strach z nemocnice
jak odbourat strach z nemocnice....mám svírání na prsou a bolení břicha.....nevím co stím....
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
DENISA C. (denca069) ID 479426 (21.2.2015, 11:57)
jsem na tom stejne ja z nemocnice doslova utikam .dokonce jednou mi doktorka zachranila zivot ja mirne krvacela a ona ,ze pujdu na kyretaz rano aja ze na noc pojedu domu .nastesti jsem se nechala od ni premluvit vyjela jsem vytahem na oddeleni vecer a sla na zachod .najednou na zemi po cele koupelno zachodu byla krev a ja sla okamzite na sal.nemluve pred dvema roky jsem musela zustat v nemocnici cele dva mnesice a paradoxne muj strach nedovolil rict ani lekarum,ze mam strach .ted beru bachovky :)

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (20.2.2015, 22:28)
Jééé, to je fajn, že nejsem sama...
Je to psychika, leda zobat nějaké pilule na uklidnění...a to podle mě není řešení. (L)

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (20.2.2015, 21:30)
ja myslim, ze tento problem ma spousta lidi. Ja kdyz mam jit k zubari, tak uz tyden predem jsem jak na trni, objednavam se zasadne jako posledni pacient toho dne,od rana nevim, jestli se poferu, nebo pobliju, sestra, jak me uvidi, zamyka cekarnu ,-) a kdyz usednu do kresla, jsem zrala na kolaps ,-) Nastesti mam hodnou zubarku, ktera tohle vsechno vi. Vzdycky ji rikam, ze radsi dvakrat rodit, nez jednou vrtat zub ,-)

ODPOVĚDĚT
pavla zelenková (londra) ID 182997 (20.2.2015, 21:20)
nemocnice je místo, kde si úžasně odpočinu, čtu časopisy, knihy koukám na televizi...jsem tam ráda, doma děj se vůle boží...........(max 14 dnů)
ale bojím se operace, narkozy...........to snad každý
takže já si navozuji hezké myšlenky......... (plaz)
držím palce

ODPOVĚDĚT
Olga T. (OlinaT) ID 23783, mimibazar.cz/olinat (20.2.2015, 21:08)
Já jsem byla 2x v porodnici ,-), ale vloni jsem šla na svojí první operaci a byla jsem neskutečně nervní, z narkozy, že se něco stane +o(. Bylo mi hrozně špatně, brečela jsem. Druhý den, když se čekalo na operace, tak mi bylo špatně, tlak normální, ale bylo mi na omdlení. NAštěstí mě vzali jako 3. a šla jsem brzy. Přežila jsem to, narkozu jsem zvládla a ve středu sjem se byla objednat na operaci s druhou nohou ,-). Ale je mi jasný, že mi bude zase ouvej. myslím, že se bojí každý (F)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (20.2.2015, 18:19)
Strach z hospitalizace? *-) To je myslím normální...taky se bráním zuby nehty ,-) jinak mně se, kdykoliv strčím nos do nemocnice, spustí příšerná rýma z dezinfekce 8-|

ODPOVĚDĚT
Ivana Ř. (sedmi) ID 29605, mimibazar.cz/sedmi (20.2.2015, 18:10)
Nevím, zda jakoby normálně máte strach, nebo zda to souvisí s tím, že tam máte nastoupit ? Já mám strach ze zubaře, i když vím, že jdu jen na prevenci, mám v čekárně tlak, že by jim stupnice nestačila, bušení srdce....a pomalu se uklidňuji, jak tam čekám, Na gynekologii to samé, nikdy mi neměřili tlak, když jsem tam chodila na prohlídku a naposledy po prohlídce tlak jako blázen ,-)..prý posaďte se do čekárny a přeměříme vás za 20 mint, Za tu dobu mi namísto klesnutí stoupl jen tím, že jsem na to myslela, nakonec, mi byl nařízen tlakový pažní holter a (H) tlak normální..Takže syndrom bílého pláště... Ale pokud by mi bylo opravdu zle a mělo mi to pomoci, musela bych stejně do nemocnice. Slepé střevo jsem si také chtěla ponechat (H) a nakonec to byl akutní zánět, že jsem byla ráda, že jsem šla hned pod nůž...Nebojte, nejste sama, zdravotníci a hlavně lékaři mají sami panickou hrůzu ...z jakéhokoliv zákroku

ODPOVĚDĚT
Soňa P. (aknos) ID 89357 (20.2.2015, 21:17)
Teď jsem si vzpomněla, co mi vyprávěla kamarádka, jak píšete o těch lékařích, co také mají panickou hrůzu ,-) Kamarádka pracuje jako sestra v ordinaci zubní lékařky. Mezi jejich pacienty patří i manželé se synem od nás z vesnice. Všichni 3 jsou lékaři. Matka praktická lékařka, otec a syn gynekologové. Vždycky když se nahlásí na prohlidku, tak je dávají jako poslední pacienty v ten den. Jednak proto, že je to na dlouho a pak taky aby další pacienti nevěděli, co se v ordinaci děje. Se všemi je to moc těžké a nejhorší je to se synem. Ten kolabuje už v čekárně a prodýchává se, jako u porodu . Po příchodu do ordinace ho hned usadí do křesla a napolohují tak, aby měl hlavu výš jak nohy a tudíž jim tam neomdlel a na hlavu mokrý hadr :-) Když mu chtěli vrtat zub, tak jim tam kolaboval, nabidly mu, že mu tedy píchnou injekci na umrtvení ale to si také nenechal a nakonec ho museli objednat na jiný termín ,-)

ODPOVĚDĚT
Zdeňka Z. (zamina) ID 14035, mimibazar.cz/zamina (20.2.2015, 19:00)
vždy když tam mám ležet.....jinak mi to nic nedělá ale to že tam budu zavřená.... 8-| pořád tam jenom brečím (child12) +o(

ODPOVĚDĚT
Radomíra N. (akdaren) ID 402201 (20.2.2015, 18:02)
Ten strach máte když jdete kolem a nebo si tam máte jít lehnout? Asi to druhé, že. Já si myslím, že se tam nechce nikomu, ale zase na druhé straně, když je nám zle, tak buďme rádi, že nám tam pomohou, Na pustém ostrově byste bez zdrav. péče třeba nepřežila. Možná, že by vám pomohl v nejhorším případě psycholog. (hello)

ODPOVĚDĚT