Tofu
Prosím poradíte mi, jak zužitkovat Tofu?Nikdy jsem ho neměla, dostala jsem ho a nevím, co s ním. Díky moc
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Eva K. (Avelka1) ID 238553 (13.4.2015, 20:53)
Teď nedávno jsem si dala v restauraci tofu á la ryba a fakt mě to překvapilo. Tofu bylo obaleno kouskem mořské řasy, namočeno v nějakém těstíčku a osmaženo. A fakt to chutnalo jako ryba :-) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Lucie Š. (Lua) ID 5573 (13.4.2015, 20:01)
Díky moc za info. Dneska jsem si ho udělala se zeleninou a super. Ještě zkusím pomazánku. (Y)

ODPOVĚDĚT
Kamila P. (Kamis1) ID 218404 (13.4.2015, 10:38)
Nahrubo jsem ho nastrouhala, přidala vajíčko na tvrdo,pomazánkové máslo(žervé,...co máte rádi),pažitku a osolila.Je to výborná pomazánka. (Y)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (13.4.2015, 7:49)
A jaké máte? Přírodní, uzené, bylinkové, marinované, česnekové, ořechové ,-) Já tedy tofu nenahrazuji maso, za tepla neupravuji vůbec, ale dávám ho do salátů, různých pomazánek, a hlavně samotné ho miluji, ale musí být dobré. Od některého výrobce se opravdu nedá jíst, třeba od Alnatury. (F)

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (13.4.2015, 8:33)
Táňo, mohla byste mi, prosím napsat značku? Já měla Sunfood, myslím z Billy a zrovna moc mi nejelo. Já moc nemusím maso, takže bych potřebovala nějakou bílkovinu a šmakouna taky moc nedám. Díky a omlouvám za vložení svého dotazu.

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (13.4.2015, 8:42)
Jé, tak zrovna Sunfood z Dobrušky miluju ,-) a jaké jste měla? Mně od nich nejvíc chutná česnekové, lahůdkové, marinované, bylinkové. Kupuji ho ve Zdravé výživě (Countrylife) a jinak výborné je uzené od výrobce Veto, to sní i odpůrce tofu jako takového (švagr si myslel, že jí uzený sýr). Ale občas ho mají přesolené. Jinak já si občas kupuji od Veta i to přírodní a sama nakládám do česneku nebo medvědího česneku, různých bylinek...nejhorší tofu, co jsem kdy jedla, je od Sojaprodukt (Kaufland) rozbředlé bláto, a pak ta Alnatura, koupená v DM,mi prostě smrdí penicilinem... taky mě převapilo, že to skladují v regálu a ne v chlaďáku...všude vždy beru tofu z chlaďáku... *-) Jinak já mám ráda i toho šmakouna, a zkuste tempeh, třeba Vám zrovna zachutná (Y)

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (13.4.2015, 11:26)
Já tušila, že to tak bude ,-) Možná jsem z něj měla udělat pomazánku. Měla jsem přírodní a uzené. Vůbec nevím, že dělají ochucené. Ale díky za tipy, navštívím zdravou výživu a uvidím. Šmakouna jsem si udělala s lečem, tak to bylo dobrý, ale pak jsem ho zkoušela jen tak osmahnout a to už mi moc nešlo přes pysk. Já mám totiž problém se zpracováním syrového masa. Když dělám pro rodinu, tak se sebezapřením, ale protože si pro sebe vařím i v týdnu, tak jsem chtěla něco rychlejšího a výživově vhodného. Tak musím zkoušet. Děkuju.

ODPOVĚDĚT
Kamila B. (BKamicek) ID 16961, mimibazar.cz/BKamicek (12.4.2015, 21:53)
Vynikající a u nás velmi oblíbené.... http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=124179

ODPOVĚDĚT
Lucie Š. (Lua) ID 5573 (12.4.2015, 22:36)
děkuji (Y)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (12.4.2015, 21:14)
Jakkoliv, kde byste jindy použila maso. Třeba zkuste zdravou variantu: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=129410&user=171498

ODPOVĚDĚT
Lucie Š. (Lua) ID 5573 (12.4.2015, 21:29)
Aha, takže místo masa. A dělá se s tím něco - myslím jako osmažit nebo nějak tepelně upravit?

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (12.4.2015, 21:34)
Může se osmažit, ale klidně i jen zasyrova nastrouhat a udělat z něho pomazánku. Třeba do vajíčkové, sýrové, prostě do čehokoliv jako nastavení množství. Nemá skoro žádnou specifickou chuť, max. to uzené je podobné jako uzený sýr.

ODPOVĚDĚT
Lucie Š. (Lua) ID 5573 (12.4.2015, 22:36)
díky (Y)

ODPOVĚDĚT