Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Prosíím zavařujete BROSKVE
neplesnivěli Vám ? sháním recept děkujiiii
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 14 komentářů
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (6.3.2015, 12:28)
DĚKUJI :-)

ODPOVĚDĚT
mila m. (ukuk) ID 207372 (6.3.2015, 11:35)
zavařuji všechno ovoce tak,že od doby varu vody v hrnci se sklenicema vařím 10 minut a var udržuji,pak vypnu..Vyndám z hrnce a nechám je vychladnout -přikreju sklenice ručníkem.Okurky zavářím tímto způsobem 7-10 minut podle velikosti a hned je vyndávám jsou krásně křupavé. (child1)U jahod pokud je sbíráte nesmíte použit na zaváření takové,co byly v kontaktu s plesnivou jahodou,to je základ nezplesnivění jahod,když dodržíte- nové víčka,která jsou pořádně přilehlá ke sklenici -jinak vniklý vzduch časem způsobí plíseň taky.Víčka pořádně zkontrolujte i obrácením sklenice.

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (5.3.2015, 19:04)
Děkujiiiiiii ,-) (F)

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (5.3.2015, 19:03)
Tak veru já to zavarím tiež podla tohoto receptu moc dakujem (L)

ODPOVĚDĚT
Katka P. (Kačenka78) ID 157884 (5.3.2015, 18:34)
mně takhle plesnivěly merunky a známá mi poradila svařit litr vody s kilem cukru.já teda dávám jen cca třičtvrtě kila cukru na litr vody a je klid.je to sice náročnější-na peníze i kalorie,ale zato osvědčený....

ODPOVĚDĚT
Sylvie P. (pevna) ID 36376, mimibazar.cz/pevna (5.3.2015, 18:24)
Já broskve loupu stejně jako rajčata. Vroucí a pak rychle studená voda. Po oloupání dám do sklenic a zaleji cukerným roztokem a zavíčkuji. Má tchýně, která zavařovala kde co vždy říkala, že jsou broskve potvory a že je lepší si na ně uvařit cukerný roztok aby neplesnivěly, tak se toho držím.

ODPOVĚDĚT
Martina F. (Mata3636) ID 313151 (5.3.2015, 17:12)
ja chcem tohto roku vyskúšať zavariť takto jahody: http://varecha.pravda.sk/recepty/jahodovy-kompot/52170-recept.html

ODPOVĚDĚT
Miloslava D. (miladej) ID 422968 (5.3.2015, 16:25)
Jahody nezplesniví,když dáte panáka jahodového sirupu,mají i lepší barvu,mám vyzkoušené,pak méně cukru. ,-)

ODPOVĚDĚT
veronika s. (nufins) ID 231658 (5.3.2015, 14:17)
Do 0,7 sklenky dám neloupané broskve, 4-5 lžic pol.cukru ,doleju studenou vodou,zavíčkuju a od oka zavařuju až chytne víčko,tak 15-20min určitě.otočím horé a když nic nevytéká a nesyčí je to OK: U meruněk je to stejné ,jen více cukru,ty jsou kyselejší ...vždycky je mám moc dobré (Y) zavařuju normálně v hrnci na šporáku od oka,voda probublává

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (mamkajita) ID 286669 (5.3.2015, 13:38)
Zavřuji mnoho roků, zplesnivěla ojediněle sklenice, obvykle z důvodu, že dobře nedrží víčko. Sklenice i víčka před použitím myji v horké vodě s jarem a opláchnu nebo myčka na teplotu kolem 70 stupňů. Broskve omyji, většinou oloupu a oloupané dávám do vody s octem nebo kyselinou citronovou, aby nezhnědly. Narovnám do sklenic a zaliji horkým nálevem (1 lt vody, 40 dkg cukru, půl kávové lžičky kyseliny citronové) tak, aby byly potopené. Utřu čistou utěrkou (nebo papírovou) okraj sklenice, zavíčkuji.
Steriluji v obyčejném hrnci bez teploměru - na dno složím utěrku nebo dám kovovou mřížku (zavařovací hrnce mají děrovanou podložku), naskládám sklenice v jedné vrstvě a do třetiny výšky sklenic zaliji teplou vodou ( to abych zkrátila dobu varu). Když voda v hrnci se začne vařit - vařím 15 minut (ne uplně klokotem), pak vyndám sklenice z hrnce a nechám vychladnout (studenou vodou nechladím).Jen výjimečně se mi n

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (5.3.2015, 13:45)
vypadá to moc složitě (loupání), navíc mi tam nesedí ta chemie, kyselina citronová. dělám bez toho a nezplesniví mi nic.

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (5.3.2015, 13:43)
Moc moc děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (5.3.2015, 13:34)
SUPR DĚKUJI JÁ CHCI LETOS PO DLOUHÉ DOBĚ SKUSIT PRÁVĚ BROSKVE A JAHODY TO SE U NÁS JÍ (L)

ODPOVĚDĚT
Renata J. (slunickoslunicko) ID 382362 (5.3.2015, 13:57)
slyšela jsem,že zrovna ty jahody jsou na zavařování daleko horší než broskve :-$
broskví bych se nebála, ale o jahodách jsem slyšela,že třeba taky všech 40 sklenic vyhazovali *-) *-) ty jsou dost náchylné - choulostivé a rády plesniví

ODPOVĚDĚT
Jana b. (fehofka) ID 93304 (5.3.2015, 13:31)
Dávám 2-3 lžíce cukru,zaliji vodou.Je lepší zavařovat méně zralé.Nikdy mi nic kromě jahod nezplesnivělo...

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (5.3.2015, 13:31)
LOUPETE JE ,-)

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (5.3.2015, 13:25)
prostě je nandám do sklenice, přidám cukr a vařim asi 7min. nezplesniví nic

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (5.3.2015, 13:28)
PROSÍM BEZ VODY ? A KOLIK CUKRU NA SKLINKU 0,7L DÍÍKY (F)

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (5.3.2015, 13:30)
a cukru dávám cca 2 lžíce, nebo si svařuju cukerný roztok, to dělám od oka - do cca 3l hrnce kilo cukru.

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (5.3.2015, 13:29)
samozřejmě zaliju vodou.

ODPOVĚDĚT