Barva pampeliškového medu?????????????????????????
Dělala jsem pampeliškový med-podle klasického receptu-který je všude na netu.Med se povedl-je dobrý,hustota super-ale je hrozně tmavý.Dostala jsem od známé-úplně světlounký-tak nevím-čím to-že mě tak ztmavnul.Nevíte někdo???
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Michaela H. (Amynka31) ID 123299, mimibazar.cz/amynka31 (26.4.2014, 19:49)
mám taky tmavý (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚT
milka d. (milka1m1) ID 489624 (26.4.2014, 8:25)
Někdy je světlý,někdy tmyvý.Záleží kolik je v pampeliškách pylu.Pokud je řídký musíte delší dobu vařit a odvařit vodu.Někdy přidávám pár lístků máty,které pak vyndám.

ODPOVĚDĚT
Petra N. (nopet) ID 329921 (25.4.2014, 19:01)
Ja ho mam med ridky, vubec mi nezhoust a mam ho tmavy jako je lesni med od vcel. *-)

ODPOVĚDĚT
Blanka S. (blanie) ID 79978, mimibazar.cz/blanie (25.4.2014, 19:00)
Babička dělá každý rok, je tmavý (Y)

ODPOVĚDĚT
Simona N. (cue24) ID 289633, mimibazar.cz/cue24 (25.4.2014, 17:04)
(F) já ho mám také tmavý a je to asi třtinovým cukrem, protože teta dělala s normálním a má ho světlý (F)

ODPOVĚDĚT
Daniela K. (Deniela) ID 207799, mimibazar.cz/deniela (25.4.2014, 17:36)
Já měla cukr bílý :-$ Ale koukala jsem ted na netu-nekdo ho ma taky hodne tmavy (F)

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (25.4.2014, 16:29)
asi jste přepálila cukr(zkaramelizoval)

ODPOVĚDĚT
Daniela K. (Deniela) ID 207799, mimibazar.cz/deniela (25.4.2014, 16:36)
Ted mi tak došlo-on byl tmavy už po tom louhování-a to tam cukr ještě nebyl *-) *-) *-) *-)

ODPOVĚDĚT
Hana D. (Hanka72) ID 17856, mimibazar.cz/hanka72 (26.4.2014, 10:31)
dávala jste pampelišky i s tím zeleným okvětím?Může to být od toho...vařila jsem ho minulý týden a taky ho mám dost tmavý...ale na chuť je výborný

ODPOVĚDĚT
Daniela K. (Deniela) ID 207799, mimibazar.cz/deniela (25.4.2014, 16:31)
Jak to myslíte?Vařil se ve vodě-to jde taky přepálit? (L)A vadí to něčemu? (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (26.4.2014, 20:09)
mně loni nechtěl zhoustnout, tak jsem ho vařila asi o hodinu dýl než běžně, a ztmavnul... takže podle mě to může ovlivnit i doba vaření... každopádně na chuť by to vliv vůbec mít nemělo, aspoň u nás byl chuťově stejný světlý i tmavý (F)

ODPOVĚDĚT