Segedinský guláš-prosím o recept.
Jaký je Váš "NEJ" recept na segedínský guláš.Děkuji.Jana
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Veronika Š. (MájaVčelka) ID 378759, mimibazar.cz/MajaVcelka (24.4.2016, 21:23)
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1557-segedinsky-gulas/ (F)

ODPOVĚDĚT
Jana Š. (janistepi) ID 117931, mimibazar.cz/janistepi (27.4.2016, 12:11)
(Y)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (24.4.2016, 16:48)
Netuším co je to na té fotce, ale vypadá to nejedle (H)

Segeďák se právě tetelí na sporáku:
na oleji nebo tuku (omega) osmahnudrobně pokrájenou cibuli, přihodím na kostky nakrájený bůček (nebo plecko, krkovici) a orestuju. Přidám sladkou papriku, mletý kmín, sůl a zelí (dávám sterilované, sladkokyselé), podleju vodou a vařím do změknutí. Občas promíchám, občas podleju. Zahustím záklechtkou, dochutím podle potřeby a zjemním šlehačkou. Ideálně nechám odležet do druhého dne.

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (upraveno 24.4.2016, 11:20)
Na oleji osmahnu cibuli, maso, až se zatáhne, tak osolím, dám papriku, kmín, pepř a dusím...opravdu dusit, žádné vaření ve vodě...až je maso měkké, přidám zelí, které jsem si mezitím uvařila zvlášť, zahustím záklechtkou, dám česnek, ještě povařím, dochutím a nakonec zjemním smetanou. Ale nemám ráda segedín, kde je moc "omáčky" té mouky dávám asi jen necelou lžíci...

ODPOVĚDĚT
Jana B. (jbsykorka) ID 387678 (24.4.2016, 11:29)
Děkuji,taky vyzkouším.

ODPOVĚDĚT
regina m. (gima) ID 422895 (24.4.2016, 9:37)
....na tuku,cibuli a kmíně dloouho, opravdu dlouho dusím mírně osolené maso, až je téměř měkké a udělá vynikající sos, to je základ úspěchu - pak přidám sladkou papriku,( dlouhou tepel. úpravou hořkne),mírně podliji a až pak doplním pokrájeným, vymačkaným zelím ,(trochu štˇávy z něj si ale vždy ponechávám), maso se ve spojení s kyselým zelím jinak musí dlouze vařit, než vůbec změkne za míchání dusím do poloměkka ,nakonec jen mouku v troše vody k zahuštění,(jíšku dnes nedělám, tuku je v základu dost), dochutím, povařím... (F)

ODPOVĚDĚT
Jana B. (jbsykorka) ID 387678 (24.4.2016, 11:28)
Děkuji,vyzkouším.

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (Lenaap) ID 370811 (24.4.2016, 9:37)
dejte si tady ma mmb do receptu segedin a vyjede Vam spousta ruznych receptu....tam si vyberete podle chuti :-) (F)

ODPOVĚDĚT
Jiřina T. (maike) ID 868, mimibazar.cz/maike (24.4.2016, 8:23)
Už jinak nedělám .... plus ten kmín ..
http://www.labuznik.cz/recept/segedinsky-gulas-1/

ODPOVĚDĚT
Jana B. (jbsykorka) ID 387678 (24.4.2016, 11:27)
Děkuji,vypadá dobře,určitě taky vyzkouším.

ODPOVĚDĚT
Mária B. (majinab) ID 247476 (24.4.2016, 7:57)
ak do gugla date nazov, vyskoči X receptov, už len na Vas čo od receptu požadujete.
ja už dlhodobo varim tento a som spokojna s vysledkom:
http://bonvivani.sk/recepty/segedinsky-gulas (ale zahusťujem mukou, pre mňa je to rýchlejšie)

ODPOVĚDĚT
Jana B. (jbsykorka) ID 387678 (24.4.2016, 11:25)
Děkuji,vypadá dobře,určitě vyzkouším.

ODPOVĚDĚT