Recept na dortový korpus a krém
podělte se, prosím, o váš nej korpus a krém na dort....ráda bych změnu a nevím jaký vybrat, děkuji moc :-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (9.2.2014, 10:20)
JOJO

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (7.2.2014, 9:15)
Mi děláme korpus na 1 vejse 2 lžíce horké vody,5 dkg krupice cukru,5dkg polohrubé mouky pokud přidáte ořechy dáte o to mín mouky ,šlehat žloudky s cukerm přidávat po lžísích vodu a bílky ušlehat a dát nakonec.Tento recept mám od mamky učila se cukrářkou ted má 84 let (Y) (Y)skuste (hello) krém děláme s Maizeny no tá se bohužel prodáva jen na slovensku 8o| at se daří (flower) (flower) MARIA

ODPOVĚDĚT
Petra M. (pett*) ID 81, mimibazar.cz/pett (8.2.2014, 20:06)
hmmm tak to je presne ten klasika piskot o kterem pisu :-D maizena je kukuricny skrob a ten se v CR prodava bezne pod nazvem Gustin od Dr. Oetkera, ale krem bohuzel neznam. I kdyz vlastne ten pudinkovy to je asi ono ne? uvarim husty pudink a studeny zasleham do masla s cukrem

ODPOVĚDĚT
Petra M. (pett*) ID 81, mimibazar.cz/pett (6.2.2014, 22:29)
já nemám vyloženě oblíbený, střídám to, dělám mramor s pařížskou šlehačkou, ale dělám si ji z hořké čoko, z ledových kaštanů mi prostě neztuhne :-(, pak klasika piškot s ovocem a pudinkovým krémem anebo pomerančový korpus s jovo krémem. Ale taky mi přijde, že furt dělám ty samé dorty, tak se ráda inspiruji :-)

ODPOVĚDĚT
Veronika M. (daxinek) ID 146265, mimibazar.cz/daxinek (6.2.2014, 20:22)
Simonko, letos jsem poprvé dělala tento krém http://dorty.artmama.cz/jovo-krém a byl nejlepší, co jsem zatím jedla. Všichni ho opravdu moc chválili, už zůstávám u něj. (Y) Máslový už u nás neuspěje. Je skvělý i do potahovaného dortu marcipánem. Nevěřila jsem mu, byla jsem hódně skeptická, ale nakonec výsledek přímo famózní. Určitě doporučuji vyzkoušet. (hello)

ODPOVĚDĚT
Simona H. (simonakl) ID 196494, mimibazar.cz/simonakl (7.2.2014, 0:43)
náhodou vypadá vcelku zajímavě, ten zkusím :-$

ODPOVĚDĚT
Veronika M. (daxinek) ID 146265, mimibazar.cz/daxinek (7.2.2014, 8:48)
To jsem ráda, že zaujal, jen cukru dávám 1 vanilkový sáček a max 1 lžíci cukru. Ale stačí poloviční dávka. Litr krému byl fakt moc ,-) Do krému dejte ovoce, oživí ho to. A zn. jogurtu určitě holandia, šlehačku dávám normální, rostlinou zřídkakdy na rychlo seženu. Tak ať se podaří (flower)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (6.2.2014, 19:03)
zkuste www.zorka.estranky.cz - dělám Korpus podle Katky - z polohrubé mouky, najdete v sekci korpusy. Výborný.

ODPOVĚDĚT