Černý kašel potřetí :/
...více v komentáři...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 19 komentářů
Lenka V. (paví očko) ID 241949, mimibazar.cz/paviocko (15.2.2014, 20:01)
a já bych to řešila - určitě bych poslala zprávu lékařské komoře a v kopii na hygienu - černý kašel se MUSÍ hlásit !!! Také mají projít vyšetřením všichni, kteří byli v přímém kontaktu s nakaženým, kor jde-li o malé děti !!!!

ODPOVĚDĚT
Dada H. (quadka) ID 318533, mimibazar.cz/quadka (15.2.2014, 19:41)
ty testy jsou sakra drahe a ještě k tomu ne uplne prukazne. jak jsem psala mela jsem také neobjasnitelny kasel mesic. chtěla jsem si zaplatit odber sama protože mam doma rizikového kojence. ani to je nedokopalo něco delat. nakonec mi je udelali ale divala jsem se, ze samoplatce plati neco kolem 1500 za odber. cili palka pekelna.Ale u dospelych to není tak strasne jako u deti. Krom toho ani ockovani vas před tim neochrani, takze se s ockovanim nenervujte a ockujte az bude dcera naprosto v poradku.

ODPOVĚDĚT
Dana V. (dája a kája) ID 67117, mimibazar.cz/dajaakaja (15.2.2014, 19:46)
Dáši, no, tak to je mazec jak zdravotnictví v takovém případě šetří, když můžete doma ohrozit miminko, je to fakt k pláči s dnešním zdravotnictvím, no comment (6) (6) (6)
Mě by ten černý kašel nijak nenapadl, holky trpí na průdušky, laryngitidy, zápaly plic, ale to, jak dcerka nemohla popadnout dech a dýchat, fialověla a pak kašlala až skoro do zvracení a hned opět nanovo dýchání atd...to bylo nové a typické pro černý kašel, manžel mě zrazoval, že moc čtu a ono ejhle, krev a výtery se nemýlily +o(
No, pálka to je, ale pokud nám to odmítnou udělat aspoň u mladší dcerky, tak už ty odběry si dáme všichni a budeme mít klid, nerada bych, aby někdo z nás byl třeba přenašeč a ani bychom o tom nevěděli (F)

ODPOVĚDĚT
Dada H. (quadka) ID 318533, mimibazar.cz/quadka (15.2.2014, 20:05)
ani nemluvte, mne je do place, s mladsim mame nejake problémy a na co narazime je opravdu silene. totalni nezajem a bohužel neprofesionalita. byt zdravy a bohaty, naprosty ideal. momentalne bych uvítala byt jen bohata a zaplatit si aspoň tu kvalitu. tak se drzte. hlavne ze to mala zvladla, ten kasel je pro deti opravdu zahul. my se taky chystáme na hory provětrat plice, to nikdy neuskodi.

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (Boruwka3) ID 263900, mimibazar.cz/boruwka3 (15.2.2014, 19:31)
mě naše dětská doktorka říkala, že prý doktoři nechtějí moc odběry na černý kašel dělat, protože prý ty testy jsou drahé :-(. Konzultovala jsem s ní noční kašel manžela, který ho nepřecházel. Prý na tom má trvat pokud by ho to nepřešlo, tak nevím :^)

ODPOVĚDĚT
Dana V. (dája a kája) ID 67117, mimibazar.cz/dajaakaja (15.2.2014, 19:39)
Jo, tak to je bohužel pravda...co nám to dalo, než nám ty odběry udělali (6) Dětská nám říkala, že je to nepravý černý kašel, jasné příznaky, ale nechtěli se jí dělat odběry, dokonce mi i řekla, že odběry neudělá a nasadila rovnou ATB na černý kašel, v nemocnici nám odběry udělali a je z toho pravý černý kašel...v případě nočního kašle by mě asi odběry na černý kašel nenapadly, spíš bych pátrala po jiných možných příčinách, ale dcerka ten černý kašel nyní měla, byli jsme s ní samozřejmě přímo v kontaktu a mladší dcerka je na tom imunitně fakt špatně a mohl by pro ní být černý kašel ještě nebezpečnější, proto si myslím, že nárok na ty odběry máme a když ne, tak si je asi zaplatíme

ODPOVĚDĚT
Lucie O. (wošouch) ID 170806 (15.2.2014, 21:31)
Zeptám se jak poznám černý kašel? Dceru trápí pořád kašel, nejvíce v noci, takový suchý....dráždivý.

ODPOVĚDĚT
Dana V. (dája a kája) ID 67117, mimibazar.cz/dajaakaja (16.2.2014, 10:12)
Luci, (F) pokud má Vaše dcerka suchý kašel, nejvíce v noci, tak bych se spíš zkusila obrátit na alergologii, pokud Vaše dětská dr. si s tím neví rady, případně zjistit, jestli není malá alergická na roztoče apod., naše holky mají obě astma a když je to chytne, tak převážně v noci.
Černý kašel je fakt hodně specifický, naše malá začala kašlat, pak dostala ATB, ale stále se to hrozně zhoršovalo, nebylo to "jen" o kašli, na který jsem u holek zvyklá, pak už nastaly fáze, že dcerka nezávisle na kašli se nemohla nadechnout, trvalo to i něklik desítek vteřin, bylo to strašný, nemohla popadnout dech, fialověla, očička vykulená a v sloup, měli jsme strach, jestli se vůbec nadechne a pak, když popadla dech, tak se rozkašlala, až téměř zvracela a hned opět nanovo popadání dechu atd...toto jsou typické příznaky černého kašle.
Nikdy dřív, i když holky kašlaly dlouhodobě, tak mě černý kašel nenapadl, t

ODPOVĚDĚT
Dana V. (dája a kája) ID 67117, mimibazar.cz/dajaakaja (16.2.2014, 10:12)
Nikdy dřív, i když holky kašlaly dlouhodobě, tak mě černý kašel nenapadl, tady u těchto příznaků hned. (F)

ODPOVĚDĚT
Nikola B. (nikibureska) ID 316965, mimibazar.cz/nikibureska (15.2.2014, 21:06)
Dany, já jsem v těhu měla 6 týdnů kašel (nárazový a záchvaty), který nereagoval na léčbu, poté mi dr. úplně bez problémů udělal krevní testy právě na černý kašel, který se naštěstí nepotvrdil. Fakt nechápu, proč s tím Vaše dr. tolik nadělá, hlavně když má vaše dcerky v péči a vidí, jak jsou na tom zdravotně (viz.mladší a imunita) :-|

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (Boruwka3) ID 263900, mimibazar.cz/boruwka3 (15.2.2014, 20:00)
řešila bych to stejně jako vy, myslím že když jste v přímém kontaktu, měli by vám je udělat automaticky, ale nemám iluze :-(.

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (15.2.2014, 19:06)
oni to dneska yas tolik neřeší, nedávno jsem tady zrovna psala, že dcery kamarádka normálně chodila s černým kašlem do školy. s očkováním dcery bych určitě počkala.

ODPOVĚDĚT
Dana V. (dája a kája) ID 67117, mimibazar.cz/dajaakaja (15.2.2014, 19:03)
Máme definitivně potvrzen černý kašel u dcerky, dcerka je díky ATB a následnému týdennímu ppbytu na horách bez kašle a bez problémů a tak nám dr. z nemocnice i naše dětská včera po telefonu řekla, že v pondělí může do školy, že hlásit se to nikde nemusí...prý jak se nyní zjistí, zda to dcerka na někoho před tím prskla nebo ne, další odběry má až 26.2. a na výsledky jsme nyní čekali 9 dní...dokonce nám byly odmítnuty i testy...mladší dcerka má mít za 2 týdny očkování proti černému kašli, má hodně moc špatnou imunitu, kvůli které nyní nebyla 3/4 roku ve školce a po 3 týdnech jsme jezdili na imuno vakcínu, nyní prodělala těžký zánět průdušek a já mám strach jí nechat očkovat, protože co kdyby měla virus už v sobě...já měla nyní během dvou měsíců 2x těžký zánět průdušek a ATB, já na to nikdy netrpěla, tak je mi to divné a když jsem si žádala o testy, tak prý dokud nemáme my ostatní jas

ODPOVĚDĚT
Dana V. (dája a kája) ID 67117, mimibazar.cz/dajaakaja (15.2.2014, 19:07)
tak prý dokud nemáme my ostatní jasné příznaky černého kašle, tak se to neřeší a mně osobně se to moc nelíbí...máme sto chutí si odběry zaplatit sami, ale stejně si myslím, že na ně máme nárok. *-)

ODPOVĚDĚT
Hana Š. (haňas) ID 64139, mimibazar.cz/hanasliwova (15.2.2014, 19:42)
Danuš,už jsem vám psala,naše Terka si tím prošla a doktor vzal odběry bez řečí i naší mladší dcerce a doporučil výtěry i nám.Zašli jsme k naší doktorce,ta objednala takové tyčinky do nosu pro dospělé a udělala výtěry bez problémů.Máte na to nárok ale asi musíte být ráznější.Nic neplaťte.

ODPOVĚDĚT
Hana Š. (haňas) ID 64139, mimibazar.cz/hanasliwova (15.2.2014, 19:48)
Terka jde do školy až teď,kdy má kontrolní odběry už hotové a je jistota že je v pořádku.Černý kašel se v poslední době hodně rozmáhá.Někomu se nemusí projevit,ale je jen přenašeč,proto nám doktor doporučil výtěry aby jsme ho v případě,že bychom byli přenašeči ne předávali dál.Myslím si že by tak měli jednat všichni lékaři!

ODPOVĚDĚT
Dana V. (dája a kája) ID 67117, mimibazar.cz/dajaakaja (15.2.2014, 19:51)
Hani, to je náhoda, dvě minuty před Vámi jsem napsala to samé s tím přenašečestvím ,-) Máte pravdu, taky mě to napadlo a navíc přesně jak píšete, takhle by měli jedna všichni lékaři, kteří si na lékaře jen nehrají...budu fakt razantnější a nenechám se odbýt!
Já jsem právš v šoku z toho, že i bez kontrolních odběrů s odstupem má jít dcerka do školy do kolektivu Je úplně v pohodě, ale stejně (zip)

ODPOVĚDĚT
Dana V. (dája a kája) ID 67117, mimibazar.cz/dajaakaja (15.2.2014, 19:47)
Hani, (F) děkuji moc, jste moc hodná, zkusím ještě jednou zažádat, jinak pak si zajdu na hygienu a myslím, že pak nám udělají testy všem [A]

ODPOVĚDĚT
Hana Š. (haňas) ID 64139, mimibazar.cz/hanasliwova (15.2.2014, 19:55)
V poslední době mám zkušenost,že se člověk nesmí nechat odbýt.Klidně bych řekla,že zajdu na hygienu a dám to i do televize,jak se v dnešní době léčí.Na co si člověk platí zdravotní pojištění?Danuš nedejte se!!! (L)

ODPOVĚDĚT