![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150220/22/a241949-1424468502.jpg) | Lenka V. (paví očko) ID 241949, mimibazar.cz/paviocko (23.7.2014, 13:47) | já "nehraju" na červenou a bílou gumu u zavařovacích víček, červené se blbě shánějí, zavařuju všechno (asi 10 let) s bílou gumou a zatím v poho - maso, zelenina, ovoce.... A je vcelku jedno i to, jestli jsou to klasická víčka nebo šroubovací, důležité je to, aby víčko prostě padlo a drželo, šroubovací bylo nadoraz a klasické po zavaření a vytažení z vody ještě jednou utáhnu
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/141114/14/a391607-1415973325.jpg) | Miroslav Janota (Fotbal sport) ID 391607, mimibazar.cz/fotbalsport (23.7.2014, 14:00) |
Leni dekuji za zkusenost .... cervene sroubovaci jsou asi k nesehnani a proto uz to take resit nebudu ..... snad se podari a bude to k jidlu ![:-)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/201008/15/a17869-1602163954.jpg) | Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (23.7.2014, 13:21) | Na dovolenou nezavařuji, ale muži do práce...třeba na dva tři dny, aby měl jídlo a používám jedině šroubovací a vždy vše OK, zavářím dva dny po sobě po hodině. Se zavařováním v troubě nemám zkušenost.
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/141114/14/a391607-1415973325.jpg) | Miroslav Janota (Fotbal sport) ID 391607, mimibazar.cz/fotbalsport (23.7.2014, 13:37) |
Zdeni moc dekuji za radu .... asi to zkusim protoze ty s cervenou gumou jsou asi jen ty vicka nesroubovaci a ja jsem uz davno vsechny nesroubovaci sklenice vyhazela ..... nemam zavarovaci hrnec,ale asi staci naplnene sklenicky max. 1,5-2 cm od okraje... dat do normalniho hrnce a zalit vodou az do ponoreni,ze?
ODPOVĚDĚT |
| ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/201008/15/a17869-1602163954.jpg) | Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (23.7.2014, 13:52) |
Klasickou sklenici naplním cca 5 cm od kraje, osuším okraj, dám suché víčko, utáhnu, postavím do hrnce na utěrku a zaliji vodou do 2/3 sklenic a vařím mírným varem hodinu. Také nemám klasický zavařovací hrnec s teploměrem, nechávám jen zvolna probublávat, neklokotá to jak voda na knedlíky , vytáhnu, nechám vychladnout na lince a druhý den totéž. Jen třeba maso nevařím před zavařením úplně do měkka, aby tím dvojitým rexováním nebylo pak až moc vařené. Dělám tak guláše, omáčky, pečené maso, polévky, lečo bez vajíček.
ODPOVĚDĚT |
| | ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/141114/14/a391607-1415973325.jpg) | Miroslav Janota (Fotbal sport) ID 391607, mimibazar.cz/fotbalsport (23.7.2014, 13:58) |
Zdeni jdu do toho a dej se vule bozi ... omacky nezahustovat ze? A otacite pak jeste sklenicky?po vyndani z hrnce ..
ODPOVĚDĚT |
| | | ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/201008/15/a17869-1602163954.jpg) | Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (23.7.2014, 14:15) |
Neotáčím, ale můžete......omáčky zahustím...v podstatě odeberu co normálně vařím a zavařím muži na cesty...ovšem on to do dvou dnů až týdne spotřebuje...vozí si tak kuře na paprice, guláš, rajskou, na houbách, na česneku, čínu, pečené maso, atd. on nemá pak možnost si to zahustit a provařit na místě, tak je to rovnou...většinou jen vyklopí do kastrůlku nebo na talíř a ohřeje. Je to takové na krátkou dobu a rychle spotřebovat, nezavařuji na dovolenou, ale muž to doma vezme, v autě převeze a dá do lednice na místě. Ale na dovolené také nejste měsíc nebo nezaváříte dlouho dopředu...neměl by být problém. Nebojte ![,-)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
ODPOVĚDĚT |
| | | | ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | Jaroslava H. (Jarkaha) ID 176056 (23.7.2014, 21:05) |
Zdeni, jste hodná, když to tak krásně popisujete. Moc ráda bych se Vás chtěla také zeptat. Když děláte kuře na paprice, tak tedy zahustíte a dáváte i smetanu ? Potřebuji také zavařit pár sklenic jídla dceři, ale ještě nikdy jsem hotové jídlo nezavařovala, tak se ptám jak hloupá. Děkuji za odpověď
na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno |
| | | | ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/141114/14/a391607-1415973325.jpg) | Miroslav Janota (Fotbal sport) ID 391607, mimibazar.cz/fotbalsport (23.7.2014, 14:31) |
Ja jsem si uz vcera neco uvarila.... nezahustovala jsem to,tak jsem to ted privedla k varu,povarila a ted jsem to supla do sklenic a zavaruje se to..... zahustim si to az na miste ...to uz bude to nejmensi.... moc vam za rady dekuji a verim,ze to bude ok..... mam rada ,kdyz nemusim na dovolene premyslet kam dnes na obidek a nebo co nam zase navari za ,, ,, deti jsou jeste mensi a naucene na ceskou stravu a uvarit si doma je to nejmensi a pak uz to jen vyklopim,dodelam prilohu a je obed za pul hodky behem odpoledni pauzy zadne velke vareni neplanuji a doma mi to ted nevadi..... mejte se krasne a jeste jedno moc dekuji
na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno |
|