Fondu
Poradite recept na dobré fondue?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Kamila M. (Camilla) ID 5867, mimibazar.cz/camilla (11.2.2014, 20:59)
Já mám nejraději kousky několika druhů masa na malé kousky a vložit do oleje, který je v té nádobě. Udělám k tomu různé omáčky, různých barev a chutí. Jíme to s pečivem. Všem to chutná (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Dana Š. (gazela77) ID 42534, mimibazar.cz/gazela77 (11.2.2014, 19:49)
To ani neznam, jake vam proste chutnaji. (Y) :-)

ODPOVĚDĚT
Jana E. (Ehnes) ID 380071 (11.2.2014, 19:26)
myslite syrove, cokoladove, chinoase nebo bourguignonne ?

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (11.2.2014, 19:06)
Především potřebujete pořádné, vysokotučné sýry - tedy nejméně okolo 50% tuku v sušině - jakékoliv "dietnější" sýry vám budou cuckovatět a bude se oddělovat voda. A zároveň tedy kvalita použitého sýra a vína jaksi přímo povede k tomu, jestli to fondue bude a nebo nebude dobré.

Klasická kombinace: 400 g gruyère a 400 g ementálu, 4 dcl nějakého přívlastkového suchého bílého vína a nebo dobrý, suchý vermut, troška muškátového oříšku, čerstvě namletý pepř, česnek, lžička solamylu a panák třešňovice a nebo vodky.

Rozmíchejte škrob na hladkou kašičku s alkoholem, misku na fondue vytřete stroužkem česneku, naljte tam víno a škrobovou kašičku, rozmíchejte, přidejte nahrubo nastrouhaný sýr a koření, za stálého míchání nechte rozpustit (je to lepší udělat na sporáku a na hořáček pak přenést). A namáčejte do toho co nejlepší chléb či čerstvé bagety.

ODPOVĚDĚT