Výživné - alimenty
Dobrý den, měla jsem loni soud ohledně zvýšení výživného na syna. Výživné bylo zvýšeno, i za tři roky zpětně. Zbytek v komentáři...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Blanka O. (aurix007) ID 346322 (5.1.2014, 14:38)
Martino, nezávidím vám, je to boj na dlouhou trať +o( jsem rozvedená, otec děti neviděl 14 let, neplatí, nikdy nepřispěl navíc +o( teď jsou oba dospělí a snaží se z něho dostat dluh( ten je skoro 240 tisíc(. On nepracuje, nemá majetek, trvalé bydliště má na OÚ. Když ho zaměstnávala jeho přítelkyně, nesrážela mu to exekučně z platu, ale napsala mu na výplatní pásku 0 KČ a dala mu to na ruku! Ona loni umřela a on ani není schopný se starat o dítě, co spolu měli a to má v pěstounské péči jedna rodina v Těmicích :´( mám na něho exekuci na plat, každé 4 měsíce podávám trestní oznámení a nic se neděje, má jednu podmínku za druhou a i na policii mi řekli, že se tatínci nemusí bát, do vězení že se prý teď za neplacení nechodí, takže oni jsou v klidu 8o| držím pěsti a nedejte se (Y)

ODPOVĚDĚT
Martina V. (VMarťa) ID 235808, mimibazar.cz/vmarta (5.1.2014, 15:11)
Blanko,
tak to je síla, hlavně že dětí oni mají jako smetí, ale starat se o ně a živit je, to už ne...kde je jaká spravedlnost, oni řeknou že nemají a kde má brát ta matka? Té už se nikdo neptá...Navíc jsme to my, kdo ty děti vychovává, staráme se o ně i v nemoci, učíme se s nimi do školy atd. To ti chlapi neznají a ani těch pár kaček nejsou schopní posílat. (zip). Taky Vám držím pěsti, aby se to u Vás k lepšímu obrátilo (L)

ODPOVĚDĚT
Blanka O. (aurix007) ID 346322 (5.1.2014, 17:37)
Marti, díky ) bylo to fakt těžké, vychovala sjem je vlastně úplně sama, rodiče nemám, chlapa taky ne, na nikoho jsem nenarazila, ale po těch zkušenostech jsem asi vybíravá,ale jak nikam nechodím ( z nedostatku peněz), tak ani nemám možnost se seznámit. Výplatu mám 10500 kč, celá jde na nájem, poplatky a jídlo kupuju z toho, co mi přispěje syn na domácnost- 3000 kč. Ale ženská vydrží všechno, že? Mějte se (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Martina V. (VMarťa) ID 235808, mimibazar.cz/vmarta (5.1.2014, 22:10)
Blani, ano, přesně jak píšete, ženská vydrží všechno. Opustil nás v těhotenství, šel za jinou. Taky jsem byla 6 let sama se synem a ze životního minima platila nájem, stravu, léky, oblečení, školku...nebýt mých rodičů, tak nevím nevím...dalšího chlapa jsem nechtěla ani vidět, ale pak se to zlomilo, měla jsem štěstí na hodného přítele a máme spolu druhého syna. Obdivuji Vás, už jen proto, že jste sama vychovala své děti. Musí to být těžké, finančně vše zvládat, každý měsíc, ale hlavně zdravíčko ať Vám slouží a snad bude někdy lépe (F). Mějte se hezky (L)

ODPOVĚDĚT
Blanka O. (aurix007) ID 346322 (6.1.2014, 16:59)
(L) (F)

ODPOVĚDĚT
Eva B. (lienkaevule) ID 332024, mimibazar.cz/lienkaevule (5.1.2014, 12:58)
U nás bylo výživné také vyměřeno zpětně za 3 roky (takže vzniklo dlužné výživné), otec má také stahováno zaměstnavatelem z platu. Zaměstnavatel Vám můžu vyplácet, pouze jen tolik, kolik to dovolí plat otce (je to nějak propočítáno). Samozřejmě pokud se nevyplatí celá částka narůstá dluh. Při každé změně zaměstnání, či přihlášení na ÚP, vězení, ..., půjde tento exekuční výměr z otcem, takže stále se bude vědět o jeho dluhu a pokud to půjde - bude Vám postupně vyplácen. Taktéž to bude při jeho nemocenské (tam se ale dávky opožďují). Podávat oznámení Vám nepomůže - máte to tzv. exekučně. Mohla byste sama zažádat o zrušení exekuce na výživném a pokud by nezaplatil ani 1kč po dobu 4 měsíců - můžete podat trestní oznámení. Hold tady mají zákony mezery. :-S Musím dodat, že jsem žádala zvýšení, ale částku jsem ponechala na rozhodnutí soudu. Sám soudce určil výživné zpětně.

ODPOVĚDĚT
Martina V. (VMarťa) ID 235808, mimibazar.cz/vmarta (5.1.2014, 13:48)
Evo, děkuji za příspěvek, vím, že je určená částka, kterou mi můžou posílat z platu. Jen mně štve, že firma mu záměrně snížila asi na jeho žádost plat a neposílají mi ani běžné výživné. Budu se muset ještě někde poptat, jaké bude nejlepší řešení. Mějte se hezky (L)

ODPOVĚDĚT
Jita R. (koblizecek) ID 56433 (5.1.2014, 12:06)
Byla jsem matka samozivitelka,ktera vymahala alimenty 10 let.Ale i tak te musim napsat,ze nejvetsi hyenismus je zazadat si o zvyseni vyzivneho zpet za 3 roky a chtit po EX ,aby to doplatil.Ty si nevedela pred 3 lety,ze potrebujes vetsi vyzivne?Tohle je zakon na hlavu postaveny. (N)

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (Ovečka) ID 161479, mimibazar.cz/lukreciehukova (5.1.2014, 15:30)
No, tak nevím, jestli Vám mám věřit, že jste sama vymáhala výživné :^) Pakliže totiž požádáte o zvýšení výživného, soud téměř vždycky (nebo možná vždy, nevím). pokud rozhodne ve Váš prospěch, tak až 3 roky zpětně.....jako hyenismus mi přijde naopak to, že neplatí a je mu fuk, co je s jeho dítětem, jak žije a kdo a hlavně jak ho živí.....sorry +o(

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 30149 (5.1.2014, 14:16)
8-|jsou rodiče,kteří nepřispívají nic mimo výživného-na kroužky,pomůcky a jiné zájmy dítěte,zaplatí si pouze stanovené výživný soudem a nazdar,marně spousta bab žádá své ex,aby aspoň na něco druhá strana přispěla a dokud budou soudy v čr stanovovat výše výživného,jaké stanovují,nelze se divit žádostem o zvýšení výživného zpětně a co jako?Už jen domoci se výživnýho vůbec jako takovýho je v čr skoro scifi.Na hlavu postavená je vše věcná,vážená.

ODPOVĚDĚT
Alena R. (Shira) ID 117189, mimibazar.cz/shira (5.1.2014, 14:02)
Nic proti, ale je to otec a má přispívat stejnou částkou jako matka. A že se nestará je úplně v pořádku?!? 8-|

ODPOVĚDĚT
Martina V. (VMarťa) ID 235808, mimibazar.cz/vmarta (5.1.2014, 13:29)
Tak za prvé paní Jíto, nepamatuji si, že bysme si spolu někdy potykaly! A za druhé, žádala jsem radu, ke které jste mi neodpověděla, jen mně odsuzujete, nevíte nic z toho, co jsem si s ním v životě zažila. Nikdy mi dobrovolně nic neplatil, exekuci na plat jsem žádala hned po prvním rozsudku, kterým bylo určené první výživné, protože ani po něm mi nic neposílal. Dva roky, co se malý narodil mi dobrovolně nedal ani korunu, žili jsme jen z mé mateřské. To nebylo postavené na hlavu? Sám moc dobře ví, že je syn na světě a mohl si odkládat bokem a být připravený. Snad nedoufal v to, že bude platit stejnou částku celý život! K soudu chodí (teda pokud dojde) ve značkovém oblečení a tvrdí, že nemá. A ani nemůžete vědět, jestli jsem o zpětné zvýšení sama žádala, nebo mu to dali u soudu. A už vůbec není postavené na hlavu to, že si nechá záměrně snížit plat, aby mi neposílal ani měsíční výživné, že?

ODPOVĚDĚT
Jita R. (koblizecek) ID 56433 (5.1.2014, 15:07)
Vazena Martino tykaji si tu vsichni,ale Vam teda budu vykat.Jestli mate titul budu Vas oslovovat i tim.
Verte,ze ja si prosla s detma peklem.Mam 2 deti ,kdyz bylo starsimu diteti 10 let otec prestal platit vyzivne uplne.Pomoc od rodiny zadna musela jsem se poprat sama.Porad same soudy,policiie,interpol.Vysledek zadny.Byvaly mel platit na kazde dite 1000 kc neplatil.Ja byla nucena vzit druhe zamestnani,aby jsem deti uzivila.Domu jsem chodila vecer.Kdyz zacalo starsi dite vydelavat udelala jsem take pomstu a to,ze s 1000 kc jsem nechala vyzivne zvednout na 3000 kc soud me vyhovel.Otazka u soudu od ktereho mesice chci toto vyzivne jsem sdelila,ze od toho od ktereho zadam.Hanba by me fackovala chtit neco zpetne,prece musim jasne vedet od kdy me penize chybi tak zadam.Ja zadala hlavne prozo,ze se byvaly zalekne,ze mu bude dluh rychle narustat a zacne platit.Jinak bych se spokojila i s tou tisicovkou,ale aby ji platil.
Ale nezabralo to nez dcera zacala vydelat dluh stoupnul asi na 120

ODPOVĚDĚT
Veronika K. (Engalore) ID 374788, mimibazar.cz/engalore (6.1.2014, 10:27)
No ty bláho, kobliho, co řekneš, to je perla, ty se nevyjdřuj a už vůbec si nedovoluj označovat někoho za hyenu, nota bene matky, který se domáhá výživného pro své dítě. Myslím, že na tebe tu nikdo není zvědavý (N)

ODPOVĚDĚT
Jita R. (koblizecek) ID 56433 (6.1.2014, 19:55)
Jasne,zrejme se tu musi jen prikyvovat a mazat med kolem huby.To jsem,ale nevedela.Priste napiste,ze chcete slyset jenom souhlas.Ja myslim,ze co clovek to nazor je tu diskuzni forum tak si mohu psat co chci. (C)

ODPOVĚDĚT
Martina V. (VMarťa) ID 235808, mimibazar.cz/vmarta (5.1.2014, 16:29)
Jito, Vy jste jediná, kdo mi tu tyká, takže to asi běžné není...taky si s lidmi tykám, ale s těmi , s kterými se na tom dohodnu...kdyby mi bývalý posílal sám od sebe více, tak po něm nic nechci a ani mně nenapadne žádat o to soudně. Po tom všem, co jsem si s ním zažila a zažívám, věřte, že mi není hanba, že mu soud vyměřil doplatit 20 000,- Kč. Nicméně otázka zněla jinak a Vy jste mi na to neodpověděla, naopak mezi Vašimi řádky čtu, že jsem hyena a peníze potřebuji na dovolenou (zip). Představte si, že bych je ráda uložila synovi na účet, pokud je vymůžu :-). Končím tuto diskuzi, nemá to cenu, Vy máte svůj názor, aniž znáte všechny okolnosti, já Vám ho neberu, ale nebudu tu s Váma ztrácet čas (K)

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (Ovečka) ID 161479, mimibazar.cz/lukreciehukova (5.1.2014, 15:33)
Naopak, jako hyenismus mi přijde nežádat to zpětně - uvědomte si, že jsou to peníze pro Vaše dítě, proto by mě hanba fackovala v případě, že bych se na to vybodla a pro své dítě bych to neudělala (F)

ODPOVĚDĚT
Jita R. (koblizecek) ID 56433 (5.1.2014, 15:38)
Jak je,ale mozne,ze pani nevedela pred 3 lety,ze ji chybeji penize na deti.Ze to zjistila,az ted.Potrebovala penize na dovolenou nebo na novou kuchyn?Jinak si to neumim vysvetlit.

ODPOVĚDĚT
Martina V. (VMarťa) ID 235808, mimibazar.cz/vmarta (5.1.2014, 16:36)
Vy jste na to kápla, Vy jste prostě [A]

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 30149 (5.1.2014, 15:53)
Protože žádat o zvýšení můžete po nějaké době že jo...tak člověk požádá a soud doměří zpětně.Plácáte tady nesmysly...prostě pokud není s otcem domluva,aby se podílel na dalších potřebách,aktivitách dítěte,tak proč nepožádat...sice on platil nějaký výživný,ale pokryje výživné+stejná suma od matky 100%veškeré náklady měsíčně pro dítě?Těžko,že?

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Lucie H. (Ovečka) ID 161479, mimibazar.cz/lukreciehukova (5.1.2014, 15:42)
No hlavně o to zpětně nežádala - prostě požádáte o zvýšení výživného a zbytek je na soudu - já taky žádala o zvýšení až když dceři bylo 9 let, ale soud to určil za dobu tří let zpětně, protože se podle něj náklady zvýšily už nástupem do školy (o což jsem původně nežádala, i když to tak bylo) (F)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 30149 (5.1.2014, 15:30)
Já nechápu co vám je vůbec do toho,kdo a jak dlouho zpětně si nechává vyplatit výživné ,stejně tak nikoho z nás nezajímá,za co zrovna vás by hanba fackovala..Pokud mý dítě strádá,není dostatečně zajištěné a jeho potřeby,hanba,ne hanba..rodiče má dva a nazdar...Paní nechtěla názor,jestli to je trapné nebo ne,chápete?

ODPOVĚDĚT
Martina V. (VMarťa) ID 235808, mimibazar.cz/vmarta (5.1.2014, 17:06)
Leni (F), i Vám moc děkuji za příspěvky. Zajímalo mně, jestli má někdo s tímto zkušenost a poradí mi a nějak se diskuze kvůli této paní zvrtla :-$, což mně mrzí... mějte se hezky (L)

ODPOVĚDĚT
Jita R. (koblizecek) ID 56433 (5.1.2014, 15:14)
120 tisic.Byvaly dostal podminku.Podminka skoncila a ja nedostala ani korunu.Psala jsem na soud.Tam me bylo sdeleno,ze byvaly byl osvobozen,protoze byla vyhlasena amnestie.Nezajimalo je,ze byvalemu koncila podminka v prosinci 2012 a amnestie byla vyhlasena o den dyl.....
Bojovala jsem 10 let a prohrala.Nechtela jsem od byvaleho nic navic,ale jen to co bylo urceno soudem.

ODPOVĚDĚT
Martina V. (VMarťa) ID 235808, mimibazar.cz/vmarta (5.1.2014, 13:40)
A je toho ještě více, ale Vám se rozepisovat nechci a nebudu. Taže buďte tak laskavá a neodsuzujte předem, když toho moc nevíte (L)

ODPOVĚDĚT
zdenka k. (kubjatovaz) ID 61301 (5.1.2014, 12:46)
Je to tak.Je to vlastně likvidační-i když právě tohle by někteří potřebovali.Jen bych nechtěla být v kůži jejich nových rodin.Já osobně jsem využila doplacení zpětně asi 4 měsíce.Soud byl v lednu a od září už syn chodil na střední.Žádat 3 roky spětně bych se styděla-tímto se nechci paní dotknout-nebyla jsem v její situaci.Mám manžela a nejsem samoživitelka.

ODPOVĚDĚT
Jita R. (koblizecek) ID 56433 (5.1.2014, 14:53)
Presne tak jsem to myslela jak jste to napsala .Take bych se stydela.Pokud vam penize nestacili mela jste zadat hned a ne po 3 letech.

ODPOVĚDĚT
Martina V. (VMarťa) ID 235808, mimibazar.cz/vmarta (5.1.2014, 13:45)
Zdenko, on nemá novou rodinu, má ji již 13 let, s tou paní mně podváděl, když jsem byla těhotná. A 20 000 Kč pro něj likvidační není, jen mi chce dělat problémy , dělají mi je oba dva celou dobu, takže v tomto případě se chci bránit, když to mám rozhodnuto od soudu...Děkuji za příspěvek a mějte se hezky (F)

ODPOVĚDĚT
zdenka k. (kubjatovaz) ID 61301 (5.1.2014, 13:55)
Marti není zač.Doufám,že jsem se vás nijak nedotkla.Mně málem okolí odsoudilo za to,že mi byla částka vyplacena zpětně a to šlo opravdu jen o čtyři měsíce.Bývalý manžel přes zimu nedělá-je zedník a svůj roční příjem uvedl jako minimální-k soudu si ale přivedl právníka což není levná záležitost.Pro mne už to naštěstí skončilo.Syn vydělává a alimenty už nepotřebujeme.Někdy si říkám,že je to strašná škoda,že ty vztahy takto končí.Mimochodem manžel mně taky podváděl,když jsem byla těhotná.Jsou to hajzlové.Nebojte-všechno se jim to vrátí (L)

ODPOVĚDĚT
Martina V. (VMarťa) ID 235808, mimibazar.cz/vmarta (5.1.2014, 14:38)
Zdeni, dotkl se mně příspěvek nad Váma, kdy paní za mně udělala skoro hyenu... nic o nás neví a hned mně odsoudí... Vy jste si asi taky zažila s výživným, jak vidím, kdyby ex sám od sebe posílal více, ani by mně nenapadlo žádat o zvýšení, natož zpětně. A kdyby mně jen s ní podváděl, těch nepříjemností bylo více a dodnes mi občas něco provedou. Takže už jen proto mu to nechci jen tak darovat. Taky doufám, že v jejich případě to pánbíček vidí ^o). Hezký zbytek neděle (F)

ODPOVĚDĚT
Martina V. (VMarťa) ID 235808, mimibazar.cz/vmarta (5.1.2014, 10:54)
Výživné je ex manželovi stahováno exekučně z platu, měl být stáhnutý i vypočítaný dluh. Vše nabylo právní moci, problém je ale ten, že firma ex manželovi hned po obdržení rozsudku snížila plat (zbytek mu pravděpodobně dává na ruku) a mi nechodí ani celá částka běžného výživného. Z dluhu mi nezaplatili ani korunu, naopak dluh narůstá o ten rozdíl nezaplaceného běžného výživného. Co s tím můžu dělat? Dobrovolně mi nedá ani korunu. Celková částka dluhu už je přes 20 000,- Kč. Má cenu podávat na něj trestní oznámení, nebo mám žádat o exekuci na majetek? A koho - soud, nebo přímo exekutora? Kdo by ho v tom případě platil? Děkuji všem za odpovědi

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (Ovečka) ID 161479, mimibazar.cz/lukreciehukova (5.1.2014, 15:26)
Asi bych to podala k soudu - pokud to má exekučně z platu, je firma povinna ze zákona posílat Vám to ve výši, v jaké to má na papíře od soudu...ovšem pokud mu plat "dohodou" papírově snížili a platí mu na ruku, nevím, jestli se s tím dá něco dělat *-)

ODPOVĚDĚT
Martina V. (VMarťa) ID 235808, mimibazar.cz/vmarta (5.1.2014, 16:35)
Lucko, i když to má exekučně, odpočítává se mu z platu minimum na dítě, manželku, jeho - to jsou nezabavitelné částky...a když mu to odečtou, tak mu zbude méně, než soudně určené běžné výživné a to nám posílají... proto se ptám, jak to mám řešit. Asi je to opravdu otázka k soudu a né tady, mně spíš zajímalo, jestli má někdo takovou zkušenost...ale jak vidím, tak se tu rozjela debata úplně na jiné téma :-(. Děkuji Vám moc za příspěvky a mějte se krásně (L)

ODPOVĚDĚT
Ivana J. (cipofka) ID 105292 (5.1.2014, 11:18)
Co se týká dluhu, tak tam myslím trestní oznámení nemá smysl, tam se to mám pocit podává na soud, ale co se týká výživného, tak jakmile překročí dluh 4-násobek měsíčního výživného, tak můžete podat další trestní oznámení.
Nám zvýšili výživné dva roky zpětně, tudíž nějakých asi 50 tisíc, z toho neuvidím ani korunu a teď od května neposlal ani korunu, v říjnu byl syn (plnoletý) podávat znovu T.O., ale nám bohužel ani exekuce nebude k ničemu, když nepracuje a majetek nemá... prostě není páky a jediné, čeho lituju, že jsem za 17 let nepožádala o zvýšení dřív a že jsem podávala trestní oznámení za celou dobu tak 3-4x a to neplatil určitě tak 10-12 let součtem vcelku.. Ale bohužel jsem věděla, že se nic nebude dít a jen budu běhat po policajtech a soudech (kam ex stejně nechodil) a byla jsem celkem soběstačná, tak mi to za to nestálo...

ODPOVĚDĚT
Ivana J. (cipofka) ID 105292 (5.1.2014, 11:19)
Dneska bych chodila každého půl roku, už bych to nenechala jen tak.
Držím palce, ale víc poradit neumím (F)

ODPOVĚDĚT
Martina V. (VMarťa) ID 235808, mimibazar.cz/vmarta (5.1.2014, 12:06)
Ivo,
děkuji za info, zatím je ta dlužná částka skoro celá z toho dluhu zpětného za ty 3 roky. Ale nechci mu to jen tak darovat, syna nezná, navíc mu neplatí vůbec nic, ani na narozeniny, vánoce, na ostatní náklady nic... K soudu jsem dávala žádost o zvýšení po 7 letech, dříve jsem ho nechtěla ani vidět. Teď už vím, že budu žádat o zvýšení dříve, protože zpětně to vymáhat je daleko horší... navíc u soudu mu řekli, že má tu spodní hranici, kterou mu můžou vyměřit, a stejně mi nechodí ani toto. U soudu je drzý, opovrhuje jím, není na něj metr...má další manželku a syna, tak snad nějaký majetek mít bude. Zkusím co bude možné...mějte se hezky. (F)

ODPOVĚDĚT
Ivana J. (cipofka) ID 105292 (5.1.2014, 12:27)
Takže to máme podobně... syn ho viděl tak někdy v roce, není schopný ani zaplatit měsíční výživné... ne tak něco navíc.
Dnes bych fakt postupovala úplně jinak. Navíc teda, kdyby platil pravidelně, kdyby se snažil splácet dluh z předchozích let, tak bych možná ani zvyšovat nešla... ale snaha veškerá žádná a rozhodně větší hyenismus mi přijde, když neposílá roky ani korunu, k soudu nechodí a má to na háku a prochází mu to, než když zkusím požádat o zpětné zvýšení.
A rozhodně vůůůůbec není hyenismus od ex, že si nechá snížit výplatu a zbytek doplácet bokem, aby nedej Bože měl na dítě platit. Hnus. (zip)

ODPOVĚDĚT
Martina V. (VMarťa) ID 235808, mimibazar.cz/vmarta (5.1.2014, 13:38)
Ivo, ano máme to hodně podobné... taky malého viděl jen jednou a to mu byly 3 měsíce, nyní je mu 13 let. Neposlal mu nikdy ani korunu navíc, kdyby tak udělal, tak taky nežádám o zvýšení, protože jej netoužím vidět. Taky nechodí k soudu vždycky, a pokud dojde, tak ve značkovém oblečení a tvrdí, že nemá (zip). Mohla bych psát zážitky u soudu, jak si z nich dělá prdel...To, že si nechal záměrně snížit plat, je víc než jasné, navíc má ještě i diety, které se do příjmu nepočítají...je řidič z povolání. Takže on ty peníze má, ale schválně dělá problémy. Ale jiná paní nahoře už mně dokázala odsoudit, že ta hyena jsem já...no comment. Ivo, mějte se hezky, snad se někdy spravedlnosti dočkáme a hlavně zdravíčko (L)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno