"Hutný" chléb z domácí pekárny - recepty
Prosím o recepty na nějaký dobrý "hutný" chléb z domácí pekárny. Dělala jsem mrkvový s jogurtem, je super,ale dávála jsem to tam od oka, tak se mi propadl.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (21.10.2014, 11:53)
Když budete péci z droždí bude vždycky sušší a drobivější. Chcete-li "mokrý" je lepší péci z žitného chlebového kvásku.Jinak od oka nevadí, ale pak se musí těsto pohlídat a nesmí se lepit na stěny pekárny, to je pak moc řídké těsto a musí se doplnit mouka.

ODPOVĚDĚT
Martina M. (Etoile) ID 8070, mimibazar.cz/Etoile (21.10.2014, 12:02)
kvas jsem si snažila doma vyrobit, nepovedlo se...jsem sice zanícený kuchař,ale tohle se mi asi opakovat moc nechce :-) a v oklí ho v pekárnách nemají :-( Takže mi nezbývá než to droždí. Lepivé to bylo, mouku jsem pak v průběhu hnětení doplňovala, asi málo

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (21.10.2014, 12:23)
Tak zkuste kváskovou mapu, třeba máte někoho v okolí, kdo má. Já si vyrobila ze sušeného Alnatura z DM a mám ho už skoro 2 roky a ani nespočítám kolika lidem jsem ho rozdala. Teď už je tak silný, že vydrží i 14 dní v lednici bez krmení :-) Rozdíl mezi kváskovým a drožďovým chlebem je diametrální. Ten kváskový je právě pěkně hutný a když vynecháte bílou mouku, bude zdravější. Když jsem ještě pekla jenom v pekárně, tak jsem hlídala, aby byla z těsta pěkná koule a nikde se nelepila. I oproti receptům třeba z "dámy" , jsem přidávala 100 - 200 g mouky. Ale zase pokud se rozhodnete dát ještě více žitné mouky, tak pak musí být těsto řidší, protože tahle mouka je těžší a hůře by to kynulo. Taky se mi občas povedl pěkný ušák ,-) a z kvásku zas pěkný šutrák (H)

ODPOVĚDĚT
Martina M. (Etoile) ID 8070, mimibazar.cz/Etoile (21.10.2014, 12:32)
kváskovou mapu znám :-) svého času jsem měla úmysl se do pečení chleba ponořit,ale nevydrželo mi to - kuchařska jsem myslím výtečná, pekařka mizerná, takže dál, než za domácí pekárnu a droždí nepůjdu :-)

ODPOVĚDĚT
Klára R. (Klara) ID 448810, mimibazar.cz/Klara2 (21.10.2014, 11:43)
Jestli chcete hutný tak dejte víc žitné mouky.

ODPOVĚDĚT
Martina M. (Etoile) ID 8070, mimibazar.cz/Etoile (21.10.2014, 11:44)
dávám půl na půl - myslím spíš jakoby !mokrý", matlavý -nevím, jak to líp popsat ,-) - řekla bych, že u toho posledního to bylo díky mrkvi a jogurtu

ODPOVĚDĚT