Krásný den, kam všude dáváte cizrnu? Nedávno jsem ji koupila, trochu připomíná oříšky. Prosím, podělte se o recepty. Používáte i jako "náhradu" oříšků třeba do buchty? Děkuji.
| Silvie K. (kosticka) ID 18003, mimibazar.cz/silviekyralova (29.4.2015, 14:39) | moje oblíbená cizrnová pomazánka s hořticí: uvařit cizrnu, na cibuli podusit trošku hlávkového zelí, stačí 3listy, společně tyčovým mixerem rozmixovat, dochutit oblíbenou hořtici, na čerstvý chleba
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra k. (petulisek) ID 125836 (29.4.2015, 14:05) | polivka, salat, hummus, kase, jako s hrachem nebo fazoli. Ale protoze existuje recept na fazolovy dort, daly by se teoreticky nahradit fazole cizrnou, ale zkusenost s tim nemam.
ODPOVĚDĚT |
|
| Dominika V. (NikaV) ID 48057, mimibazar.cz/nikav (29.4.2015, 13:42) | Dělávám pomázánku "humus" (čtěte chumus ). Přidávám jí taky k přílohové rýži nebo do rizota. A chystám se na falafel, to jsou takové kulaté karbanátky, výborné se salátem a dresinkem v pita chlebu.
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (29.4.2015, 13:42) | já dělám cizrnovou polévku. a hodně teda vařím cizrnu - ala indie - na www jsou recepty.
ODPOVĚDĚT |
|
| | Veronika R. (lucy1412) ID 302817 (29.4.2015, 14:49) |
Mňam, to vypadá krásně. Mám doma sklenici předvařené cizrny tak to vyzkouším
ODPOVĚDĚT |
|
| Alena D. (Aluch) ID 66169 (29.4.2015, 13:27) | Salát s kuřecím masem a cizrnou Ingredience: 600 g cizrny, 250 g čerstvého špenátu, 6 cherry rajčátek, 1 kuřecí prsní řízek, olivový olej, stroužek česneku, sůl, citrón Příprava: Cizrnu slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Listy špenátu opereme, osušíme a nasekáme, cherry rajčátka rozpůlíme. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a na oleji osmahneme. Přidáme nakrájený česnek, slitou cizrnu, sůl, pepř, rajčátka a špenát. Promícháme a chvilku podusíme, až je špenát měkký. Salát podáváme teplý, zakápneme trochou citrónové šťávy.
ODPOVĚDĚT |
|
| Alena D. (Aluch) ID 66169 (29.4.2015, 13:25) | Cizrna po staročesku Ingredience: 250 g balíčku cizrny, 2 stroužky česneku, 1 hrst čerstvé petrželky, 1 lžíce másla Příprava: Cizrnu přes noc namočte, poté ji slijte a vařte v čisté neosolené vodě asi 45 minut. Poté cizrnu slijte, osušte a na suché pánvi opékejte asi deset minut. Přidejte máslo, nasekaný česnek a petrželku. Dochuťte čerstvě namletým pepřem a ještě dvě minuty opékejte. Staročeská cizrna je ideální jako příloha k masu.
ODPOVĚDĚT |
|
| Alena D. (Aluch) ID 66169 (29.4.2015, 13:23) | Cizrnová polévka Ingredience: 1 konzerva cizrny (400 g), 2 velké mrkve, 1 velká cibule, lžička strouhaného zázvoru, stroužek česneku, litr zeleninového vývaru, lžička koření garam masala, olej, sůl, pepř Příprava: Na oleji osmahněte cibuli, nasekaný česnek a zázvor. Přidejte koření garam masala a asi minutu míchejte. Zalijte vývarem a přidejte nakrájenou mrkev. Po deseti minutách vaření přidejte scezenou cizrnu. Polovinu polévky rozmixujte tyčovým mixérem a vraťte zpět. Osolte a opepřete. Polévku můžete podávat s opečenou bagetou nebo pita chlebem.
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (29.4.2015, 12:42) | Přesně tak je to luštěnina. Já používám jako fazole a dělám na způsob guláše. Takže na pánev cibuli, maso (kuřecí, mleté hovězí), červená paprika, sůl, pepř (nebo koření chili con carne), protlak nebo rajčata, udělat omáčku a do toho přidat hotovou cizrnu (namočit, povařit s bobkovým listem). Někdy přidávám žampiony, jindy červený paprikový lusk.
ODPOVĚDĚT |
|
| Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (29.4.2015, 12:37) | Tak to by mě tedy fakt nenapadlo, nahrazovat ořechy v pečení luštěninou myslíte jako uvařit a rozemlít...nebo jak? Mně se nezdá že by chutnala ořechově...z cizrny dělám cizrnový salát s květákem (mám v receptech) vařím z ní polívku nebo přidávám do hrstkové, nechávám ji naklíčit a pak do salátů...a jedla jsem z cizrny vynikající pomazánku, ale tu jsem ještě nedělala.
ODPOVĚDĚT |
|