Jak uvařit jinak rýži?
...poradíte,jak JINAK pripravujete ryzi,nez ze ji hodite do vody? :-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 21 komentářů
Lenka Zavadilová (lop) ID 75327, mimibazar.cz/lop (10.1.2014, 20:00)
Osmahnu si cibulku na oleji, přidám propláchnutou rýži, nechám zesklovatět, přidám horkou vodu, osolím a přidám kari koření. A nechám vařit. Je naprosto úžasná, já ji jím i jen tak.

ODPOVĚDĚT
Markéta P. (Mar5ka) ID 143009, mimibazar.cz/mar5ka (6.1.2014, 12:18)
http://www.mall.cz/ryzovary/sencor-srm-0600-wh?gclid=CLaw5L626bsCFRPItAodEkwALg (zajic)

ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (pusicek) ID 11708 (6.1.2014, 0:21)
Podobně, jak je uvedeno níže, akorát nedávám hřebíček, ale jednu kuličku nového koření + sůl.

ODPOVĚDĚT
Vladimíra K. (vladka1plz) ID 383654, mimibazar.cz/vladka1plz (5.1.2014, 16:51)
Dělám ji v troubě, osolím a přidám trochu olivového či slunečnicového oleje. Je takhle opravdu moc dobrá. Kupuji Basmati nebi jasmínovou rýži. Do vody jsem ji nehodila již několik let .

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (5.1.2014, 14:01)
Nikdy nevařím rýži tak že ji hodím do vody. Postupuji jako děvčata - rýži opláchnu, dám okapat, rozehřeju olej, restuji. Osolím, dcera nemá ráda cibuli, takže nerestuji na cibulce ale trochu ji obalamutím a přidám k rýži celou malou cibuli, aby rýže chytla šmak. Přidám trochu vegety bez glutamátu a dusím. Dělám tak pokaždé, vůni hřebíčku nemám ráda, takže nepřidávám. Většinou se sní rýže dřív než maso, je opravdu dobrá, tak zkuste. (F)

ODPOVĚDĚT
Julie K. (ZIPIK) ID 59924 (5.1.2014, 13:46)
mam hrnec a ryzi elek. a tam si ji delam na hodne zpusobu zaklad cibulka a pak dam co chci zeleninu ,kari, mexiko , cokoliv nebo jen tak

ODPOVĚDĚT
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (5.1.2014, 13:23)
Dopoledne osmahnu v kastrolu, pak ji zaliju horkou vodou, osolím a dám do postele, přikryju peřinami a na oběd je hotová. (Y)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 12352 (5.1.2014, 18:30)
dotaz od blondýny ,-) jaký poměr vody a rýže? a to jako můžu strčit i pod peřiny bez peří? Nebo to musí být babičkovská duchna?

ODPOVĚDĚT
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (5.1.2014, 18:58)
Dávám na hrnek rýže hrnek a půl vody. Nebo prostě aby to bylo ponořené + rezerva. A hoďte to klidně pod deku, ale lepší je víc vrstev. A hrnec zabalte do utěrky, aby nebyly deky špinavé.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 12352 (5.1.2014, 19:21)
díky, zkusím (Y)

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (upraveno 6.1.2014, 8:41)
klasika, pořádně propláchnu a vařím v osolené vodě 1:2. zvlášť v kastrole osmažím cibuli a česnek dle chuti a tak lžičku dobré vegety, do tohoto základu vsypu uvařenou řádně okapanou rýži a chvilku to posmažím dohromady, je to tak dobré že mě k tomu stačí okurka jako k rizotu

ODPOVĚDĚT
šárka s. (romanskv) ID 265262, mimibazar.cz/romanskv (5.1.2014, 12:53)
V troubě v pekáčku s cibulí a hřebíčkem (F)

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (5.1.2014, 12:30)
Posmažím rýži na oleji, zaliju osolenou vodou (vody dvakrát tolik kolik rýže), když je rýže měkká, hodím do ní cibuli s hřebíčky, černým a novým kořením a dalm upéct, posledních 5-10 minut peču bez pokličky. Někdy ještě posypu před pečením kari kořením.

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (5.1.2014, 12:15)
v troubě -dám díl rýže a 1 1/2 dílu vody a cibuli oloupanou se zapíchutými hřebíčky stačí 4ks jen na vůni osolím a hlídám až se odpaří voda tak je hotová .....

ODPOVĚDĚT
Jana S. (JanaSL.) ID 208674, mimibazar.cz/janasl02 (5.1.2014, 12:14)
dělám podle tohoto receptu: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=13538
a dá se jíst i samotná, jak je dobrá ,-)

ODPOVĚDĚT
Jana J. (Hafouš) ID 81289, mimibazar.cz/hafous (5.1.2014, 12:52)
Jani,taky dělám (Y) je fakt žravá i jen tak ,-)

ODPOVĚDĚT
Vera N. (Vera N) ID 136348 (5.1.2014, 12:00)
Rýži opláchnu a po okapání osmahnu na tuku do běla. Přiliju vodu v poměru 1 díl rýže a 2 díly vody, osolím, přidám celou cibuli se zapíchaným hřebíčkem a od chvíle, kdy začne vřít vařím 7 minut. Promíchám, zabalím do utěrky a strčím do peřin. Dojde během 20 minut a vydrží krásně horká několik hodin. (Y)

ODPOVĚDĚT
Anna K. (Aniška) ID 186075, mimibazar.cz/aniska (5.1.2014, 12:12)
Takhle je fakt výborná,tak jí dělá mamka Hlavně ta cibule s hřebíčkem jí dají nejlepší chuť (Y)

ODPOVĚDĚT
Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (5.1.2014, 12:01)
taky tak je výborná!!!!!! a nejlépe basmati (jidlo)

ODPOVĚDĚT
Michaela Ž. (Michaela.Z) ID 17801, mimibazar.cz/misakova (5.1.2014, 11:56)
jako přílohu třeba ke kuřeti ji máme rádi ochucenou česnekem a majoránkou...uvařím klasicky, scedím, na trošce oleje osmahnu, přidám prolisovaný česnek a majoránku, promíchám a je hotovo (F)

ODPOVĚDĚT
Iva R. (avynka) ID 8231 (5.1.2014, 11:54)
Rýži velmi DOBŘE propláchneme (až zůstává voda naprosto čirá). Dáme do hrnce, zalejeme vodou zhruba na 1,5 - 2 cm nad úroveň rýže. Osolíme, přidáme pár kuliček černého pepře, půlky cibule i se slupkou. Do cibule zapíchneme 1-2 hřebíčky a můžeme přidat i další ingredience - záleží na vás a na vaší chuti. Přidáme 1-2 lžičky másla (může být i sádlo), zakryjeme poklicí a šupneme do trouby na 180 stupňů. Jakmile voda zmizne, lehce rýži promícháme, ochutnáme a případně dosolíme. Zakryjeme a necháme dopéct do měkka a nebo - právě v tomto momentu hrnec vytáhneme, zabalíme do utěrky a po vzoru našich babiček šupneme hrnec do peřin a tam necháme rýži dojít. :-). ^o)

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (5.1.2014, 11:44)
V mikrovlnce v míse k tomu určené, bez hlídání a bez práce za 15 minut je hotová. Dřív jsem vařívala v posteli,taky bez práce

ODPOVĚDĚT
Anna S. (Ela z Frelu) ID 1311, mimibazar.cz/ElazFrelu (5.1.2014, 11:43)
rýži (kupuji jen basmati nebo jasmínovou) propláchnu horkou vodou, pak studenou, do kastrolku dám trošku oleje, rýži orestuji a zaliju dvojnásobným množstvím horké vody (a trošinku přidám), osolím, případně hodím kousek cibule s hřebíčkem, ale jen někdy. A vařím do změknutí, pokud je vody více, dám pod pokličku utěrku a voda se odpaří.

ODPOVĚDĚT
Veronika Ř. (Babulka1) ID 78394, mimibazar.cz/babulka1 (5.1.2014, 11:37)
Když jsem byla malá, maminka kupovala kilovou v sáčku a dusila v troubě. Po létech vaření ve varných v sáčcích se ráda vracím k troubě, přidám oloupanou cibuli s napíchaným hřebíčkem pro vůni, osolím, podleju vodou a přidám trochu oleje, dusím pod poklicí..... :-)

ODPOVĚDĚT
Helena Č. (Helena3) ID 46903, mimibazar.cz/helena3 (5.1.2014, 11:36)
Vařím v tuperware v mikrovlnce (ale stačí i varné sklo s poklicí), kupuji basmati rýži, na hrnek rýže klasicky 2 hrnky vody, osolím, přidám 1 lžíci oleje a na plný výkon vařím 20 min. Rýže je krásně sypká. Dá se ochutit před vařením kostkou zeleninového bujónu, kterou rozpustím ve vodě (F)

ODPOVĚDĚT
Anežka B. (anešis) ID 188117 (5.1.2014, 11:35)
Já dělám tuhle http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=13538 (Y)

ODPOVĚDĚT
Celkem: 21 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>