fundoplikace jícnu
Máte s tím někdo zkušenosti , byl na tom někdo z vás ?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Jan B. (bozekjan) ID 426909 (25.2.2014, 5:31)
já mám zasebou fundoplikaci jícnu kvůli GER...refluxu.Je to už ale 6let zpátky...Dělali mi jí laparskopicky, bolesti po tom byly, hlavnmě při polykání,kdy se mi i při cucání čaje strašně svíjel hrudník,jak plikace pracovala než jsme se "zžili"..víte,jak to myslím ,-) ,-)...chce to čas...akorát mám problém se zvracení, nevyzbracím se, smyčka nic nepustí.

ODPOVĚDĚT
Monika Č. (monikanina) ID 137604 (25.2.2014, 8:52)
no manžela na to posílají a my máme spíš strach z toho že prý nebude moct zdvihat nic těžšího. Každý rok kupujeme kladovku dřeva na zimu a co potom když nebude moct. :-| to zvracení u něj problém ani nebude. On nezvrací i tak. A jak dlouho vám to tak trvalo než jste normálně začala jíst bez problému.? doktor říkal že i půl roku . V podstatě nás odradil. Manžel má zánět jícnu a buď bude doživotně brát prášky a držet dietu nebo to podstoupí.

ODPOVĚDĚT
Jan B. (bozekjan) ID 426909 (26.2.2014, 16:11)
no mě leptaly žaludeční šťávy jícen,měla jsem ho do poloviny od šťáv jakoby spálený, pálila mě žáha až do nosu a nemohla kjsem spát vleže...začřínala jsem jíst hoodně pomaličku. Jako první jsem pila čaj +vývar, čistý,bez zeleniny a masa a nudlí,ale první dny po OP jsem nejedla nic, ani nepila,dostávala jsem vše infuzema. Asi tak 4 den po operaci jsem dostala právě jen čaj,další den býbar,ten jsem "jedla" asi 3dny,pak přesnídávky, taky pár dní...atd,ikdyžž já tomu nikdy moc nedala,vždy tak 3 lžíce,neměla jsem chut a byly bolesti,.

ODPOVĚDĚT
Jan B. (bozekjan) ID 426909 (26.2.2014, 16:13)
třeba jsem měla strašnou chuť na vánočku,ale tu jsem si dala tak dva měsíceš po...je pravda,že do normálního stravovacího procesu jsem se dostala až snad po roce...víte,jsem takový cíťa a jak jsem měla křeče i u přesnídávky a jogurtu,nic jiného jsem nechtěla,bála jsem se :-(...s tou námahou je to pravda....nesmí mít zátěž

ODPOVĚDĚT