Poradíte, jak se dá dobře a chutně zpracovat, nebo do čeho ještě použít řapíkatý celer? Máme ho letos hodně.A už nějak nevím, kam ho ještě použít.Zatím polévka,salát,čína, těstoviny...Děkuji
Nakrájet na špalíčky a namáček do dipu: zakysaná smetana, majonéza, nastrouhaná niva a česnek. Promíchat v poměru podle vlastní chuti. Dává se to prý v Irsku jen tak k pivu, my to připravujeme na grilovačku, na oslavy a nebo jen tak k televizi.
Ja bych se ho nebala pridat do cehokoliv, kam davate I jinou zeleninu. Taky to tak delam, I do kureciho vyvaru ho trochu nakrajim hodne na drobno, pripadne I namrazit nakrajeny na pozdeji
Davam si ho do jakehokoliv salatu, kdyz chci spotrebovat, tak kamkoliv, do polevek, klidne i k masu, do leca... kamkoliv me napadne, ja rapikaty celer miluju a rodina neprotestuje.
Dávám si ho klidně i jen pokrájený na chleba, výborný je v salátu s ananasem a kukuřicí, jinak ho přidávám skoro do všeho (rizoto, k dušenému masu, samozřejmě do polévky). Když je ho opravdu hodně, tak pokrájím a zamrazím.
Nakrájet na nudličky a k tomu udělat nějaký dip a jen tak to chřoupat. Moc dobrý je k tomu hummus, ale stačí třeba burákové máslo a nebo něco jogurtového.
Do základu omáček a hustých polévek (např. luštěninových)- spolu s cibulí a mrkví - tzv. sofrito.