Životní pojištění - Prosím o radu, k 1.1.2015 jsem
zrušila životní pojištění u CPP, částka byla převedena na nové životní pojištění, takže doplácet daň FÚ nemusím. Ale pojišť. CPP mě nechce poslat potvrzení pro odpočet daně za rok 2014, když smlouva byla zrušena. Je to tak správně?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Daniela D. (dajdulka) ID 62266 (4.3.2015, 21:04)
Dobrý večer...
pokud jste životní pojištění převedla na jinou společnost,tudíž jste nevybrala celou dosud naspořenou částku,ale minimálně10% nechala převést na jinou společnost, kde pokračujete se životním pojištěním,tak bývalá pojišťovací společnost Vám MUSÍ!!!!!!! poslat potvrzení o zaplaceném pojistném.Nedejte se!!!Řešila jsem to teď s finanční poradkyní.
Musíte jim to pořádně vysvětlit a nenechat se odradit, opravdu máte nárok odečíst si daně za minulý rok. Pojištění jste pouze převedla z jedné společnosti na druhou, takže vlastně nic nerušíte!Letos jsou upravené podmínky, ale ty se nevztahují na minulý rok.

ODPOVĚDĚT
Veronika N. (navver) ID 451704 (4.3.2015, 21:38)
Děkuji, převedla jsem celou částku. Právě si to také tak myslím. Stejně jsme to udělali i u jiné společnosti a od nich mě potvrzení přišlo. Ale tato pojišťovna mě napsala, že kvůli porušení podmínek nemohu uplatit a že mě nic nepošlou. Tak jdu opět psát. Děkuji.

ODPOVĚDĚT