POLYP NA DĚLOŽNÍ SLIZNICI A ANTIKONCEPCE
Mám jít na kyretáž, antikoncepci jsem přestala brát z vlastního rozhodnutí cca před 1,5 rokem. Lékař mi sdělil, že antikoncepce by vše vyřešila a že právě její vysazení zapříčinilo vznik polypu... viz.koment dále...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Hana R. (Hrrrr) ID 43678 (26.5.2014, 15:06)
HA beru a polyp mi dnes také zjistili

ODPOVĚDĚT
Hana M. (Hají) ID 25204 (26.5.2014, 18:00)
Hani, děkuji za zprávičku, podle mě prostě není HA záruka, že se nic neobjeví. Držím palečky! Já jdu na zákrok příští úterý.

ODPOVĚDĚT
Dana S. (Dana Stankova) ID 19655 (22.5.2014, 16:21)
tak nevím, HA jsem nebrala a polyp jsem měla. Jen se zeptám, jdete na kyretáž nebo na hysteroskopii, která je šetrnější než kyretáž?

ODPOVĚDĚT
Hana M. (Hají) ID 25204 (22.5.2014, 18:46)
Právě, že doktor mi tvrdí, kdybych brala HA, tak se nestalo, že bych polyp měla... čemuž já nevěřím, protože je spousta žen, co HA berou dlouhodobě a přesto polyp mají.
Jdu na hysteroskopii/resektoskopii s následkou kyretáží endometria. Na kyretáži už jsem jednou byla... z důvodu samovolného potratu, takže se výkonu až tak neobávám, vím do čeho jdu aspoň.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 31112 (22.5.2014, 8:28)
Oni jsou úžasní, vše léčí HA. Mně před dvěma roky, když jsem se rozhodla, že přestanu brát HA, dr. říkala, že se mi zhorší endometrioza a budu mít větší bolesti, a bla bla bla. Výsledek - bolesti mě přešly úplně. Nyní mi opět dala HA zase na jiný problém, po týdnu jsem s tím švihla do koše (já debil na to vůbec neměla přistoupit) a léčím se zatím sama bylinkama a uvidím no. Jinak nevěžím, že u Vás to zapříčinilo vysazení HA, polyp je hodně častý problém a zákroku se vůbec nebojte, vůbec nic to není, pro mě to bylo méně zátěžové jako běžná prohlídka na gyndě, ráno jsem byla na zákroku a odpoledně už jsem běhala po lese a další den ráno šla v pohodě do práce.

ODPOVĚDĚT
Irena R. (Ramirča) ID 223751 (21.5.2014, 23:26)
(zurim)toto mne někdy doopravdy dokáževytočit..já přestala brát antikoncepci také sama s vědomím manžela-samozřejmě..u mne stále blbnula štítná žláza,přestala jsem brát antikoncepci a zhubla jsem a také se zlepšila štítná žláza,-a to již asi 2x jsem přestalabrát..u nás doktor také na vše antikoncepci..na podzim jsem měla polipy..nakonec dělali3věci-polip,srůstala m děloha a už nevím co a teď mne cpou hormony..a je to na nic,-zase se to opakuje..ale stejně antikoncepci brát už nikdy nechci..

ODPOVĚDĚT
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (21.5.2014, 22:00)
Nesmysl. Moje gynekoložka by také hned vše léčila antikoncepcí. Nenechte si to vymluvit a antikoncepci už neberte.
Nikdy jsem antikoncepci nebrala, pouze jsem měla cystu a bohužel si to nechala vymluvit a zkusila lepící Evru. Měla jsem hrozné bolesti, vrátila se mi moje nemoc, která byla do té doby v remisi. Okamžitě jsem Evru odlepila, zbytek lepítek vyhodila. Cysta zmizela sama.
Antikoncepce může množství polypů ještě zvýšit, takže bych nevěřila tomu, že vysazení mělo za následek vznik polypu.
Za mě antikoncepci za žádných okolností NE!

ODPOVĚDĚT
Hana M. (Hají) ID 25204 (21.5.2014, 21:36)
…protože mám 3-4 dny silnou menstruaci a tím se to vytvořilo (zároveň i anémie – chudokrevnost). Nechápe, že jsem se rozhodla antikoncepci nebrat, např. kvůli rodinné anamnéze rakoviny prsu – prý naopak antikoncepce potlačuje pravděpodobnost vzniku rakoviny prsu. Atd, atd… Dal mi odkaz na stránky www.antikoncepce.cz , ať si vše pročtu a třeba změním názor. Ale proč tedy v příbalovém letáku je uváděno tolik nežádoucích účinků (prý aby se kryli)? Jeden lékař antikoncepci kvůli rodinné anamnéze rakoviny odmítne předepsat, druhý ji naopak doporučuje. Tak kde je pravda?
Jsem opravdu na vážkách, na jednu stranu nechci, aby se mi nadále polypy tvořily, ale na druhou stranu to nechci řešit zrovna antikoncepcí.
P.S. Pan doktor by mě hnal, kdyby věděl, že se tu s Vámi radím
,-)

ODPOVĚDĚT
Anna L. (Lanna1) ID 177468 (21.5.2014, 22:46)
:^) podle vašeho lékaře je ta antikoncepce vyloženě zázračná ,-) slouží jako prevence proti rakovině prsu, polypům a kdo ví čemu všemu ještě ,-)
Já osobně bych takový sajrat do svého těla necpala (zip)

ODPOVĚDĚT