| Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (8.3.2015, 18:23) |
Oblíbený mám kváskový chléb (viz moje recepty). Ty upečené v pekárně mi přijdou moc buchtovité resp. druhý den nám už nechutnají. Když nestíhám tak peču chléb s droždím. Často tento recept - cca 300 ml vody,1,5 kl soli, 1 Pl oleje, 1 Pl octa, 7 PL žitné celozrnné, 7 Pl plnohodnotné (nebo pšeničné) celozrnné, 7 Pl špaldové celozrnné, kmín, semínka, 1/2 kostky droždí. Nechám těsto umíchat v pekárně, dám ho kynout do formy na biskupský chlebíček cca 1 - 1,5 hod., potřu vodou, peču s hrnek vody na maximum 15 minut a pak stáhnu na 170 °C a peču 20 min.
ODPOVĚDĚT |