Začala jsem přemýšlet o domácí výrobě některých potravin - lučina, termix, chleba ... co děláte vy?Myslíte že se to vyplatí finančně? Děkuju za každý nápad a inspiraci!
| Alena K. (AlenaKa) ID 149160, mimibazar.cz/alenaka (22.2.2015, 14:48) | Tak až budete mít čas. Nespěchám. Díky.
ODPOVĚDĚT |
| | Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (23.2.2015, 16:48) |
Tady se dočtete více o tibetské houbě http://www.uspesna-lecba.cz/tibetska-houba/ (v komentářích se už nedá odpovídat) T.
ODPOVĚDĚT |
|
| Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (21.2.2015, 19:26) | Nedá se říct, jestli se to vyplatí, musíte přemýšlet...jestli u vás nejdou na odbyt jogurty, pak nemá cenu je vyrábět ale koupíte si Hollandii v akci za pár korun, pokud je jíte všichni, vyplatí se dělat domácí...dělám všechno, co holky, máme velkou zahradu a snažíme se stran ovoce a zeleniny, včetně domácí výroby z nich být soběstační, každý rok sadíme něco dalšího, takže je toho čím dál víc, dělám sirupy, džemy, kečupy, čalamády, kompoty, zavařuji zeleninu, dělám si směsi do mrazáku, nakládáme si zelí, dělám si masozeleninové pomazánky na zavaření, škvarky v sádle, děláme si máslo, mazací i polotvrdý sýr, pečivo, kořenící směsi, čaje, paštiky, primárně mi jde o to, aby moje dítě nejedlo chleba s rozemletými čínskými vlasy anebo nepilo sirup s rakovinotvorým benzoanem...když uspořím, je to bonus.
ODPOVĚDĚT |
| | Alena K. (AlenaKa) ID 149160, mimibazar.cz/alenaka (21.2.2015, 19:58) |
Klobouk dolů. Obdivuji vás. Také občas se snažím udělat něco domácího. Mohla byste mi napsat, jak děláte čalamádu a masozeleninovou pomazánku. A kdyby vám zbyl čas, tak také chleba. Díky.
ODPOVĚDĚT |
| | | Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (22.2.2015, 12:40) |
Alenko určitě, přepíšu recepty ze sešitu a pošlu...přiznám, že je to někdy maraton ale zase ten pocit, že máte na podzim nasysleno a vlastně nic z toho, co uděláte třeba do léta nekupujete je fan, ještě jsem zapomněla napsat, že třeba chleba dělám do zásoby, peču v troubě a spotřeba el. energie je veliká ale když upečete tak jako naše babičky třeba tři najednou, dva dáte do mrazáku, tak se to vyplatí. Po vytažení jsou jako čerstvě upečené.
ODPOVĚDĚT |
|
Jitka K. (kalafunka3) ID 119508 (21.2.2015, 9:54) | Dělám marmelády, čalamády, lečo, okurky. Lučinu, tu dělám docela často děti jí milují. Dělám z ní různé pomazánky.Peču loupáky, housky, různé buchty s mákem , tvarohem atd. Prostě je nás hodně a mám pocit, že když všechno udělám, že tím šetřím. Manžel občas zavaří brabce. (Vepřové maso) Nebo koupíme divočáka a naporcujeme do mrazáku. Zkrátka čim víc toho uděláme, tim víc ušetříme. Taky si lecos vypěstujeme na zahradě. Hlavně česnek cibuli, to máme pak na celou zimu. Je to dřina, hlavně jak chodíme do práce hůř se to stíhá, ale stojí to za to. Ten pocit, když mám plné police zavařeného.
ODPOVĚDĚT |
|
milka d. (milka1m1) ID 489624 (21.2.2015, 8:05) | Já dělám lučinu,termix,tatarku,chleba a zavařuju okurky a dělám marmelády.Ty pak dávám do bílého přírodního jogurtu.ovocné mi připadají samý škrob.
ODPOVĚDĚT |
|
| Kamila P. (Kamis1) ID 218404 (21.2.2015, 7:36) | Dělám jen marmelády...občas chléb....jinak jsem na tom časově dost špatně, takže ostatní kupuji.
ODPOVĚDĚT |
|
| dana n. (danca60) ID 403468 (20.2.2015, 22:49) | Tak já dělám marmelády, siripy, zavařeniny, čalamádu, heřmánkový med, přesnídávky, občas pečivo, buchty vždy, veškeré knedlíky, nudle, máme veškerou domácí zabíjačku, ...zahradu...takže většina je za jo a ještě dělám utopence
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra k. (petulisek) ID 125836 (20.2.2015, 21:45) | Sirupy, marmelady, jogurty, chleba a housky, sunku, veskerou konzervovanou zeleninu a smesi k vareni,zeleninu do mrazaku....proste jak se namanou suroviny a jak se mi chce a jak muzu, tak cokoliv muzu, udelam , ovsem pecivo musim, bohuzel.
ODPOVĚDĚT |
|
| Marcela Č. (brusinkabrusinka) ID 380320 (20.2.2015, 21:08) | Momentálně nejvíc kefír z tibetské houby, je to velice dobré a hlavně zdravé Jinak marmelády, jogurty, pečivo, sirupy, přesnídávky, vepřovky....
ODPOVĚDĚT |
| Jitka K. (kalafunka3) ID 119508 (21.2.2015, 9:55) |
Co to je? to mě zajímá. Syn miluje ochucené kefíry, napíšete mi prosím jak to děláte?
ODPOVĚDĚT |
|
| Slávka J. (babička jedlička) ID 536035, mimibazar.cz/babickajedlicka (20.2.2015, 20:50) | Vloni jsem dělala poprvé pečený čaj, bezovou šťávu z květů. (Dle receptů zde na MMB Výborný je také Pribiňáček:1x šlehačka-33% a 1tvaroh v kelímku,šlahačka se vyšlehá a do ní tvaroh, je vynikající a určitě se vyplatí..Jinak vás obdivuji co vše děláte..
ODPOVĚDĚT |
|
| Soňa N. (fearold) ID 136975 (20.2.2015, 20:17) | Já jsem maniak na věci dělaný doma. Dělám si kváskový chléb, housky, dalamánky, loupáčky, tvaroh, lučinu,jogurty, marmelády, nutelu,sirupy jak ovocné, tak léčivé, kanduji si ovoce, suším, zavařuji, dělám různé čalamády,okurky, domácí vegetu, šunku. Je toho mraky. Finančně se vyplatí jak co. Ale ta chuť je naprosto někde jinde a hlavně tam není žádná chemie. Jsem ráda, že moje děti znají chutě jídel, bez konzervantů a barviv a glutamanů. Samy ony pak kupovaný nechtějí jíst, protože jim to nechutná, poznají tu umělou chuť. Takže se to nejvíc vyplatí na našem zdraví. Teď se chystám na výrobu sýrů, to je trochu složitější, tak zatím se odhodlávám, ale vrhnu se i na to.
ODPOVĚDĚT |
| | martina m. (maxikM) ID 112003, mimibazar.cz/maxikm (21.2.2015, 16:46) |
Soni, můžu poprosit o receptík na domácí vegetu, to jsem nikdy neslyšela a zajímá mě to
ODPOVĚDĚT |
|
| Iveta B. (Iveta21) ID 96930 (20.2.2015, 20:06) | dělám domácí hodně ale ne kvůli ceně netuším zda se to vyplatí. hodně čerpám na blogu u nás na kopečku
ODPOVĚDĚT |
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (20.2.2015, 22:40) |
Díky za tip, jsou tam skvělé věci.
ODPOVĚDĚT |
|
| Dana K. (Danakes) ID 41410, mimibazar.cz/danakes (20.2.2015, 19:56) | dělám chleba, bezový sirup z květů, marmelády. Zavařeniny nejíme. Na zahrádce pěstuji bylinky, zeleninu, ovoce. Mám z toho všeho radost.
ODPOVĚDĚT |
|
| Ivana B. (kymama) ID 374185, mimibazar.cz/kymama (20.2.2015, 19:54) | Mohla bych prosím požádat někoho o recept na domácí lučinu? Moc děkuji.
ODPOVĚDĚT |
| | | Ivana B. (kymama) ID 374185, mimibazar.cz/kymama (21.2.2015, 17:49) |
Moc děkuji za odkaz, krásný víkend. Iva
ODPOVĚDĚT |
| | Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (20.2.2015, 19:58) |
Lučina ušlehám 1 smetanu ke šlehání k tomu přimíchám 1 pulkilový jogurt bílý osolím dám do pleny vykapat do druhého dne pověsím to přes vařečku na hrnec druhý den hotovo přidám co máme rádi bylinky česnek koření pažitku atd. fantazii se meze nekladou
ODPOVĚDĚT |
| | | Ivana B. (kymama) ID 374185, mimibazar.cz/kymama (20.2.2015, 20:05) |
Děkuji moc, fajn víkend
ODPOVĚDĚT |
|
| Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (20.2.2015, 19:53) | Tak na rovinu finančně se to určitě nevyplatí ale není nad to když víte co jíte dělám si občas lučinu chleba sušenky samozřejmě jahodový džem a zeleninové čalamády ale jestli čekáte že ušetřite tak to fakt ne
ODPOVĚDĚT |
|
| Iveta L. (johnynka) ID 58604 (20.2.2015, 19:37) | dělám si nudle, flíčky, šunku, chleba i housky, ale na ty si rodina teprve zvyká, muž to jí, děti moc ne, jinak veškeré zavařeniny jsou u nás domácí, i domácí rybízové víno. Finančně se to vyplatí a kvalitou taky
ODPOVĚDĚT |
|
| Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (20.2.2015, 19:36) | Z toho, co píšete, dělám všechno. (když se mi chce a mám čas) plus ještě zavařuji škvarkovou pomazánku, vyrábím džemy, dýňovou pomazánku na toasty, kefír pro sebe a domácí přesnídávky z našich jablek pro manžela samozřejmě nudle, knedlíky atd...kupované by u nás nikdo nepozřel, příliš jsem si rodinu rozmazlila
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka F. (fridriška) ID 23652 (23.2.2015, 11:48) |
Můžu poprosit recept na dýňovou pomazánku?
ODPOVĚDĚT |
|
| Jarka S. (pupuša) ID 91897 (20.2.2015, 19:36) | Né všechno se finančně vyplatí, ale člověk to dělá spíš proto, že ví co do toho výrobku dá. Dělám Lipánka, přesnídávky, marmelády, pampeliškový "med", kompoty, zavařenou zeleninu, aspiky, šunku, masovou vařenou výrobu, domácí vepřovky atd.
ODPOVĚDĚT |
|
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 103512 (20.2.2015, 19:12) | Já bych potřebovala udělat domácí tvaroh z pohanky a netuším jak se to dělá. Děti mají alergii na mléko a tohle je prý úžasná alternativa. Bohužel k sehnání hotová vyrobená pouze na Slovensku. V ČR jsem nenašla ani výrobce ani recept jak vyrobit.... kdyby někdo věděl byla bych vděčná. Dokonce vyrábí i pohankový jogurt.
ODPOVĚDĚT |
| | Andrea J. (kockodanka) ID 5889, mimibazar.cz/kockodanka (22.2.2015, 7:47) |
Dančo,dnes jsem narazila na váš dotaz na pohankový jogurt.Ten sice nemám,ale zasílám odkaz na rostlinná mléka.Oříšková i makové jsem zkoušela,jsou super chuTově,zdravé a vhodné pro alergiky na kr.mléko. Pokud do nich přidáte naklíčenou rozmixovanou pohanku,máte pohankovou kaši http://www.rawsuperfood.cz/rawsuperfood/5-RAW-recepty/34-Rostlinna-mleka-a-napoje Mějte se
ODPOVĚDĚT |
| | Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 103512 (22.2.2015, 12:13) |
Adrejko, děkuji. My používáme rýžové s přídavkem vápníku z DM drogerie, event. kupuji rýžového Zajíce. Já bych právě potřebovala ten tvaroh na pomazánky, na pečení... díky.
ODPOVĚDĚT |
|
Václava Š. (belkova) ID 313794 (20.2.2015, 19:11) | Lučina určitě ( 2 velké jogurty + 1 šlehačka a máte 1/2 kg lučiny), chleba, pokud nebudete péct z kupovaných směsí, také a o domácích džemech a šťávách nemluvě, ale to taky musíte mít vlastní zdroje, aby se to vyplatilo finančně. Jinak aspoň víte, co potom jíte.
ODPOVĚDĚT |
|
| jana b. (maršmeloun) ID 406290 (20.2.2015, 18:54) | Miluji domácí lučinu s domácím chlebem občas upeču domácí housky,veku,bagetu Finančě nevím,ale chutovo rozhodně,do lučiny přidávám sušený česnek,pažitku,jarní cibulku a musím říct,že s čerstvým chlebem je to pro mě 1****.
ODPOVĚDĚT |
|