NEJ recept na chleba
už jsem zkoušela tak 5 receptů, ale pořád to není ono.... jaký je ten Váš osvědčený recept?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 19 komentářů
Jindra S. (Jsouk) ID 224223 (22.2.2014, 17:37)
Kdysi jsem tady našla tento recept,avšak už nevím od koho a jiný nedělám.Vydrží celý týden krásně měkký.Já ho však dělám z poloviční dávky a jeho plný plech.
350ml vlaž.mléka,3 pol.lž.oleje,1 pol.lž.octa,1-2 čaj.lžič. soli,2čaj.lž. cukru /1 z toho
na kvásek/,2 čaj.lž. kmínu,20 dkg hl.mouky,30dkg žitné m.,1 bal.droždí.První kvásek a pak už zadělat.Po vykynutí chleba vypracuji,zapnu troubu na 200 C a nechám ještě asi 20 min.chleba kynout a pak vložím na pomaštěný a moukou vysypaný plech.Peču tak 10 min.na stálou teplotu a pak zmírním na 180 C,asi tak 50 minut peču,Potírá se octovou vodou asi 2x za pečení.
Je pěkně nakynutý a dobrý. (hotdog)

ODPOVĚDĚT
Eva Z. (Efkaz) ID 71783, mimibazar.cz/efkaz (20.2.2014, 23:46)
Používám po vyzkoušení jedině tento: 70dkg mouky pšeničné chlebové, 30dkg chlebové žitné, 3lžičky kmínu(2drceného), 1sušené droždí, 3lžič. soli, 90ml vody. Může se přidat lžíce octa. Já ještě dávám slunečnicová semínka.
Dále se v troubě předehřeje 15min. pekáček i s poklopem, těsto se po promíchání a kynutí(10-12hod.) vyklopí do předehřátého pekáčku. Do pekáčku používám pečící papír a na 220 se 35min.peče, poté se odklopí a peče dalších 10min. odklopený. Chleba je chutný a vydrží, s koupeným se nedá srovnat. (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (20.2.2014, 22:58)
Dělám tenhle, opravdu je skoro bez práce http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-takmer-bez-prace-/47559-recept.html

ODPOVĚDĚT
Jana H. (Janka46) ID 309331 (20.2.2014, 22:47)
350 ml vody 2 pl oleje 2 pl octa 200 g hl. mouky 200 g celozrnne mouky 100 g graham mouky 1 čl soli 1 čl cukru 2 čl droždí suš po signalu semínka tohle je pro me fakt chleba který chutna

ODPOVĚDĚT
Karolína Š. (Kajda12) ID 6960, mimibazar.cz/kajda12 (20.2.2014, 19:08)
Jeden úžasný mám v receptech.

ODPOVĚDĚT
Alena Š. (Jedlik alis) ID 451752 (20.2.2014, 18:40)
Já peču podle tohoto receptu.

http://jedlikovo-vareni.blogspot.cz/2013/01/osatkovy-domaci-chleb.html

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (20.2.2014, 20:12)
Tam ale bohužel žádný recept není. Můžete ho se, prosím, napsat?

ODPOVĚDĚT
Martina W. (Marti W.) ID 435400 (20.2.2014, 17:57)
Možná bude někoho zajímat http://kurzyproradost.cz/index.php?ma=kurz&kid=45

ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (Katulik007) ID 98130, mimibazar.cz/katulik007 (20.2.2014, 17:51)
Dělám nehnětenou šumavu od cuketky (Y)

ODPOVĚDĚT
Simona D. (Siminča) ID 19390, mimibazar.cz/siminca (20.2.2014, 17:18)
300ml vody,1lžičku hnědého cukru,1,5 lžičky soli, asi (podle chuti a vůně) 1lžičku drceného kmínu 500g hladké mouky (já používám chlebovou), 1/4 kvasnic..a nebo(chuť je stejná)"podle Hrušky"lehce poupraveno1,5 hrnku vody,3hrnky hl. chlebové mouky,+hlídat a dosypávat třeba polohrubou nebo hladkou moukou,1/4 droždí ,lžička třtinového cukru,1,5 lžičky soli ,a drcený kmín asi ta lžička tak to dělávám já a vždy se povede.To zadělám v pekárně a dám do vysypané ošatky,ošatku dám do sáčku a nechám 30minut ještě kynout,Troubu rozehřeji na 220°C a s katrůlkem horké vody peču 15 minut -chléb je potřený osoleným mlíkem a ze zhora nařízlý...Po 15 minutách vytáhnu kastrůlek s vodou a potřu ještě jednou chleba osoleným mlíkem a peču na 180°C 30 minut..mezitím si hlídám barvu a když se mi zdá akorát tak dám alobal a nechám dopéct. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4544237

ODPOVĚDĚT
Martina Š. (smejdik7) ID 161614, mimibazar.cz/smejdik7 (20.2.2014, 18:21)
děkuji...dávám si do oblíbených (Y)

ODPOVĚDĚT
Renata J. (slunickoslunicko) ID 382362 (20.2.2014, 17:00)
http://www.cuketka.cz/?p=11418
zrovna jsem upekla tento ( už asi po desáté) a jiný už asi ani nebudu dělat :-$ :-$
no možná někdy ještě vyzkouším i jiný, ale tento je úžasný i velikostí a ani kůrka není tak strašně tvrdá jako u toho bez hnětení kde se dává droždí ( ten jsem zkoušela jako úplně první chleba doma pečený v troubě)

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (20.2.2014, 19:39)
Souhlasím je výborný.

ODPOVĚDĚT
Martina Š. (smejdik7) ID 161614, mimibazar.cz/smejdik7 (20.2.2014, 18:21)
děkuji....také si ukládám (Y)

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (20.2.2014, 16:49)
Ze zkušenosti můžu říct, že to chce zkoušet a zkoušet, než si najdete ten svůj nej...
Jinak ten nehnětený, co dávala odkaz Hanka, taky mám moc ráda + pár dalších (mám je v receptech).

ODPOVĚDĚT
RENATA 104 P. (Renata 104) ID 158575 (20.2.2014, 16:45)
Nevím jestli chcete zadělávat v pekárně nebo ne, ale můj nej z pekárny je tento:
325ml vody, 1 polévková lžíce (PL) octa, 1PL lžíce oleje, 1PL lžíce soli, 1PL kmínu, 300g hladké mouky, 200g tmavé žitné mouky, 1 čajová lžička sušených kvasnic.
Po signálu můžete přidat škvarky, nakrájenou slaninu a nebo nemusíte přidávat nic. Chutná nám moc. (F)

ODPOVĚDĚT
Martina Š. (smejdik7) ID 161614, mimibazar.cz/smejdik7 (20.2.2014, 18:21)
pekárnu mám, takže určitě zkusím.....děkuji (Y)

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (20.2.2014, 16:42)
nejčastěji dělám chleba bez hnětení, tenhle recept:

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=136370

Nechávám kynout tak 12-18 hodin, zadělám v noci, než jdu spát, peču druhý den podle toho, kdy si na to najdu čas. Dávám sůl, kmín a anýz, od každého asi lžičku. Je pak málo slaný, ale doma to tak máme raději a taky kvůli dětem.

ODPOVĚDĚT
Martina Š. (smejdik7) ID 161614, mimibazar.cz/smejdik7 (20.2.2014, 18:20)
děkuj... ten zkusím určitě (Y)

ODPOVĚDĚT