řapíkatý celer
Poradíte, jak se dá dobře a chutně zpracovat, nebo do čeho ještě použít řapíkatý celer? Máme ho letos hodně.A už nějak nevím, kam ho ještě použít.Zatím polévka,salát,čína, těstoviny...Děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Vladimíra M. (Vavenka) ID 7666 (1.9.2014, 21:08)
Nakrájet na špalíčky a namáček do dipu: zakysaná smetana, majonéza, nastrouhaná niva a česnek. Promíchat v poměru podle vlastní chuti. Dává se to prý v Irsku jen tak k pivu, my to připravujeme na grilovačku, na oslavy a nebo jen tak k televizi.

ODPOVĚDĚT
Šárka P. (Ssara) ID 203308, mimibazar.cz/ssara (1.9.2014, 20:46)
davam do bolonske omacky na spagety. Nakrajim na male kousicky stejne jako mrkev a povarim s ostatnim (F)

ODPOVĚDĚT
Dagmar S. (sooosek) ID 255210 (1.9.2014, 21:28)
Tohle dělám taky často, ale budu ráda za víc receptů :-)

ODPOVĚDĚT
Šárka P. (Ssara) ID 203308, mimibazar.cz/ssara (1.9.2014, 23:07)
Ja bych se ho nebala pridat do cehokoliv, kam davate I jinou zeleninu. Taky to tak delam, I do kureciho vyvaru ho trochu nakrajim hodne na drobno, pripadne I namrazit nakrajeny na pozdeji (H)

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (1.9.2014, 20:34)
Davam si ho do jakehokoliv salatu, kdyz chci spotrebovat, tak kamkoliv, do polevek, klidne i k masu, do leca... kamkoliv me napadne, ja rapikaty celer miluju a rodina neprotestuje.

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (1.9.2014, 20:20)
Dávám si ho klidně i jen pokrájený na chleba, výborný je v salátu s ananasem a kukuřicí, jinak ho přidávám skoro do všeho (rizoto, k dušenému masu, samozřejmě do polévky). Když je ho opravdu hodně, tak pokrájím a zamrazím.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (1.9.2014, 20:18)
Salát waldorf - zbylé pečené kuře, kyselá jablka, hroznové víno, řapíkatý celer (syrový, nakrájený na tenoučé plátky), vlašské ořechy + jogurtovo/majolkvoá zálivka.

Případně tuňákový salát - tuňák, celer, cukrová kukuřice a červená cibule či šalotka + olej z plechovky a citronová šťáva.

Do polévek míst klasického celeru a do krémových polévek.
http://www.labuznik.cz/recept/corn-chowder-kukuricna-polevka/
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1148499747-sama-doma/804-recepty/828

Nakrájet na nudličky a k tomu udělat nějaký dip a jen tak to chřoupat. Moc dobrý je k tomu hummus, ale stačí třeba burákové máslo a nebo něco jogurtového.

Do základu omáček a hustých polévek (např. luštěninových)- spolu s cibulí a mrkví - tzv. sofrito.

ODPOVĚDĚT