Mám udělanu domácí a dávám jen pod maso... Jaké jinak máte recepty? Klidně i jednoduché večeře pro chlapa,...
| Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (7.2.2014, 8:26) | Kupte 30 dkg gothaje, umelte na mlýnku na maso a k tomu umelte tu čalamádu zbavenou nálevu, klidně ještě jednu malou cibulku navíc. Je to výborná pomazánka - originál je že namelu salám a moravanku.
ODPOVĚDĚT |
| | Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (7.2.2014, 8:34) |
Je výborná, můžu potvrdit.
ODPOVĚDĚT |
| | | Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (7.2.2014, 12:15) |
U nás jsou z toho návštěvy vodvařené, přitom je to taková rychlovka Připomíná mi to legendární "sloní žrádlo" které někdo krájel na nudličky a někdo mlel.
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (6.2.2014, 21:04) | Já dělám zde z MMB směs "Bigus" - je to z cukety, cibule, kečup, atd... a dávám: pod maso, s mletým masem na špagety, na topinky nebo jsem udělala kousky masa s touto směsí a ryže k tomu....
ODPOVĚDĚT |
|
| Kateřina B. (cherrycake) ID 81830, mimibazar.cz/cherrycake (6.2.2014, 19:00) | my máme zavařený uncle bens, možná to bude něco podobného a dávám také pod maso a minule jsme dala na plátky brambory, pak vrstvu uncle bens, zase brambory, zalila smetanou a dala zapéct.
ODPOVĚDĚT |
| | | Lenka H. (Brázda) ID 143600 (6.2.2014, 19:55) |
Uncle bens. Firma, která vyrábí takové ty omáčky a sosíčky http://www.unclebens.cz/. Moje mamka taky dělá takovou domácí majdu a říkáme jí uncle bens . Používám jí třeba na špagety. Osmahnu cibulku, pak kuřecí maso na kousky a dám na to prohřát tu majdu (čalamádu). Pak to dávám na špagety a mňam. Nebo osmahnu cibuli nakrájenou na čtvrtky a na to pak hodím tu majdu a uvařenou cizrnu. Taky výborný. Jinak dávám na maso při zapékání.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Kristýna B. (judina) ID 12231, mimibazar.cz/judina (8.2.2014, 11:01) |
Uncle bens znám,paní tam měla jiný název
ODPOVĚDĚT |
|
| PETRA N. (barbie 25) ID 15194, mimibazar.cz/barbiee (6.2.2014, 18:18) | Když si zadělám maso na sekenaou tak zamíchám do toho. Děláme čalamádu -papriku, rajče kečup, houby , cibul atd. Chutná to výborně. A když si děláme tousty tak dáváme mezi sýr a salám , a už nemusíme dávat kečup.Není to suchý a hlavně je to Mňamka
ODPOVĚDĚT |
|
| Lenka V. (paví očko) ID 241949, mimibazar.cz/paviocko (6.2.2014, 18:07) | čemu se u Vás říká čalamáda? To, co se dělá u nás, se dá jíst k většině jídel s masem, ale pod maso teda opravdu ne
ODPOVĚDĚT |
| | Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (6.2.2014, 19:18) |
souhlasím, já pod pojmem čalamáda si představím papriky, zelí, mrkev,,, to vše zavařené - jíme místo salátu či kompotu k hlavnímu chodu.
ODPOVĚDĚT |
| | | Lenka V. (paví očko) ID 241949, mimibazar.cz/paviocko (6.2.2014, 19:29) |
no právě a celé je to ve sladkokyselém nálevu, jíme to zejména teď přes zimu, když není čerstvá zelenina ze zahrádky
ODPOVĚDĚT |
| | | | Kristina R. (Krůžička) ID 103532 (6.2.2014, 20:26) |
přesně tak i my
ODPOVĚDĚT |
| | | | Irena P. (iris36) ID 470823 (6.2.2014, 21:26) |
taky s vámi dámy souhlasím - já znám pod pojmem čalamáda zavařenou sladkokyselou směs zelí, mrkve, cibule, papriky a okurků.....
ODPOVĚDĚT |
|