Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (6.3.2015, 12:28) | DĚKUJI ![:-)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
mila m. (ukuk) ID 207372 (6.3.2015, 11:35) | zavařuji všechno ovoce tak,že od doby varu vody v hrnci se sklenicema vařím 10 minut a var udržuji,pak vypnu..Vyndám z hrnce a nechám je vychladnout -přikreju sklenice ručníkem.Okurky zavářím tímto způsobem 7-10 minut podle velikosti a hned je vyndávám jsou krásně křupavé. U jahod pokud je sbíráte nesmíte použit na zaváření takové,co byly v kontaktu s plesnivou jahodou,to je základ nezplesnivění jahod,když dodržíte- nové víčka,která jsou pořádně přilehlá ke sklenici -jinak vniklý vzduch časem způsobí plíseň taky.Víčka pořádně zkontrolujte i obrácením sklenice.
ODPOVĚDĚT |
|
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (5.3.2015, 19:04) | Děkujiiiiiii ![(F)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (5.3.2015, 19:03) | Tak veru já to zavarím tiež podla tohoto receptu moc dakujem ![(L)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
Katka P. (Kačenka78) ID 157884 (5.3.2015, 18:34) | mně takhle plesnivěly merunky a známá mi poradila svařit litr vody s kilem cukru.já teda dávám jen cca třičtvrtě kila cukru na litr vody a je klid.je to sice náročnější-na peníze i kalorie,ale zato osvědčený....
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/170503/19/a36376-1493831750.jpg) | Sylvie P. (pevna) ID 36376, mimibazar.cz/pevna (5.3.2015, 18:24) | Já broskve loupu stejně jako rajčata. Vroucí a pak rychle studená voda. Po oloupání dám do sklenic a zaleji cukerným roztokem a zavíčkuji. Má tchýně, která zavařovala kde co vždy říkala, že jsou broskve potvory a že je lepší si na ně uvařit cukerný roztok aby neplesnivěly, tak se toho držím.
ODPOVĚDĚT |
|
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150315/13/a422968-1426422998.jpg) | Miloslava D. (miladej) ID 422968 (5.3.2015, 16:25) | Jahody nezplesniví,když dáte panáka jahodového sirupu,mají i lepší barvu,mám vyzkoušené,pak méně cukru. ![,-)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
veronika s. (nufins) ID 231658 (5.3.2015, 14:17) | Do 0,7 sklenky dám neloupané broskve, 4-5 lžic pol.cukru ,doleju studenou vodou,zavíčkuju a od oka zavařuju až chytne víčko,tak 15-20min určitě.otočím horé a když nic nevytéká a nesyčí je to OK: U meruněk je to stejné ,jen více cukru,ty jsou kyselejší ...vždycky je mám moc dobré zavařuju normálně v hrnci na šporáku od oka,voda probublává
ODPOVĚDĚT |
|
Jitka V. (mamkajita) ID 286669 (5.3.2015, 13:38) | Zavřuji mnoho roků, zplesnivěla ojediněle sklenice, obvykle z důvodu, že dobře nedrží víčko. Sklenice i víčka před použitím myji v horké vodě s jarem a opláchnu nebo myčka na teplotu kolem 70 stupňů. Broskve omyji, většinou oloupu a oloupané dávám do vody s octem nebo kyselinou citronovou, aby nezhnědly. Narovnám do sklenic a zaliji horkým nálevem (1 lt vody, 40 dkg cukru, půl kávové lžičky kyseliny citronové) tak, aby byly potopené. Utřu čistou utěrkou (nebo papírovou) okraj sklenice, zavíčkuji. Steriluji v obyčejném hrnci bez teploměru - na dno složím utěrku nebo dám kovovou mřížku (zavařovací hrnce mají děrovanou podložku), naskládám sklenice v jedné vrstvě a do třetiny výšky sklenic zaliji teplou vodou ( to abych zkrátila dobu varu). Když voda v hrnci se začne vařit - vařím 15 minut (ne uplně klokotem), pak vyndám sklenice z hrnce a nechám vychladnout (studenou vodou nechladím).Jen výjimečně se mi n
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090528/14/a140634-1243515563.jpg) | Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (5.3.2015, 13:45) |
vypadá to moc složitě (loupání), navíc mi tam nesedí ta chemie, kyselina citronová. dělám bez toho a nezplesniví mi nic.
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (5.3.2015, 13:43) |
Moc moc děkuji ![(F)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (5.3.2015, 13:34) | SUPR DĚKUJI JÁ CHCI LETOS PO DLOUHÉ DOBĚ SKUSIT PRÁVĚ BROSKVE A JAHODY TO SE U NÁS JÍ ![(L)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | Renata J. (slunickoslunicko) ID 382362 (5.3.2015, 13:57) |
slyšela jsem,že zrovna ty jahody jsou na zavařování daleko horší než broskve broskví bych se nebála, ale o jahodách jsem slyšela,že třeba taky všech 40 sklenic vyhazovali ty jsou dost náchylné - choulostivé a rády plesniví
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080618/13/a93304-1213786977.jpg) | Jana b. (fehofka) ID 93304 (5.3.2015, 13:31) | Dávám 2-3 lžíce cukru,zaliji vodou.Je lepší zavařovat méně zralé.Nikdy mi nic kromě jahod nezplesnivělo...
ODPOVĚDĚT |
|
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (5.3.2015, 13:31) | LOUPETE JE ![,-)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090528/14/a140634-1243515563.jpg) | Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (5.3.2015, 13:25) | prostě je nandám do sklenice, přidám cukr a vařim asi 7min. nezplesniví nic
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (5.3.2015, 13:28) |
PROSÍM BEZ VODY ? A KOLIK CUKRU NA SKLINKU 0,7L DÍÍKY ![(F)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
ODPOVĚDĚT |
| ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090528/14/a140634-1243515563.jpg) | Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (5.3.2015, 13:30) |
a cukru dávám cca 2 lžíce, nebo si svařuju cukerný roztok, to dělám od oka - do cca 3l hrnce kilo cukru.
ODPOVĚDĚT |
| ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090528/14/a140634-1243515563.jpg) | Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (5.3.2015, 13:29) |
samozřejmě zaliju vodou.
ODPOVĚDĚT |
|