Hubnutí a pevná vůle
Holky, prosím, co vás nakoplo, abyste se sebou začaly něco dělat a co vás motivovalo vydržet? viz komentář....
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 19 komentářů
Radka K. (radkakolo) ID 590372 (21.9.2016, 19:51)
Ahoj, pomohlo mi výživové poradenství na www.zdrava-vyziva.online
Nabízí výživové poradenství úplně zdarma, změří tě všechno v těle a udělají ti jídelníček na míru (H)
Je to skvělý a příjemný, motivovali mě celou dobu, zhubla jsem 18 kg!! Doporučuji (Y) :-)

ODPOVĚDĚT
Gabriela M. (gabana) ID 20983, mimibazar.cz/gabana1 (8.10.2015, 20:28)
Leni jsem na tom stejně. začínám už zas asi 5 let. nemám problém dát dolů 20kg, ale ty se zas plíživě vrátí zpátky a k tomu přídavek. Dřív mě pomohlo hubnutí pod vedením lékaře. Bohužel to bylo vždy jen dočasné, jak mě pustili ze své péče, tak bylo po všem. chvíli jsem to vydržela a pak zas pomalu zpátky režim. U mě není problém v množství jídla, ale ve sklatbě a pravidelnosti. Kdybych mohla, tak jen obědvám a večeřím, pití mě také nic neříká. A k tomu pěkně na nervy něco dobrého. Kdo tohle nezažil, nepochopí. Je to právě o té vůli a bohužel Ti co ji mají, tak nechápou. Hodně sil, také je hledám. Jednou to sepnout musí, ale co bude tím přepínačm, bohužel poradit nedokáži. (L)

ODPOVĚDĚT
Marta K. (marslavkar) ID 133904 (8.10.2015, 14:43)
Dobrý den Lenko, myslím, že jste si už odpověděla ve svým komentáři, nechcete na sebe koukat, vadí vám, když ostatní na vás koukají, jako na tlustou a neforemnou ženskou... to přece je motivace jako hrom sama se sebou začít něco dělat. Popravdě nerozumím tomu, jak si můžete takto vědomě ničit zdraví, postavu,sebevědomí... prostě život přejídáním se, necvičením atd.... Já jsem váš opak, kdykoli něco málo přiberu, už se hýbu, když mám k obědu smažený květák a hranolky s tatarkou, druhý den si udělám něco lehčího, snažím jídelníček vyvažovat a nikdy jsem žádnou dietu nedržela, je mi 39 let pryč a v podstatě od nějakých 20, když se z holky stala žena mám váhu stejnou i když jsem byla dvakrát těhotná, samozřejmě mi chvilku trvalo po porodech zase se dostat do formy, ale všechno jde, pokud je vůle a opravdová chuť na změnu... Přece chcete být atraktivní ženská ve svým věku... přeju hodně sil

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (JíVla) ID 304702, mimibazar.cz/jivla (7.10.2015, 23:45)
Leni já jsem začala hubnout po druhém porodu. Šla jsem na to "zvostra" - rovnou jsem se přihlásila na spinning. No co Vám budu povídat, po první lekci jsem viděla hvězdičky :) Ale zakousla jsem se a teď už vypadám slušně. Upravila jsem stravu. Nad vodou mě na hodinách spinnu držela představa těch malých kalhotek z dřívějška, do kterých jsem se chtěla zase vlézt :-D Jinak z toho co píšete si myslím, že nevíte co jíst. Zřejmě držíte dietu, v podstatě vyhladovíte a uděláte nálet na lednici. To je špatně. Doporučuji přečíst Havlíčka a hýbat se. Pokud jste obézní, začala bych procházkama s trekingovýma holema a aquaaerobicem. Držím pěsti, ať se Vám to podaří.

ODPOVĚDĚT
Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (7.10.2015, 20:33)
Mě ještě nic, stale na TO čekám :-(

ODPOVĚDĚT
Dana B. (Danibab) ID 169806 (7.10.2015, 18:48)
je to hlavně o hlavě ,trefně to popsala paní Jarka S. já jsem se takhle nakopla 13.10.2014 a teď po roce mám dole 30 kg,jsem spokojená ,zvedlo se mi svědomí a stačilo si pouze říct dost ,podívej se na sebe a začni něco dělat :-D..jo a držím Dukanovu dietu a fakt to maká :-D

ODPOVĚDĚT
Dana P. (Danka82) ID 84115, mimibazar.cz/danka82 (7.10.2015, 15:13)
Leni musíte začít mít se ráda i taková jaká jste dosud, je to vše v hlavě, pak hlavně změna stravy, já jsem změnila stravování, jím ještě víc než předtím a přitom hubnu, ono je to jen o správné skladbě stravy, trocha toho pohybu, zařadit alespoň procházky a ono to jde. (Y)

ODPOVĚDĚT
Michaela F. (mišus) ID 81147 (7.10.2015, 13:53)
Od porodu druhého dítěte jsem držela různé diety. +-5 kg, nejdéle jsem vydržela měsíc. Pak jsem to samozrejmě zase nabrala. Letos v březnu jsem se přidala na facebooku do skupiny Dělená strava podle Lenky Kořínkové a mám dole 14 kg. Postupně si kupuji nové věci (protože ty staré jsou mi velkéééééééééééééééééé). A to je motivace! Moc mě také potěšilo, že si toho všimlo moje okolí a fandí mi. Ale pozor, trvalo mi to celých 8 let než jsem skoncovala se špatnými stravovacími návyky. Musí Vám to prostě docvaknout v hlavě!!!!!! (L)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (7.10.2015, 13:27)
Já moc radit nemůžu (zip) Moje pevná vůle vydržela přesně 8 měsíců (-28kg), pak přišel úraz, 4 měsíce více méně ležák, kterýmu všichni soucitně nosili dobrůtky a vůle byla v háji ,-)
Ale asi takhle:
Dokud si budete říkat "Zítra začnu s dietou" nebo "Od příštího týdne nežeru" tak na to rovnou zapomeňte. To Vám musí přeskočit to správný kolečko v hlavě a Vy si uvědomíte, že začínáte TEĎ! Odložíte nakousnutej rohlík, rozdáte nakoupený sušenky, neosladíte si čaj ani kafe. První týden budete závidět i cizím dětem v kočárku vožužlanej rohlík, při phledu do výlohy cukrárny se Vám spustí slintavej reflex, psovi byste nejradši šlohla pár granulí ,-) ,-)
Další týden tyhle stavy přestanou.
Mě hodně pomohlo psát si sešit se vším co jsem snědla. Datum, časy jídla a přesně vypsat potraviny. K ruce jsem měla tabulky STOB a hlídala Kj. Mám ho schovanej - a jsou tam dny kdy m

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (7.10.2015, 13:28)
K ruce jsem měla tabulky STOB a hlídala Kj. Mám ho schovanej - a jsou tam dny kdy mám psáno "Dobytek nenažranej" "Prase" atd. ,-) ,-)
Přiznávám bez mučení že těch 28Kg šlo dolů z 95% změnou stravy. Jsem lenoch a cvičení jsem nikdy moc neholdovala. 5-6x denně jídlo vypustila jsem sladkosti, pila neslazený čaj nebo limči co mají do 6Kj na 100ml. Večer žádný ládování u televize, ale klidně jsem jedla i v 10 večer (tvaroh, zeleninu, atd.). Váha šla dolů dobře. Jen se mě neptejte proč mám všechno zpátky a proč neudržím hubu na uzdě teď (zip)

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (11.11.2015, 13:58)
Ségra, nevím, jak jsem se sem proklikala...No jo, vím, potřebuji nakopnout a někde najít v sobě disciplínu... (zip)
Můžu ti říct, že jsem se chlámala... Jsem ráda, že nebojuju sama (L)...Taky jsem si vedla kdysi notes. Jídelníček, páteční vážení a občas s primitivní malůvkou chrochtáčka :-D

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (7.10.2015, 13:21)
Koukám v profilu, že máte doma ještě mimino. To pak je celé složitějším, ale začněte tím, že zaktivizujete svoje tělo a to dlouhými procházkami s kočárem. V každém počasí - dítě je v kočáře zababušené a nic mu nehrozí a vy si pořiďtte kvalitní, nepromokavé boty a bundu. Vyražte po obědě (usne v kočáře a bude spát na čerstvém vzduchu) na hodinovou vycházkou v pomalém tepu a postupně zdvihejte rychlost chůze a délku - vždy jen o trošku. Aby něco takového lépe uběhlo, tak si stahujte audioknihy, nebo muziku a při té procházce krmte uši něčím příjemným. Vyvětráte si hlavu, pomaličku a nenásilně si vybudujete základní svalový tonus a zlepšíte metabolismus. Dítko i vy budete o něco otužilejší a tedy zdravější.

ODPOVĚDĚT
Jana K. (cara2001) ID 4520 (7.10.2015, 13:12)
Stačí vyhodit z jídelníčku bílý cukr, bílou mouku, bílou rýži, bílé těstoviny a brambory... nahradit javorovým sirupem, špaldovou celozrnnou moukou (nebo pohankovou, cizrnovou apod.), celozrnnou rýží a těstovinami, brambory zeleninou. A jíst pravidelně, ať se zrychlí metabolismus. Od června mám dole 12 kg a energie na rozdávání (a to jsem neměla ani nadváhu a přesto to šlo změnou stravování takto dolů). V klidu si zvykly i dcery a manžel (ten už má dole také 11 kg). Jana. Jo a ještě je potřeba protřepávat - chce to nějaký pohyb, třeba pěšky do schodů, procházky, běh apod., protože to je jediný způsob, jak se může uložený tuk uvolnit do lymfy a z lymfy do krve a odtud pravidelnou stolicí pryč.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (7.10.2015, 13:33)
Jani, každému určitě vyhovuje něco jiného ale s trochou nadsázky se nebojím říct, že mě chtít cpát javorovým sirupem, špaldovou celozrnnou moukou (nebo pohankovou, cizrnovou apod.), celozrnnou rýží - tak umřu. Tlustá, nezhublá, nezdravá ale určitě mrtvá z představy takový stravy ,-) ,-) ,-) ,-)

Ale jak říkám, kdo má tyhle věci rád, určitě super věc. Mě by to ale na mou duši na psí uši, zabilo ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Jana K. (cara2001) ID 4520 (7.10.2015, 18:06)
Ještě vloni bych si myslela totéž - a teď je vše jinak a nevrátila bych.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (7.10.2015, 13:04)
Jinak - najděte si nejbližší STOB kurzy a přihlašte se - to že tam jsou lidi ve stejné situaci jako vy, z okolí vás může docela motivovat. Mají propracovaný, příčetný systém - nejde o prodejce zázračných doplňků či nesmyslných diet. Plus nabízí i přiměřené cvičení, kde se nevyskytují žádní kulturisté a nebo superhubené cvičitelky aerobiku.

Pro jistotu taky zajděte na obezitologii a nechte si vyšetřit současný zdravotní stav a také hormonální panel. Kromě komplikací, které sebou často nese obezita (počínající cukrovka, špatně fungující játra, atp. tzv metabolický syndrom) se můžou odhalit i fyziologické příčiny - jako třeba narušená štítná žláza, případně doprovodné jevy jako třeba zánětlivá onemocnění trávicího traktu.
http://stob.cz/cs/kurzy-hubnuti ( http://www.befitk2.cz/akcni-nabidka.html )

ODPOVĚDĚT
Marcela Burešová (Marselus) ID 361783, mimibazar.cz/marselus (7.10.2015, 13:02)
Leni,hubnutí není jen o tom,že si budete muset něco odepřít,nesmíte na to myslet jako na něco tragického,co vás čeká-dieta atd.Já si třeba ,když jsem držela dělenou stravu,sem tam dovolila něco malilinkatého dobrého dát a vychutnala jsem si to na max.K té motivaci-pro mě je to třeba plánovaná dovča,ale jinak třeba i to,abych se vešla v poho do menších věcí a vypadala dobře,takže mě stačí jen 3kg,ale myslím že je to v podstatě jedno,o kolik,základ je se do toho dostat a nesejít z cesty. (L)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (7.10.2015, 12:53)
To proč člověk funguje v takovém životním stylu, že svému tělu ubližujete - špatné jídlo, málo pohybu a nejspíš také ne úplně ideálně zvládaný stres má svoje příčiny. Velmi často tím šetří energii, kterou špatně vynakládá a nedostává se mu jí na zdravý životní styl, často to je kompenzace něčeho ( např. jím, abych se zbavila špatných pocitů), nebo tedy neznalost základních principů (ale to bývá velmi málo). Popřípadě další vcelku široká škála většinou neuvědomovaných důvodů a okolností.

Dokud toto člověk nerozkryje a nepochopí a nezačně řešit, tak se bude točit v kolečku neúspěšných pokusů držet dietu - která navíc dost naleptá sebevědomí, protože se vybičuje a po nějaké době selže a navíc tedy pokud jde o dietu, v jejímž základě je hladovění (drtivá většina prodávaných diet a dietních stylů),tak si jen spustí jojoefekt a zničí metabolismus.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (7.10.2015, 12:53)
Takže musíte začít ve své vlastní hlavě a důkladnou inventurou vlastního života - málo kdy je to příjemné. Ovšem pak to může vést k trvalým a velmi příjemným změnám - a zdravější tělo je jen jednou z nic.

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (tomsim) ID 10435, mimibazar.cz/tomsim (7.10.2015, 13:01)
pod to se také podepisuji (F)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (7.10.2015, 12:54)
Souhlasím s vámi výjimečně ale tady teda do puntíku. Je to přesně tak.

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (Lenaap) ID 370811 (7.10.2015, 12:32)
no tak mě nakoplo to,že mi v práci ruply kalhoty,přes celou prdel,když jsem se ohnula pro spadenou propisku ,-) ..tak tehdy jsem se fakt na*rala a začala...měla jsem při 180 cm 93 kilo...nikdy jsem taková nebyla,ale operace,nemocenská,hormony...pak už jsem to nedokázala ukočírovat a jedla a jedla....sundala jsem 17 kilo a jsem spokojená...drží mě to,že se líbím sama sobě,chlapovi...můžu se na sebe podívat do zrcadla bez toho,abych se na sebe naštvala.....takže Leni s chutí do toho...uvidíte,že s ubývajícími kily,Vám to půjde lehčeji a veselejiani to nemusíte se sportem moc přehánět,stačí procházky rychlejším tempem....já si kupuju v kauflandu balenej žitnej chleba...ale stejně ho nejím často..bez pečiva se obejdu...hodně pijte,tak 2,5 litru vody ,čaje...samo bez cukru...

ODPOVĚDĚT
Jitka H. (Jessie109) ID 426673 (7.10.2015, 21:49)
Leni, strašně se omlouvám, ale řvu smíchy ,-) díky jste dnes první, kdo mě rozesmál (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Lenka P. (Lenaap) ID 370811 (8.10.2015, 23:27)
Jituš v pohodě :-)...teď už se tomu taky směju,ale tenkrát se mi chtělo brečet.. (flower)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 70336 (7.10.2015, 12:31)
...manžel hubne co jsme spolu, s výživovým poradcem, pod lékařským dohledem Rajka Dolečka, nebo sám, nejvíce se mu osvědčilo jíst všechno: (např . snídaně tmavý chleba, plátek sýru, šunka, svačina jogurt nebo ovoce, oběd 300 g, půlka maso, půlka příloha, svačina a večeře stejná jako dopoledne, každou sladkost navíc odbourat sportem....bohužel se stále váhově vracívá, motivace je pro něj ani ne tak šatník jako zdravotní stav....hodně štěstí (K)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (7.10.2015, 12:26)
Tak jste si víceméně asi odpověděla svým komentem sama. Co jiného než to, že se na sebe nemůžete podívat by vás mělo nakopnout.

ODPOVĚDĚT
Simona V. (EmilyV) ID 203672, mimibazar.cz/emilyv (7.10.2015, 12:18)
Pokud jste to nechala zajít takto daleko,určitě bych vyhledala pomoc výživového poradce,sestaví Vám jídelníček"na míru",co,kdy a kolik toho máte za den sníst.Pokud máte ráda sladké,i to se dá připravit zdravě.Na fcb je spousta skupin,kde vaří a pečou zdravě,zkuste se tam podívat.Je těžké radit,opravdu je to o pevné vůli,ze začátku je to odříkání,ale časem si zvyknete a na nezdravá jídla ani nebudete mít chuť.Já také redukuji váhu,ale potřebuji jen 5kg a zpevnit.
Určitě bych nějaký pohyb přidala,třeba ze začátku plavání,chůzi,vyborný je indoor walking nebo zkusit cvičení s Jill.A ten pocit když kila jdou dolů je k nádherný (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (BehunkovaL) ID 75070, mimibazar.cz/behunkoval (7.10.2015, 11:55)
Dopracovala jsem se až do fáze obezity, nemůžu se na sebe ani podívat. Je mi 34, lidi na mě koukají jak na prase, když vidím svoje mega džíny, chce se mi zvracet..... Teoreticky vím, co jíst a co nejíst, ale můj kámen úrazu je pevná vůle. Za prvé jsem líná a nerada jakýkoli sport - tak maximálně plavání.... A za druhé - neumím se udržet a nežrat věci, které mi škodí. Hlavně sladké, uzeniny, bílé pečivo, tavené sýry.... nevím, kde u nás sehnat opravdu tmavé, nikoli dobarvované pečivo, a vždycky den dva vydržím, a pak se zprasím.... Vždycky to obrečím, ale nemůžu si pomoct, jsem mlsná jako koza.... Já prostě nevím, jak si to v té hlavě porovnat, abych se sebou pohnula....

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (lenkavaš) ID 270263 (7.10.2015, 12:16)
jéé to je přesně můj problém až na to že je mi 38 let a sport mám ráda,ale jen sport o sobě nestačí bohužel ,-).

ODPOVĚDĚT
Karolína M. (Kajkuška) ID 212208 (7.10.2015, 12:08)
Lenko (kocka), sama vidíte kde je problém a asi i sama víte, že to nezvládnete bez pomoci. zkuste vyhledat někoho kdo se tím zabývá, obezitolog, výživový poradce....co já vím. A úplně nejlepší by bylo jít do toho s někým s kým se budete navzájem motivovat. Já se třeba bez pohybu absolutně neobejdu, když nemůžu jít cvičit jsem protivná i sama sobě ,-).....moc Vám držím palce (L)

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (BehunkovaL) ID 75070, mimibazar.cz/behunkoval (7.10.2015, 12:15)
Děkuji za podporu, já se jen bojím, že to nezvládnu dodržet. Manžel by do toho šel se mnou, také přibral a chtěl by, abychom oba zhubli, už kvůli zdraví. Takže podpora by byla, ale ta pevná vůle... Bojím se, že selžu.... :´(

ODPOVĚDĚT
Karolína M. (Kajkuška) ID 212208 (7.10.2015, 12:29)
heleďte ono je něco jiného s tím bojovat sama, ale když už se do toho dáte pod vedením odborníka tak hlavně ze začátku vám půjde o to nezklamat jeho.....pak se dostaví výsledky a najednou vás nakopne ten pozitivní adrenalin a začnete opravdu chtít a ta touha vás požene dál. Můj manžel za rok shodil 20kg a to jeho nadšení v očích vidím stále. Zkrátka hubnul s radostí (F) (F)

ODPOVĚDĚT