DPP - student Slovak
Prosim poradite :) mase mzdova sla do duchodu a ja tu tapu :( mame tu od 1.10. na DPP Slovenku studentku budemit 10.000,- ma podepsat to prohlaseni na slevu? nebo jak to bude mit s danema... dekuji mooooc
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (9.10.2015, 12:38)
kopíruju ze ZDP:

(2) U poplatníka uvedeného v § 2 odst. 3 se daň sníží za zdaňovací období o částky uvedené v odstavci 1 písm. g) a písm. b) až e), pouze pokud se jedná o poplatníka, který je daňovým rezidentem členského státu Evropské unie nebo státu tvořícího Evropský hospodářský prostor a pokud úhrn jeho příjmů ze zdrojů na území České republiky podle § 22 činí nejméně 90 % všech jeho příjmů s výjimkou příjmů, které nejsou předmětem daně podle § 3 nebo 6, nebo jsou od daně osvobozeny podle § 4, 6 nebo 10, nebo příjmů, z nichž je daň vybírána srážkou podle zvláštní sazby daně. Výši příjmů ze zdrojů v zahraničí prokazuje poplatník potvrzením zahraničního správce daně.

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (9.10.2015, 12:39)
tj. pokud je nerezident - nemá tu bydliště ani tu nepobývá víc jak půlku roku - komplikují se jí slevy b) až e) a g).
OK je sleva a) - to je sleva na poplatníka, a sleva f) - to je sleva na studium. Můžete jí tedy slevu na poplatníka uplatnit.

Pak ještě může mít nějaké daňové povinnosti na Slovensku (přiznání celosvětových příjmů), to pokud je tady nerezident, ale neznám slovenské daňové zákony, je možné, že je tam osvobození od povinnosti to uvádět.

ODPOVĚDĚT