Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (11.2.2014, 19:06) |
Především potřebujete pořádné, vysokotučné sýry - tedy nejméně okolo 50% tuku v sušině - jakékoliv "dietnější" sýry vám budou cuckovatět a bude se oddělovat voda. A zároveň tedy kvalita použitého sýra a vína jaksi přímo povede k tomu, jestli to fondue bude a nebo nebude dobré. Klasická kombinace: 400 g gruyère a 400 g ementálu, 4 dcl nějakého přívlastkového suchého bílého vína a nebo dobrý, suchý vermut, troška muškátového oříšku, čerstvě namletý pepř, česnek, lžička solamylu a panák třešňovice a nebo vodky. Rozmíchejte škrob na hladkou kašičku s alkoholem, misku na fondue vytřete stroužkem česneku, naljte tam víno a škrobovou kašičku, rozmíchejte, přidejte nahrubo nastrouhaný sýr a koření, za stálého míchání nechte rozpustit (je to lepší udělat na sporáku a na hořáček pak přenést). A namáčejte do toho co nejlepší chléb či čerstvé bagety.
ODPOVĚDĚT |