zavareni jidla na dovolenou ...jaka vicka?
prosim poradite mi nekdo jak zavarit nejlepe jidlo do sklenic na dovolenou ,zdali se da i v troube? a hlavne zdali se daji pouzit i vicka klasicka sroubovaci bez cervene gumy.... absolutne nikde je nemohu sehnat.... moc dekuji Hanka
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Irena R. (Ramirča) ID 223751 (23.7.2014, 19:51)
já zavářím již roky pro manžela na cesty a do šroubovacích.Má to pohodlnější v kamionu jen povolit než někde oddělávat klasické víčko na narážení..Prodávají taková zlatá víčka nová.Já je používám na 3x a potom obměním..

ODPOVĚDĚT
Jitka H. (ruzenaji) ID 496059 (23.7.2014, 14:28)
jestli můžu poradit, tak víčka vždy vytírám utěrkou namočenou v alkoholu a druhou otírám i hrdlo sklenic !
Babi to dělá i utěrkou namočenou v alpě.

ODPOVĚDĚT
Miroslav Janota (Fotbal sport) ID 391607, mimibazar.cz/fotbalsport (23.7.2014, 14:35)
Jitus dekuji...udelam to tedy take pro jistotu :-) ...dekuji

ODPOVĚDĚT
Jitka H. (ruzenaji) ID 496059 (23.7.2014, 15:21)
není zač, "babské" rady jsou k nezaplacení (Y) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Dana J. (Dana Jel.) ID 466344 (23.7.2014, 13:52)
zrvna tento týden jsem dělala paštiku a sháněla červ.šroubovací.Paní mi řekla že ty jsou jen s bílou a jsou univers.ale na štítku je pouze obsah bez tuků.Nezbývalo než to risknout.

ODPOVĚDĚT
Miroslav Janota (Fotbal sport) ID 391607, mimibazar.cz/fotbalsport (upraveno 23.7.2014, 14:25)
Danus asi to tak je ..... projela jsem vsechny mozne obchody a nic,takze jdu do bilych sroubovacich a uvidime ..... dekuji

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (paví očko) ID 241949, mimibazar.cz/paviocko (23.7.2014, 13:47)
já "nehraju" na červenou a bílou gumu u zavařovacích víček, červené se blbě shánějí, zavařuju všechno (asi 10 let) s bílou gumou a zatím v poho - maso, zelenina, ovoce.... A je vcelku jedno i to, jestli jsou to klasická víčka nebo šroubovací, důležité je to, aby víčko prostě padlo a drželo, šroubovací bylo nadoraz a klasické po zavaření a vytažení z vody ještě jednou utáhnu

ODPOVĚDĚT
Miroslav Janota (Fotbal sport) ID 391607, mimibazar.cz/fotbalsport (23.7.2014, 14:00)
Leni dekuji za zkusenost .... cervene sroubovaci jsou asi k nesehnani a proto uz to take resit nebudu ..... snad se podari a bude to k jidlu :-) :-) :-) :-)

ODPOVĚDĚT
Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (23.7.2014, 13:21)
Na dovolenou nezavařuji, ale muži do práce...třeba na dva tři dny, aby měl jídlo a používám jedině šroubovací a vždy vše OK, zavářím dva dny po sobě po hodině. Se zavařováním v troubě nemám zkušenost.

ODPOVĚDĚT
Miroslav Janota (Fotbal sport) ID 391607, mimibazar.cz/fotbalsport (23.7.2014, 13:37)
Zdeni moc dekuji za radu .... asi to zkusim protoze ty s cervenou gumou jsou asi jen ty vicka nesroubovaci a ja jsem uz davno vsechny nesroubovaci sklenice vyhazela ..... nemam zavarovaci hrnec,ale asi staci naplnene sklenicky max. 1,5-2 cm od okraje... dat do normalniho hrnce a zalit vodou az do ponoreni,ze?

ODPOVĚDĚT
Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (23.7.2014, 13:52)
Klasickou sklenici naplním cca 5 cm od kraje, osuším okraj, dám suché víčko, utáhnu, postavím do hrnce na utěrku a zaliji vodou do 2/3 sklenic a vařím mírným varem hodinu. Také nemám klasický zavařovací hrnec s teploměrem, nechávám jen zvolna probublávat, neklokotá to jak voda na knedlíky ,-), vytáhnu, nechám vychladnout na lince a druhý den totéž. Jen třeba maso nevařím před zavařením úplně do měkka, aby tím dvojitým rexováním nebylo pak až moc vařené. Dělám tak guláše, omáčky, pečené maso, polévky, lečo bez vajíček.

ODPOVĚDĚT
Miroslav Janota (Fotbal sport) ID 391607, mimibazar.cz/fotbalsport (23.7.2014, 13:58)
Zdeni jdu do toho a dej se vule bozi ,-) ... omacky nezahustovat ze? A otacite pak jeste sklenicky?po vyndani z hrnce ..

ODPOVĚDĚT
Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (23.7.2014, 14:15)
Neotáčím, ale můžete......omáčky zahustím...v podstatě odeberu co normálně vařím a zavařím muži na cesty...ovšem on to do dvou dnů až týdne spotřebuje...vozí si tak kuře na paprice, guláš, rajskou, na houbách, na česneku, čínu, pečené maso, atd. on nemá pak možnost si to zahustit a provařit na místě, tak je to rovnou...většinou jen vyklopí do kastrůlku nebo na talíř a ohřeje. Je to takové na krátkou dobu a rychle spotřebovat, nezavařuji na dovolenou, ale muž to doma vezme, v autě převeze a dá do lednice na místě. Ale na dovolené také nejste měsíc nebo nezaváříte dlouho dopředu...neměl by být problém. Nebojte ,-)

ODPOVĚDĚT
Jaroslava H. (Jarkaha) ID 176056 (23.7.2014, 21:05)
Zdeni, jste hodná, když to tak krásně popisujete. Moc ráda bych se Vás chtěla také zeptat. Když děláte kuře na paprice, tak tedy zahustíte a dáváte i smetanu ? Potřebuji také zavařit pár sklenic jídla dceři, ale ještě nikdy jsem hotové jídlo nezavařovala, tak se ptám jak hloupá. Děkuji za odpověď

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Miroslav Janota (Fotbal sport) ID 391607, mimibazar.cz/fotbalsport (23.7.2014, 14:31)
Ja jsem si uz vcera neco uvarila.... nezahustovala jsem to,tak jsem to ted privedla k varu,povarila a ted jsem to supla do sklenic a zavaruje se to..... zahustim si to az na miste ...to uz bude to nejmensi.... moc vam za rady dekuji a verim,ze to bude ok..... mam rada ,kdyz nemusim na dovolene premyslet kam dnes na obidek a nebo co nam zase navari za ,, :-) ,, deti jsou jeste mensi a naucene na ceskou stravu a uvarit si doma je to nejmensi a pak uz to jen vyklopim,dodelam prilohu a je obed za pul hodky behem odpoledni pauzy :-) zadne velke vareni neplanuji :-) :-) :-) :-) a doma mi to ted nevadi..... mejte se krasne a jeste jedno moc dekuji

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno