Celozrnný nebo žitný chléb
máte někdo zaručený a vyzkoušený recept na celozrnný nebo žitný chléb?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Radka V. (291009) ID 295942 (4.7.2014, 12:12)
Už asi rok a půl dělám celozrnný špaldovo-žitný kváskový :-$

ODPOVĚDĚT
Hana N. (HankaN) ID 50703 (4.7.2014, 14:19)
NENAPSALA BYSTE NÁM RECEPT? :-$ :-$ :-$

ODPOVĚDĚT
Radka V. (291009) ID 295942 (4.7.2014, 16:57)
,-) nevěděla jsem, jestli o něj bude zájem, tak jsem ho sem nechtěla cpát :-$ peču vždy rovnou 2 bochníky, na 1 je potřeba: 250g celozrnné špaldové mouky, 250g celozrnné žitné, 50g celozrnné žitné grahamového typu (předměřická), asi tak 2PL drceného lněného semínka, stejně tak slunečnicového, 2ČL soli, 1ČL ml. kmínu, 1ČL ml. koriandru, 200g kvásku, 2PL oleje a 0,4 - 0,5l vody - dle potřeby. Občas tam přidám i něco dalšího - osmahnutou cibulku.... uvařené brambory..... vločky..... bylinky.... Zadělávám to ručně a peču v troubě ve formě na biskupský chlebíček :-)

ODPOVĚDĚT
Hana N. (HankaN) ID 50703 (4.7.2014, 17:18)
Moc děkuji, určitě zkusím (Y)

ODPOVĚDĚT