Prosím, jak zpracovávate? Domácí kečup jsem nikdy nedělala, neměli byste osvědčený recept? Lečo prosím ne, už nám trochu "leze krkem" :-D
| Veronika H. (veronininka) ID 190912 (19.8.2015, 22:21) | marmeládu, kečup, sušená a naložená do oleje, leča, saláty,
ODPOVĚDĚT |
|
JItka K. (Klusinka) ID 336349, mimibazar.cz/klusinka (17.8.2015, 21:02) | Já dělám každý rok rajský protlak. Rajčata pokrájím, rozvařím, promixuju ponorným mixérem a ještě přepasíruju přes síto, abych se zbavila slupek. Pak vařím za častého míchání, až se odpaří voda. Jde to urychlit i tak, že povařím kratší dobu a přes hodně husté sítko nechám nad hrncem přebytečnou vodu (šťávu) odtéct. Pak ještě povařím se solí a cukrem. Horké plním do vymytých, v troubě nahřátých skleniček. Aby mi šly dobře plnit, uřízla jsem si z PET lahve vršek a liju do skleniček přes něj. Pak zavařím. Vydrží, letos jsem poslední skleničku spotřebovala v květnu.
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Marie Gajdůšková (maruskag) ID 49580 (17.8.2015, 9:07) | Já dávám do sklenic a zavařuji jen tak ve vlastní šťávě. V zimě z nich vařím rajskou a nebo dávám pod maso...mňam
ODPOVĚDĚT |
|
| dana n. (danca60) ID 403468 (16.8.2015, 22:44) | Zrovna včera jsem dělala čalamádu 2kg rajčat (já je loupu), 1kg paprik, 1kg cibule, pokrájíte a zalijete 1\4l octa, cukr(teď z hlavy nevím přesně kolik) 10 nov.koření a2bob.listy, povaříte do sklovata plus 15 min, necháte min 10 hod odpočnout, dáte do sklenic a zavaříte - bezva pod maso, na franc. brambory, na těstoviny...
ODPOVĚDĚT |
|
| Ivana B. (kymama) ID 374185, mimibazar.cz/kymama (16.8.2015, 22:00) | V tchibo je nyní skvělý recept na pečená rajčata naložená do oliv. oleje, už jsem je dělala a jsou výtečná - doporučuji. V lednici i dlouho vydrží.
ODPOVĚDĚT |
| Věra S. (melisska) ID 420253 (17.8.2015, 9:13) |
Dělám obden a mňamka veliká, dají se dát i po vychladnutí do sklenice, ale zmizí během dne a tak dělám zas a zas. Do žádného oleje je nedávám, jen před pečením zastříknu olivovým.
ODPOVĚDĚT |
|
| Ilona Č. (asadka) ID 86656 (16.8.2015, 20:58) | Ivanko, kečup či protlak(jak to nazvete) se hodí vždycky...Dnes jsem dělala trošku podle oka- neměla jsem jablka. Tento je fajn http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=1612., Dělám i ve vlastní šťávě (oloupané vcelku nacpu a dám 1/2 lžičky soli a bez vody..podobný recept je http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=53975) Výborný je spotřebovat kečup na Uncle bens http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=22645. Nedávám pálivý kečup, jenom ten domácí a je to rychlá"plpa"n a těstoviny či noky. Na ten se letos ještě také chystám. Jinak jsem dělala dnes sušená rajčata http://www.toprecepty.cz/recept/29124-domaci-susena-rajcata-top/ Asi ještě přidělám...Taky ještě musím vymyslet co s nadúrodou cherry rajčátek ) Zatím je rozvařuju v kečupu
ODPOVĚDĚT |
| | Ivana M. (Ankavi) ID 56515 (16.8.2015, 20:59) |
MOC děkuji
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (16.8.2015, 20:45) | vkládám pro všechny. směs na topinky: 1 kg oloupaných rajčat, 5 cibulí, 2 palice česneku, 1 dcl oleje, 4 lžičky cukru, půl dcl octa, mletý pepř dle chuti (nedávám hodně kvůli dětem), 4 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžička soli. Vše nakrájet na kolečka, vše promíchat, dát péct do trouby. Peče se do vypršení vody ( i tak je tam hodně šťávy, tak pečte do té doby, než bude vše hodně měkké). Pak bez šťávy přendejte do hrnce, promixujte tyčovým mixerem, nechávám místy kousky. Pak nandejte do skleniček (dávám do přesnídávkových), sterilujte cca 10 minut. Z této dávky vyjde cca 5-6 přesnídávkových skleniček. Množství si můžete upravit, záleží kolik chcete mít skleniček. Dávám na toustový chleba, dám na to šunku, posypu sýrem a na chvíli dám zapéct do trouby. Děti by se ujedli. Směs na špagety - zpěním cibulku, přidám popkrájené papriky na kostičky, pak rajčata na kostičky, provařím,
ODPOVĚDĚT |
| marie M. (MARIEMALA6) ID 455477 (17.8.2015, 15:52) |
To musím zkusit. Děkuji za recepty.
ODPOVĚDĚT |
| | Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (16.8.2015, 21:02) |
Děkuji určitě to vyzkouším
ODPOVĚDĚT |
| | Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (16.8.2015, 20:46) |
provařím, dochutím, sůl, pepř, popř. bylinky jaké máte ráda, přidám rajský protlak, kečup, vše provařím. Plním do sklenic a zavařím cca 10 minut, aby chytla sklenička. Pak jen při přípravě orestuju slaninu, salám, nebo pokud chcete s mletým masem, zaliju připravenou směsí a hotovo.
ODPOVĚDĚT |
| | Petra B. (bouchalíček) ID 64947, mimibazar.cz/bouchalicek (17.8.2015, 15:37) |
Hani a nezkazí se v tom ta zpěněná cibule? Nekvasí? Určitě do toho půjdu, zní to vše moc lákavě.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (17.8.2015, 20:51) |
Nic se mi zatím nezkazilo. I když dělám lečo, tak tu cibulku zpěním a nic mi nekvasí. Mám tu ještě 2 sklenice leča z minulého roku a jsou pořád dobrá.
ODPOVĚDĚT |
| | | Ilona Č. (asadka) ID 86656 (16.8.2015, 21:03) |
Tu směs si taky píši -děkuji
ODPOVĚDĚT |
| | | Ivana M. (Ankavi) ID 56515 (16.8.2015, 20:50) |
ODPOVĚDĚT |
|
| Šárka B. (Šarikk) ID 43620 (16.8.2015, 20:43) | Dělám tohle a je to super...hlavně pod maso, třeba jako srbské žebro, mňam http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=7585
ODPOVĚDĚT |
|
Miluše G. (selumi) ID 113781 (16.8.2015, 20:41) | Mohu také poprosit o recept na směs na topinky? selumi@centrum.cz děkuji
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (16.8.2015, 20:11) | Dělám směs na topinky, tousty. Taky jsem si udělala směs na špagety.
ODPOVĚDĚT |
| | Alena K. (AlenaKa) ID 149160, mimibazar.cz/alenaka (16.8.2015, 20:36) |
Já bych také poprosila o recept.
ODPOVĚDĚT |
| | Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (16.8.2015, 20:25) |
A nemáte recept prosím
ODPOVĚDĚT |
| | | | Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (16.8.2015, 20:39) |
Děkuju ale bohužel mi nepřišel
ODPOVĚDĚT |
|