MIKROCYTÁRNÍ HYPOCHROMNÍ ANÉMIE (CHUDOKREVNOST)
... kvůli silné menstruaci. Máte někdo tuto diagnózu? Jak je u Vás léčena? Byla mi diagnostikována, na testy teprve půjdu, ale bojím se, že mě bude gynekolog nutit k antikoncepci, tu brát nechci.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Lenka V. (lnikina) ID 79371 (17.5.2014, 18:06)
Taky jsem měla silnou menstruaci - několik transfúzí krve. Taky mi hrozilo odstranění dělohy. Antikoncepci nemůžu žádnou. Byla jsem na ablaci endometria a jsem spokojená. Menzes sice mám, ale rovná se to u mě dvoudennímu špinění. Jsem ráda, že mi tuto možnost lékař navrhl. Beru totiž ještě léky na ředění krve, takže u mě se menzes rovnal něčemu neskutečnému.

ODPOVĚDĚT
Šárka W. (šarik3) ID 165278 (17.5.2014, 9:11)
Taky se přidám,taky mám anémii,taky jsem vyzkoušela kdeco,minulý měsíc už jsem byla objednaná na odstranění dělohy,ale nedokázala jsem to Mám už sice tři děti a další opravdu neplánujem,ale nakonec mi udělali hysteroskopii s kyretáží.Včera jsem byla na gindě,výsledky mám všechny O.K.,žádný myom,polyp,nic.Před dvěma měsíci,jen tak mezi řečí,se gynekolog zmínil o kontryhelu.Ten jsem tehdy nezkoušela.Pije se od konce ovulace,asi 10 dní před očekávanou menzes až do konce menstruace,vždy 2-3 šálky denně.Tento měsíc o polovinu menší krvácení a kratší o dva dny.Paráda!Kdyby to tak mělo být každý měsíc,tak ho budu pít pořád,až do klimakteria.Taky mi pořád na gindě nabízejí Mirenu,ale ta je taky s hormony a ty já nesmím.Prý po ní taky sliznice tolik neroste.Sestra na gindě při odchodu z nemocnice mi řekla,že mě stejně odstraněné dělohy nemine,ale já se nevzdávám. (L)

ODPOVĚDĚT
Lenka R. (Vezujona) ID 10823 (17.5.2014, 11:37)
Měla jsem stejný problém, transfuze každý třetí měsíc, každou chvíli kyretáž (častěji a častěji)- protože už jsem další dítě mít nemohla (rodila jsem 4x cís.řezem, souhlasila jsem s odstraněním dělohy. Paráda. jsem půl roku po operaci, tělo funguje po hormonální stránce normálně (PMS je slabší, ale je) a konečně nemusím svůj život plánovat podle MS. Ale já jsem jí měla hodně silnou, první 2-3 dny jsem nemohla vyjít ani z domu. Antiko jsem nechtěla vzhledem k rodinné anamnéze. Je mi 37 let.....

ODPOVĚDĚT
Šárka W. (šarik3) ID 165278 (17.5.2014, 13:41)
Děkuji za podporu,možná taky tak jednou dopadnu,odkládám to,co to jde.Co znám ženy,co už nemají dělohu,chválí si to.Jestli to nebude do půl roku lepší,tak se taky objednám,zdraví je přednější!Železo doplňuji pořád,pořád jsem unavená,nízký tlak.Antiko jsem kdysi brala,bylo to daleko lepší,ale teď už pár let ne a nebudu se k ní vracet.První dva dny si beru dovolenou,pokud mi to nevyjde na víkend.Ach jo,tak snad zabere ten kontryhel. (L)

ODPOVĚDĚT
Miroslava F. (mirandamiranda) ID 77590 (17.5.2014, 16:11)
Šárko, pokud Vám stačí 3 děti, jděte na termoablaci endometria.
Sama jsem ji podstoupila před více jak deseti lety, tehdy to byl zákrok v narkóze, protože neexistovala šetrná metoda pomocí balónku (píše o ní paní v této diskuzi: Eva B. (lienkaevule) ID 332024).
Uleví se Vám.
Prosím Vás, potřebovala bych poradit ohledně revmatoidní artritidy u mladého muže, byla byste tak hodná a ozvala se mi na e-mail miranda2@post.cz ?
Děkuji Vám. Mirka

ODPOVĚDĚT
Šárka W. (šarik3) ID 165278 (17.5.2014, 19:53)
Napsala jsem Vám vzkaz. (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (17.5.2014, 8:28)
Beru železo v tabletách.

ODPOVĚDĚT
Eva B. (lienkaevule) ID 332024, mimibazar.cz/lienkaevule (17.5.2014, 5:48)
Nedá mi to a musím se přidat. Mám stejný problém. Antikoncepci také nechci brát kvůli rodinné anamnéze. Železo užívám už 20 let. Nástupu do práce po ukončení MD se hrozím - neustojím, neusedím, ... kdo zná, ví o čem píši. Stres, strach, ... Sestra mi přinesla článek o gynekologovi z Havířova - Kovář. Mrkněte na tento odkaz: http://www.gynprenatal.cz/?tit=ambulantni-termoablace-endometria-reseni-pro-bolestive-a-silne-menstruacni-krvaceni&cat=5&art=1410 Zvažují návštěvu tohoto lékaře. *-)

ODPOVĚDĚT
IVETA T. (itivetka) ID 79315, mimibazar.cz/itivetka (16.5.2014, 23:32)
(F) (F) (F) (F)ano...a holky jste taky tak unavené?Já také antikoncepci...odmítla (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Hana M. (Hají) ID 25204 (16.5.2014, 23:56)
(F) (F) (F) Ivet, a co Vám doktor předepsal jiného? Já jsem také pořád unavená a přičítala jsem to nižšímu tlaku a ono ejhle... Nechala jsem si právě po 6 letech udělat preventivní prohlídku a tak mi to zjistili. A když mi obvoďačka říkala výsledky, tak se ptala, že musím být určitě hodně unavená... do toho občas motání hlavy, závratě, při předklonu nebo vstávání z podřepu mžitky a černo před očima, ... Netušila jsem, že to může být tohle.

ODPOVĚDĚT
Jana H. (river) ID 36701 (16.5.2014, 22:09)
Jím železo a při menstruaci ascorutin,, antiko jsem odmítla Transfuze
jsem měla

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (Lendysh) ID 78680, mimibazar.cz/bezovka (16.5.2014, 22:26)
čím víc příspěvků tím lépe , člověk je rád že není s problémem jediný , ))) už jsem několikrát chtěla antiko vysadit ale bojím se moc...můj lékař zase tvrdí že železo se nemá brát dlouhodobě , nevím nezjišťovala jsem podrobnosti ...ascorutin také znám a brala jsem , přesto mi nezabíral , když jsem měla opravdu silné dny , nemohla jsem ani pracovat v kanclu , při delším sezení a následném vstanutí přes tampon i vložku šlo spousta do kalhot , no příšernost ((

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (Lendysh) ID 78680, mimibazar.cz/bezovka (16.5.2014, 22:07)
Hani je to můj případ a ani se nemusíte ptát co mi lékaři jediné doporučily...
antikoncepci , beru ji už druhým rokem vyloženě kvuli silné menstruaci a tudíž dost velké (hrozila transfuze krve) chudokrevnosti ! Mám v rodinné anamnéze rakovinu prsu , mám obavy z antiko nejen kvuli tomuhle ale i kvuli riziku sraženiny v krvi , jsem z toho beznadějná ...

ODPOVĚDĚT
Hana M. (Hají) ID 25204 (16.5.2014, 22:36)
Jejda, Leni, to jste mě moc nepotěšila. Antikoncepci nechci ze stejných důvodů, jako Vy. Máme také v rodině rakovinu prsu (2 úmrtí) a kvůli tomu nechci riskovat ještě braní antikoncepce (myslím, že 15 let braní stačilo), a další vedlejší účinky. Dříve jsem měla s chudokrevností problémy jen při menstruaci (a to jsem ještě antikoncepci brala) a brala jsem na to právě zmiňované železo pouze ten jeden týden. Teď jsem na mateřské, za rok nastoupím do práce a už teď se hrozím toho, že budu mít problémy s prosakováním a nestihnu to včas. Teď je to jiné, jsem doma, takže je vše v klidu, ale stačí dojet do města, chvíli se zdržet a je průšvih. No, jsem na to zvědavá, ale vím, že mi gynekolog antikoncepci vnucovat bude. U mně stačí, když si zacvičím a začnu trošku krvácet i normálně a to právě přisuzuje veliké děložní sliznici a že prý to spraví antiko. Ale já jí opravdu nechci. Přece musí existovat jin

ODPOVĚDĚT
Hana M. (Hají) ID 25204 (16.5.2014, 22:40)
jiné řešení. No, vůbec se tam netěším, nejsem v tomhle moc průbojná. Uvidíme, ale nemůžou přece nikoho nutit. Jsem na to zvědavá. Ale zase nechci nic podcenit, příznaky spojené s anémií pociťuju dost, moje maminka jednou kvůli tomu také měla transfuzi, snad se mi tohle vyhne.

ODPOVĚDĚT