zítra musím k soudu
Prosím o radu.Ex si zažádal o snížení přídavků z 500Kč.už roky neplatí a poradili mi trestní oznámení.Již dvě jsou na soudu.A on si podal žádost o snížení.zbytek je v komentáři
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Saša T. (Lexi) ID 7024, mimibazar.cz/lexi (16.4.2014, 9:51)
Tak já to mám podobně: otec neplatí, teď už půl roku vůbec. Předtím sem tam dvě-tři stovky. Právník mi řekl, že nemá smysl podávat trestní oznámení, jelikož mu můžou prokázat, že to dělal neúmyslně (byl rok na nemocenské, teď je na ID). Taky mi řekl, že v tomto státě nemá smysl se alimentů dožadovat, když není z čeho brát, tak mu jen bude dluh naskakovat, ale to nic neřeší. Teď si EX požádal o snížení alimentů na nulu, protože je chudinka na ID (já mám ID 1.stupně, takže jsem taky chudinka) ,-)
Čekám na soud. Jasně jsem napsala, že s vyjádřením otce absolutně nesouhlasím a napsala jsem třístránkový elaborát co kde platím, kolik jsem zaplatila za 1.rok školní docházky (kluci jsou teď ve 2.třídě) atd.atd.
Podotýkám, že bydlím sama s dvojčaty a žádné dávky nepobírám, kromě přídavků na děti. Dotuju vše sama.

ODPOVĚDĚT
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (16.4.2014, 8:48)
Pokud Vám ale neplatí, tak jak to, že není zavřený???? A pokud neplatí, pak je přece jedno, jak vysoké to výživné je, když ho stejně nikdy nedostanete ........ respektive tedy Váš dospělý syn.

ODPOVĚDĚT
Monika U. (Monča166) ID 126237 (16.4.2014, 8:38)
Přiznám se ,že z vašeho psaní také nejsem moc moudrá.Ale přeji vám,aby vše dobře dopadlo.Můžu mít jednu otázku.Kolik dětí máte s ex a kolik s manželem?Tohle musí být hrozné.Nedovedu si představit,že by se manžel takto vykašlal na dcery.

ODPOVĚDĚT
Irena R. (Ramirča) ID 223751 (20.4.2014, 0:50)
s bývalým manželem mám4syny.Kluky nenavštěvoval,-jsou mu asi ukradení.Jen jim vybral vkladní a spořící knížky k zdravotní pojistce co peníze by měli v18letech..ale to nikoho nezajímá,protože je chudák..

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 112225 (16.4.2014, 8:25)
Držím Vám palce aby u soudu vše dobře dopadlo . Vůbec nechápu jak může na 20 leté dítě otec platit ubohých 1 500,-Kč opravdový výsměch mamince . Manžel platil na 20 letou dceru ještě před rokem 5 500,-Kč a je to obyčejný truhlář.

ODPOVĚDĚT
Irena R. (Ramirča) ID 223751 (20.4.2014, 0:52)
hm..mne teď má platit na11syna500Kč.Syn sportuje což řekla i soc.pracovnice,otec pracuje,-ale tvrdí že né a jak tam prý byly,tak na dveřích měl cedulku se svým jménem.Sankčně ho vyhodili z pracáku,z práce ze nekázeň..a vše mu prochází..

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (15.4.2014, 22:17)
Je mi jasný, že máte nervy na pochodu, ale já se v tom Vašem psaní vůbec neorientuji (F)
Nikdo Vám tady nemůže říct, jak soud dopadne, jak bude probíhat, jak se k tomu soudce/soudkyně postaví.
Nebylo by lepší zainvestovat do právníka a nechat se zastupovat? Vím, je to další výdaj, ale máte jistotu, že právník zná kličky, ví jak reagovat a určitě je větší šance na úspěch.
Ve Vás se to všechno mele a když to takhle vysypete na soudkyni, bude z toho asi zralá na mašli ,-)

ODPOVĚDĚT
Anna K. (anickake) ID 18194 (15.4.2014, 21:36)
Také si myslím, že u soudu uspějete (L)avšak je otázkou, zda bude platit :-(Ten Váš manžel, to je snad [A], kde se takoví chlapi shánějí? ,-)Hodně štěstí (F)

ODPOVĚDĚT
Irena R. (Ramirča) ID 223751 (15.4.2014, 21:45)
díky.Já z pekla šla asi sem do nebe.Je moc hodný a šikovný z odpadu,-prokladek udělal dětem hřiště ,slepil z prkem trámy a vše tady dělá sám a já celou zahradu a většinou jsem i pěstovala sama..Exmanžel ten pije,kouří..jídlo po hospodách..a roky neplatí ani co uložil soud na to trestní oznámení.To tam12.5.musím znova jako svědek.Už si připadám jak kryminálník..tolik obsílek a dopisů od soudů..Omlouvám se že to trvá,či kus textu chybí,máme starší poočítač.Manža opravil a sešrouboval aby držel,ale nějak blbne (comp)nejraději bych (palice)ale nemohu.toto potřebuji sháním dětem oblečení.. (hello)

ODPOVĚDĚT
Martina B. (majulinek) ID 308258 (15.4.2014, 21:21)
Měla jsem něco podobného. Bývalý mi dluží na alimentech, dal si frajer snížení, po 4 letech neplacení. Po 5 minutách bylo rozhodnuto, soudce se mu vysmál, řekl mu, že se má starat, aby si našel práci, bydlení ( je hlášen na MÚ ) a když není schopen, nemá si dělat děti. Odešel jako spráskaný pes. (Y)

ODPOVĚDĚT
Irena R. (Ramirča) ID 223751 (15.4.2014, 21:39)
díky moc.Doufám,že to také tak bude..On je zdravý a minule u staršího syna rozhodovala soudkyně,-syn má20let studuje,-ale dle ní si může přividělávat..a že se otec nestará a já ano,tak to ji nezajímalo moc.Alkoholismus je bohužel nemoc a je dobrovolné se jít léčit..a že nepracuje..a klukům vybral pojistky se spořením synovi měsíc před18,druhému Rok před18 a třetímu4roky před18rokem narozenin.Byl věřitel,či ručitel a nakonec za to mohu já že jsem platila to z toho mála co jsem měla ze sociálky a nezajistila jsem věřitele,či ručitele sama sebe..ale platila jsem to já a on vybral na své dluhy v hospodě které ještě má..a vždy si tam vezme kamaráda co dělá detektiva a ex manžel prý mu pomáhá za nocleh a jídlo..A mne malé dítě u soudu sedět nepovolili že jsem neměla hlídání a muselo sedět samo na chodbě.Proto už se dalšího soudu bojím..

ODPOVĚDĚT
Anna Vokáčová (aenja) ID 50317, mimibazar.cz/aenja (16.4.2014, 7:47)
Mně neplatil a ještě mu to pak snížili rok pozpátku.Když jsem se rozčilovala,jak je to možné zpětně,řekli mi,že kdyby to zaplatil,nejde zpětně snížit,ale ,že neplatil,tak to jde .takže díky neplacení ještě ušetřil. Rok a půl zpětně mu to snížili.Chudák neměl práci tak neměl z čeho platit-dělal na černo.měla jsem taky trestní oznámení anic nepomohlo.jsem ráda,že je syn už velký a nemusí se handrkovat.

ODPOVĚDĚT
Irena R. (Ramirča) ID 223751 (15.4.2014, 20:47)
pracoval ale pil.Takže ho propustili za opakované porušování kázně,-syn si podal žádost že táta neplatí,-tomu je 20 a studuje.Paní soudkyně si napsala proč nepracuje,že syn to uvedl..že z pracáku byl sankčně vyřazen.Vzali mu papíry za alkohol,-již je má po2letech zpět a jezdí dodávkou i nevím jakým osobním autem.Syna za8let co jsem znova vdaná si nevzal,nebyl za ním ani jeho rodiče.Jen když jedu 1Xročně s rodinou na lyže,tak pošlu syna aby viděl babičku a dědu.Babička jenemocná s nervama a tak uteče a děda ho do5minut vyprovodí ke dveřím,-když ho pustí a nepozdraví mezi dveřmi..Táta Luky pil občas zasáhla policie co vím ale odstěhoval se sám od rodičů z bytu5+1 a rodiče mají dole to samé..Mohl tam bydlet,ale nechtěl a nahlásil se na obec.Doručovací adresu má v Hradci,bydlí ve statku u kamaráda za stravu a nocleh tam pracuje.Jinak nepracuje.Ale u soudu měl značkové botyNike i oblečení a chodí na facebook a dáv

ODPOVĚDĚT
Ivana J. (cipofka) ID 105292 (15.4.2014, 20:52)
Váš dotaz je tak nějak zmatený... co chcete vlastně poradit? (F)

ODPOVĚDĚT
Irena R. (Ramirča) ID 223751 (15.4.2014, 21:27)
už žijeme tak,že sháním kdo co daruje,boty jedny botazky,jedny sandále..a manža doma dělá v záplatovaném..přitom biologický otec Luky nosí značkové boty i obleční,koupil si počítač a chlubil se na facebooku,chtěl si se mnou po8letech psát,-ale všechny důkazy vymazal.Já bych byla ráda,aby platil 1500-2000Kč aby Luky mohl alespoň na rugby..sociálka mi neporadí a nepomůže.Spíše mi připadá,že ublíží.Už jednou mi řekla,že je plno dětí co na mě otec neplatí a neporadila trestní oznámení..Jednou mi řekla,že můžeme prodat dům.Můj není děti ano..Takže aby jsem neslyšela po soudu že jsem měla říci to a to..

ODPOVĚDĚT
Ivana J. (cipofka) ID 105292 (15.4.2014, 21:34)
Trestní oznámení můžete podávat kolem dokola! Vždy, když dlužná částka překročí 4-násobek měsíčního výživného, tak můžete na policii a hlavně se nenechte vyhodit, jako chtěli vyhodit mě, když jsem tam přišla po krátké době, ale podle práva ,-)
Takže pokud má platit 1500,-, tak i kdyby zaplatil stovku měsíčně, tak jakmile dluh překročí částku 4x 1500,-, tak jděte podávat trestní oznámení. Já když tam přišla, tak paní, která je tam na recepci, či co to je, tak ta vůbec netušila, že toto existuje! A prý, kde jsem na to přišla, jestli mi to poradili na sociálce... jsem byla krapet v šoku, že takové celkem základní informace by snad vědět mohla...

ODPOVĚDĚT
Irena R. (Ramirča) ID 223751 (15.4.2014, 21:20)
máme spolu holčičku a na svoji první dceru platí4000Kč.Platí různé pojistky a hypotéku a mne živí a moje děti.Já nemám práci protože mám zdravotní problémy.Co si podal sám starší syn k soudu o výživné,tak paní zjišťovala na mne snad vše.Syn psal,jak mi teta a kamarádka přidávali na lázně aby jsem mohla jet..že už jsem to i odřekla..a asi někde zjistili co nesmím dělat..jenže tady u soudu je zástupce sociálka a to paní nezajímá..Máme dům,můžeme ho prodat.Jenže dům není ani1%naše,nýbrž manžela a nechci aby měl díky nám problémy..

ODPOVĚDĚT
Ivana J. (cipofka) ID 105292 (15.4.2014, 21:30)
Tak to máte taky fajn sociálku... :-S
U nás byla paní, která se vůbec nezajímala o to, jaký má syn pokoj (jsem ji musela skoro donutit ,-), aby se tam podívala), jen si zapsala taky info - kde pracuje přítel, čí je to byt, kolik platíme inkaso, školu apod. U soudu stejně nebyla, jen poslala dopis a soudkyně teda byla fakt solidní.
Jinak blahopřeju k manželovi... mám to podobně, ale já mám z prvního manželství jen jednoho syna, spolu máme dceru... a taky nás živil všechny čtyři, když jsem byla dva a půl roku na pracáku a ex neposílal ani korunu... a nikdy jsem neslyšela jedinou výčitku [A]
Držím palce (L)

ODPOVĚDĚT
Irena R. (Ramirča) ID 223751 (15.4.2014, 21:17)
podle čeho mu vypočítají peníze když odešel z práce pro přestupky a sankčně byl vyřazen z úuřadu práce.Na kluky neplatí.Syn již soud měl.Je mu20 tak si napsal tam co táta dělal a vše zjišťovali a já že platím jen500 a jídlo nějaké a občas oblečení..ale tady je syn11letý a zastupuje ho paní ze sociálky a ví,že táza vlastní o syna nejeví zájem,-žádné dárky,žádní psaní,či návštěva a ani neplatí.Když jsem tam byla,že táta na luky neplatí jen mi odsekla,že takových dětí je co jim rodiče neplatí..Po 2letech mi poradila kamarádka podat trestní oznámení.Již mám podáno2x a 2x u soudu..Biologický otec Luky si podal žádost o snížení výživného z1500Kč.Prý se zdravotní problémy do toho nepočítají,ani zájmy,že platí busy do školy..starám se jen já,-jsem matka a basta..a že to spočítají z platu mého součastného manžela...Tak jsemz toho úplně nešťastná.Mne si vzal sem se4 kluky a stará se o nás

ODPOVĚDĚT
Ivana J. (cipofka) ID 105292 (15.4.2014, 21:26)
Zkusím aspoň ve zkratce náš podobný problém.
Po rozvodu alimenty 400,- - v podstatě asi od synova roku. Ex víc platil než neplatil, trestní oznámení x-krát, dvakrát byl v base.
Před dvěma lety jsem podala žádost o zvýšení - synovi bylo 17 (zatím platil - respektive spíše neplatil - stále 400,- Kč), žádala jsem i dva roky zpětně, od přestupu na střední, napsala jsem si 4 tisíce (vědomě přestřelila, oni to vždy sníží), uvedla důvody, kolik platíme internát, stravu, školní pomůcky atd. Ex klasicky opět k soudu nepřišel, ale soudkyně byla perfektně připravená, měla zjištěno, kolik je v jeho regionu volných pracovních míst pro jeho vzdělání (má jen základní) a výše platů a z toho stanovila částku. Přiklepla 2.500.- Je to teda stejně k ničemu, protože stále neplatí...

ODPOVĚDĚT
Ivana J. (cipofka) ID 105292 (15.4.2014, 21:26)
Ale spíš jsem chtěla povzbudit, že těch 15 stovek na 20-letého kluka je dost málo, takže nedejte se a zkoušejte to dál, řekněte vše, co víte, jak to je s penězi, bydlením... "Naše" soudkyně se s tím fakt nepárala, přestože ví, že většinou nepracuje, peníze téměř neposílá, tak přesto přiklepla tu vyšší sumu a dokonce i dva roky zpětně (i když nám opět k ničemu). +o(

ODPOVĚDĚT
Irena R. (Ramirča) ID 223751 (15.4.2014, 20:47)
pracoval ale pil.Takže ho propustili za opakované porušování kázně,-syn si podal žádost že táta neplatí,-tomu je 20 a studuje.Paní soudkyně si napsala proč nepracuje,že syn to uvedl..že z pracáku byl sankčně vyřazen.Vzali mu papíry za alkohol,-již je má po2letech zpět a jezdí dodávkou i nevím jakým osobním autem.Syna za8let co jsem znova vdaná si nevzal,nebyl za ním ani jeho rodiče.Jen když jedu 1Xročně s rodinou na lyže,tak pošlu syna aby viděl babičku a dědu.Babička jenemocná s nervama a tak uteče a děda ho do5minut vyprovodí ke dveřím,-když ho pustí a nepozdraví mezi dveřmi..Táta Luky pil občas zasáhla policie co vím ale odstěhoval se sám od rodičů z bytu5+1 a rodiče mají dole to samé..Mohl tam bydlet,ale nechtěl a nahlásil se na obec.Doručovací adresu má v Hradci,bydlí ve statku u kamaráda za stravu a nocleh tam pracuje.Jinak nepracuje.Ale u soudu měl značkové botyNike i oblečení a chodí na facebook a dáv

ODPOVĚDĚT