Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (10.6.2015, 13:17) |
Především čerstvě namletá - tedy mletá do 2 -3 minut před zalitím vodou. A čerstvě pražené - tak 2-8 týdnů před namletím. Cokoliv jiného je vyčichlé a velmi pravděpodobně žluklé a rozdíl oproti kvalitní, čerstvé kávě je dost ohromující. Když ze supermarketovek a přepálených italských směsí jako že "luxusních káv" přejdete na něco čerstvého, tak už pak záleží na vaší chuti jestli je vám bližší spíše tradiční, nahořklá chuť tmavě pražené kávy (pak hledejte zejména zrna z jižní ameriky či jihovýchodní asie) a nebo ovocně-nakyslé moderní africké kávy. Navíc koupí čerstvě pražené kávy podporujete menší živnostníky a ideálně si vyberte někoho kdo kupuje kávu přímo od farmáře (direct trade, nebo alespoň fair trade) http://www.barovenoviny.cz/direct-trade-jako-alternativa-fairtrade-u-kavy/
ODPOVĚDĚT |
| Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (10.6.2015, 13:17) |
Adresář pražíren zde http://www.prazirny.eu/ https://www.stream.cz/peklonataliri/684722-kava https://www.stream.cz/peklonataliri/807516-domaci-priprava-kavy Zejména pokud půjdete po tradičnější chuti kávy a ne moderních ovocenkách, tak vás to rozhodně nevyjde dráž než "luxusní kávy" v běžné obchodní síti a především vám poděkuje váš žaludek, že ho zbavíte žluklých olejů a kancerogenních látek z příliš tmavého pražení tradičních komoditních káv.
ODPOVĚDĚT |
| | | Iva R. (avynka) ID 8231 (14.6.2015, 0:06) |
svatá pravda !!! Já si kupuji nejčastěji tuto: http://www.cerstvakava.cz/19-cerstva-kava-costa-rica-tarrazu-zrnkova/ Mňamka !!! Nejsem žádný velký kafař, ale jednou denně si ji s požitkem a v klidu vychutnám . Kávu běžně v našich obchodech dostupnou požít nemohu, všechny mají pachuť ...
ODPOVĚDĚT |