Otočný sedák či další "vychytávky" pro inv
Nemáte prosím někdo zkušenosti s něčím takovým? Případně prosím o další pomůcky a jakékoliv vychytávky pro invalidy po CMP. - podrobněji v koment.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Jana K. (janikk) ID 5619 (31.8.2016, 15:23)
Moc vám všem děkuji (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie U. (Lucissia) ID 238884 (30.8.2016, 21:18)
Moje tchýně byla nejšťastnější, když si koupila elektrickou tříkolku. I ten pocit, že si může zajet kam potřebuje sama, ji hodně zvedl náladu a výrazně zlepšil zdravotní stav. Myslím, že tohle bylo k nezaplacení. Asi to zatím nebude váš případ, ale třeba časem... Tchýně byla hodně ochrnutá, teď jí zůstalo ochrnutí ruky a chodí o francce.

ODPOVĚDĚT
Eliška Ř. (Rehacka) ID 68274 (30.8.2016, 20:28)
Otočnou podložku používá babička do auta - snadnější nastupování i vystupování - již dlouho. Na netu lze najít celkem levně, cca 200,-. Jinak používá další pomůcky částečně hrazené pojišťovnou - nejideálnější je chodítko a zvýšený sedák na WC. (Y)

ODPOVĚDĚT
JANA R. (chiranaj) ID 487753 (30.8.2016, 19:08)
Spoustu pomůcek vám může půjčit charita - třeba z počátku na vyzkoušení a půjčovné bývá velmi přijatelné. Dost pomůcek je hrazeno i ZP. Mám zkušenost od tchýně.

ODPOVĚDĚT
Klára B. (kakunka) ID 1199 (30.8.2016, 18:20)
Jani, souhlasím s Petrou - najděte si poblíž ergoterapeuta, je to odborník a navrhne Vám pomůcky úplně ideálně. Jinak jen tak narychlo z hlavy - na chození bych vyzkoušela něco pevnějšího než hůlku - kozičku třeba, případně chodítko (na kvalitní chodítko si jde sednout, takže si uživatel může v polovině vzdálenosti odpočinout)
http://www.dmapraha.cz/images/produkty/img/choditko_249a.jpg
Rozhodně se hodí PRODLOUŽENÁ RUKA na zvedání předmětů (má každý vozíčkář)
http://www.babickarstvi.cz/212-486-thickbox/prodlouzena-ruka-rucni-zvedac-pro-seniory.jpg
Jestli má jednu nepohyblivou ruku, mohla by se hodit taky protiskluzová podložka - je to taková jakoby lepivá gumová látka, na které věci drží. To aby si nemusel např. přidržovat třeba talíř, aby mu nejezdil po stole
http://www.dmapraha.cz/katalog/stravovani/page2/574 (jde koupit míň než tuhle obří roli, samozřejmě)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (kpetul) ID 319777 (30.8.2016, 16:35)
Urcite bych pořídila "bažanta" k posteli, ať nemusí nikam daleko a WC křeslo. A napadlo me zda by pro něho nebylo lepší choditko. ..

ODPOVĚDĚT
Jana K. (janikk) ID 5619 (30.8.2016, 16:04)
Mám tatínka po mozkové příhodě, je mu 70 let, na půl těla ochrnutý, resp. ruka nepohyblivá, noha částečně - s hůlkou a dopomocí udělá pár kroků. Na víkendy ho bereme k němu domů, jinak je v domě s peč.službou. Ráda bych pořídila různé pomůcky či vychytávky, převážně na pobyt u něj doma - zatím mě napadl provazový žebřík pro lepší vstávání z postele, tento otočný sedák pro nasedání a vysedání z auta, sklopná stolička k umyvadlu, nástavec na WC... Prosím, pokud máte zkušenosti, dejte mi další tipy, ať to co nejlépe a nejsnáze všichni zvládáme. Moc děkuji!

ODPOVĚDĚT
Stanislava B. (brichtová) ID 133049 (30.8.2016, 20:50)
Moje maminka je v podobném stavu, chodí jenom po domě s pomocí hůlky, venku jezdí na vozíku - naučili ji ho perfektně ovládat v rehabilitačním ústavu. Chodítko se neosvědčilo - pro správné ovládání by byly potřeba dvě ruce. Z pomůcek má nástavec na WC a madlo u zdravé ruky, ve sprchovém koutě stoličku a madlo, u umývadla sklopné madlo. Měli jsme půjčenou postel se šibenicí, ale ukázala se k ničemu - jednou rukou se špatně zvedá, lepší je překulit se na bok a vstát, postel má ale zvýšenou, aby z ní mohla vstát - to jí taky naučili v RHBústavu.
V křesle, ze kterého sleduje TV má podsedát z molitanu tl. 10cm - také kvůli vstávání. U kuchyňského stolu a u stolu na terase má držák na hůlku (aby jí nepadala) a má i podávácí hůlku - tu ale může používat jenom v sedě, když stojí,má v ruce fr. hůl a druhou ruku má ochrnutou, takže podávák skoro nepoužívá.
Jinak na masírování ochrnuté ruky má g

ODPOVĚDĚT
Stanislava B. (brichtová) ID 133049 (30.8.2016, 20:55)
gumový míček s bodlinami a dřevěný strojek (špatně se jí prokrvuje). Do postele má nepropustné podložky pod prostěradlo. Odstranili jsme prahy u dveří, kde se pohybuje a nahradili přechodovými lištami a na dveře nalepili kartáčové lišty kvůli průvanu. Pojišťovna proplatila vozík, hůlku, sedátko a tuším něco přispěli i na to sklopné madlo. Stoličku do sprchy jsme podědili po příbuzném.

ODPOVĚDĚT
Stanislava B. (brichtová) ID 133049 (30.8.2016, 21:01)
Tu otočnou podložku jsme měli půjčenou, ale cítila se na ní asi nestabilně, nechtěla ji používat, takže sedne bokem do auta (máme sedadla dost vysoké) a já jí zvednu nohy a natočím do směru jízdy. Při vystupování jí zas pomůžu (s tou částečně ochrnutou nohou), do auta sedá vždy na opačné straně, než má zdravou ruku, lépe se pak z auta vytáhne (špatně se to popisuje). Ze začátku k nám chodila fyzioterapeutka z Charity, která nám s praktickým fungováním v domácnosti hodně pomohla...

ODPOVĚDĚT
Petra N. (vevon) ID 262660 (30.8.2016, 17:58)
Najděte si někde poblíž ergoterapeuta, ten Vám nejlépe poradí co se vše dá obstarat a také co hradí pojišťovna.

ODPOVĚDĚT