Rada - bazálním metabolismu
Potřebuji poradit můj BMI je 7744kj můj součet energet. příjmu za den je 5879kj můj výdej pohybov. aktivity je 1820kj budu v tomto případě hubnout jak je to prosím. děkuji za radu.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (25.1.2015, 18:11)
Hladovíte. To jestli máte, nebo nemáte pocit hladu je zcela irelevantní. Navíc je velmi pravděpodobné, že jste zároveň funkčně podvyživená - to nemá souvislost s množstvím tuku v těle, ale v tom, že prostě jíte málo a tipla bych si, že zejména tuky, které naporosto nezbytně pořebujete pro správnou funkci metabolismus, hormonální rovnováhu (věčné dietářky mají dost velké rizuko poruch štítné žlázy) imunity a nervového systému v té hladovce znedbáváte. Nehledě na to že se vám zhoršuje pleť, vlasy a nehty.

http://www.gymls.cz/blog/co-se-deje-s-telem-kdyz-zacneme-hladovet-a-drzet-dietu/

Bazální znamená základní - pokud nebudete jíst tolik, abyste ho pokryla, tak hladovíte. Tím pádem ztrácíte zejména bílkoviny a především máte metabolismus nastavený na krizový režim - tedy na ukládání všeho co poktá, protože díky evolučním mechanismům má pocit, že procházíte hladomorem.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (25.1.2015, 18:11)
Pokud chcete měnit svou váhu zdravě, tak jezte mnohem více, než jíte, ale ve správných poměrech (hlídejte si zejména glykemickou zátěž) a dostatečně se hýbejte.

ODPOVĚDĚT
Martina M. (vasinkam) ID 304810, mimibazar.cz/vasinkam (25.1.2015, 18:56)
Máte pravdu opravdu jsem celých 5 let hladověla podle Vašeho popisu proto jsem potřebovala vysvětlil jak nastartovat metabolismus aby vše fungavalo tak jak má. S tou pletí je to také pravda od léta mám velké zkoršení pleti jindy jsem na to netrpěla. Chápu teda správně nesmím jíst pod svůj bazalní metabolismus tak pokud budu mít vydej cvičením o to více musím sníst jídla.

ODPOVĚDĚT
Jitka S. (desty) ID 54, mimibazar.cz/jitkas (25.1.2015, 17:00)
No to je takový začarovaný :-) Všude se píše, že v den kdy máte cvičení byste měla zvýšit příjem energie - aby tělo nestrádalo a neukládalo do zásob. A že by se nemělo jíst pod bazál.
Mrkněte se po webu - je tu hodně stránek, které se tímto zabývají - amatérské, ale mnoho informací najdete :-)
http://www.doboje.blogspot.cz/
www.mojetelo.blogspot.cz

ODPOVĚDĚT
veronika k. (wenusche) ID 81911, mimibazar.cz/wenusche (25.1.2015, 16:42)
To se neda takhle jednoduše říct- záleží z čeho je vas denní kalorií kdy příjem složen, něco jiného je , kdyz nekdo ji pravidelně 5 porci vyvážené stravy denně , nebo cely den nic a pak vecer sní, co najde... :-) celkem to hodi stejne cislo....

ODPOVĚDĚT
Pavlína N. (pajjakk) ID 102030, mimibazar.cz/pajjakk (25.1.2015, 16:34)
Mrkněte na www.kaloricketabulky.cz Po zaregistrování a zadání si všeho potřebného to za vás vše vypočítá, můžete si tam psát, co všechno sníte, pohybovou aktivitu... spočítá vám to tuky, bílkoviny, sacharidy, vlákninu, udělá grafy na vše možné i nemožné.. Díky tomu jsem před dvěma lety shodila skoro 15kg (bohužel jsem letos od podzimu zase 5kg nabrala :-S) a až vyležím zánět dutin, chystám se zase zapisovat a cvičit..

ODPOVĚDĚT
Radomíra N. (akdaren) ID 402201 (25.1.2015, 16:01)
Bohužel neporadím, sama v tom mám hokej, kdy si vlastně tělo bere energii z vlastních tuků? Když jím několikrát denně, tak přece stále bere energii z jídla, když jím málo, tak si ji ukládá do zásoby ? *-) *-)při cvičení a lopocení se? vím, že musí být určitá srdeční frekvence, aby se tuky spalovaly... (cinky) (cinky)

ODPOVĚDĚT