ŽENA V DOMÁCNOSTI A - PRÁCE
platím si sama soc. a zdravotní,dostala jsem možnost jít pracovat na záskok- jak se to řeší ,dělá - MÁTE ZKUŠENOST. Děkuji.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (14.9.2015, 13:09)
Pokud to bude zaměstnání, ze které není odvod pojistného (např. dohoda o provedení práce do 10 000 hrubého měsíčně), tak zůstává vše, jak je, nikde nic nehlásíte.

Pokud to bude práce, ze které je odvod pojistného (prac. smlouva, dpč od 2500, dpp nad 10 000), budete normálně odvádět pojistné z výdělku (přes svého zaměstnavatele) jako každý jiný zaměstnanec a přestanete být samoplátce, tj. změníte kolonku u pojišťovny. Tato změna se udělá přes zaměstnavatele, ten hlásí pojišťovně vznik i zánik zaměstnání.
V případě odvodu pojistného z malého výdělku (pod 9200 - z důvodu např. polovičního úvazku) se vám bude odvádět normální procentní částka + doplatek do pojistného odpovídajícího min. mzdě. To zařídí opět zaměstnavatel. Vy to uvidíte na výplatnici, že tam kromě normálního odvodu máte ještě další srážku ze mzdy, tak abyste se tomu kdyžtak nedivila.

ODPOVĚDĚT
Marcela Burešová (Marselus) ID 361783, mimibazar.cz/marselus (14.9.2015, 12:57)
Tak dle mého buď vás zaměstnavatel zaměstná na norm.prac.smlouvu a bude za vás platit zdrav. a soc.,nebo na dohodu,nebude za vás nic odvádět a pak vše zůstane tek jak je.

ODPOVĚDĚT