Kvásek
Od pondělí přikrmuji kvásek a ráda by jsem zkusila upéct chléb z kvásku a zadělat v domácí pekárně. Prosím poradíte s osvědčeným receptem...Omlouvám se za vypůjčené foto
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Kamila Č. (karmala) ID 45832 (15.3.2015, 21:30)
Přihlaste se do skupiny https://www.facebook.com/groups/386548024763970/ tam se pečou super chleby, je tam hodně receptů a členové vám poradí (Y)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (15.3.2015, 16:00)
http://www.maskrtnica.cz/jak-na-prvni-domaci-chleba/

ODPOVĚDĚT
Blanka R. (dolik76) ID 63037, mimibazar.cz/dolik76 (15.3.2015, 12:15)
Já zadělávám v pekárně bežně, rozkvasím si kvásek, cca 150 g vody a 150 g mouky žitné, po vykvašení dám do pekárny v poměru cca 1 díl kvásku, 2 díly tekutiny, 3 díly mouky, sůl, zrníčka, někdy uberu trochu mouky a dám vločky, nechám projet program těsto a pak nechám v pekárně ještě než nakyne, vytáhnu, stočím do ošatky a nechám kynout. Nebo druhá varianta, dám do pekárny na program těstoviny, přendám do mísy vymazané olejem a překládám, nechám kynout, pak postup stejný jako u předchozí varianty.

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (jav) ID 143247 (15.3.2015, 9:21)
V pekárně vám těsto vykyne, ale musíte ji vypnout (pozastavit) v průběhu kynutí. Délka kynutí je totiž asi 2x delší. Já to tak dělám. Až je těsto dost nakynuté, tak prostě zapnu jen program pečení.
Nebojte se, jen to chce trošku pohlídat.
Tady v receptech je dost receptů, jen vybrat. Nebo můžete do těsto vedle krásku přisypat i droždí a pak je to v postatě bez problému úplně.
Já dělám svůj chleba od oka...hodně přikrmím - abyc h měla hodně kvásku, nechám ho vzejít. Pak naliju asi půl hrnku teplé vody do pekárny, přihodím kvásek, 1,5 hrnku mouky (jakou chcete), 2 lž. soli a 2 lž. kmínu. Dávám i lžíci octa. Pak pustím a sleduju těsto. Když je po cca 5 minutách moc řídké(teče) přisypu mouku, pokud to je tvrdý jak pěst přidám trocšku vody. Pak nechám vykynout, až je skoro plná nádoba tak peču..asi 1:10 min.
Hodně štěstí!

ODPOVĚDĚT
Petra S. (petula.s) ID 31907, mimibazar.cz/hnizdecko (14.3.2015, 23:33)
V pekárně Vám to nevykyne, kváskový potřebuje delší dobu než chleba z droždí.
Výborně popsaný postup je tady, je tam i odkaz na to, jak zacházet s kváskem.
http://www.cuketka.cz/?p=6889

ODPOVĚDĚT