Jak dlouho trvá vyřízení hypotéky?
Jak dlouho prosím trvá vyřízení hypotéky? Myslím od okamžiku kdy si podáme žádost v bance do chvíle než dostaneme peníze na účet? Jak je to s ručením? Lze ručit i tou nemovitostí, kterou budeme teprve kupovat za peníze z hypotéky?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (4.12.2013, 16:38)
Ručit můžete i kupovanou nemovitostí............
Vyřizovala jsem hypotéku ve spořitelně letos v říjnu - mám čerstvou zkušenost.
Spořitelna má super úroky i služby - byla jsem max. spokojená.
Kupovala jsem družstevní byt - do roka ho zastavím (už ho budu mít v OV), a hypotéku jsem měla vyřízenou (s penězma na účtě notáře) za 9 pracovních dní (F)
Mám ve spořitelně účet, kam mi chodí výplata a alimenty, tudíž jsem nemusela dokládat ani příjmy..... bylo to všechno velmi rychlé

ODPOVĚDĚT
Petra K. (Oeren) ID 193759 (3.12.2013, 18:24)
my před pár lety v KB do týdne, vše potřebné zařídila realitka, odhad banka, my jen doložili příjmy.
P.

ODPOVĚDĚT
Dana P. (dana.praha) ID 318287 (3.12.2013, 18:10)
To je individualni. Pracuji v bance a kdysi jsem hypo taky delala. V extremnim pripade jsem vyridila komplet od zadosti po vycerpani hypo za tyden, ale to byl fakt extrem, bezne to trvalo od 14 dnu do mesice, byly-li komplikace, tak cca 1,5 mesice.

ODPOVĚDĚT
Lucie Z. (Lucy33) ID 221460, mimibazar.cz/lucy33 (3.12.2013, 17:17)
(F) tak jak píšou holky- je to velmi individuální - může být klidně vyřízeno do měsíce, někdy ale při problémech i 3-4 měsíce, pokud se např. čeká dlouho na odhad, na vyřízení problému s nemovitostí, pokud je problém s příjmem či záznamy v registrech apod. Ručí se obvykle právě tou kupovanou nemovitostí, běžně banky půjčí kolem 80% kupní ceny, pokud chcete více, je přísnější vaše posuzování apod. My měli hypo tehdy vyřízenou asi do dvou měsíců, paní co kupovala od nás letos do měsíce - ale měla dost vlastní hotovosti a byli jsme rychlí i s předkupní smlouvou, musíte obejít více bank a nechat si udělat nabídky, úroky i podmínky se liší, hodně štěstí (F) PS : paradoxně Vaše domovská banka nemusí dát nejlepší nabídku, hoďte si na netu on-line hypotéční kalkulačku a uvidíte ty rozdíly :-)

ODPOVĚDĚT
Dada H. (quadka) ID 318533, mimibazar.cz/quadka (3.12.2013, 16:48)
to je velice individualni, zalezi co kupujete - stare, nove apod.. během cele te masirky musite dokládat odhad nemovitosit, smlouva kupni nebo budouci kupni, pripadne advokatni uschovna, pak vůbec ty smlouvy pravne mit osetrene, vklady na katastr apod.. po většinu to ani tak nevisi na bance jako na tom, co vse musite oblitat vy. a ze toho je. Vždy necim rucite a to obvykle nemovitosti bud tou cu kupujete, nebo zastavujete nejakou co mate, ale to zase musí mit nejakou hodnotu. plat dokladate k tomu jestli jste dostatecne bonitni na vysi hypotéky jakou chcete. je to poněkud slozitejsi, stoji za to se poptat i u stavebnich spořitelen, tam na bonitu nahlizeji lepe. Hypoteky jsou dost prisne. Tak ci tak vyjdou stejne. A vždy je dulezite zjišťovat kolik preplatite. Hypoteky v soucasnosti nedavaji radi na 100 procent, to vas proklepnou do morku kosti.

ODPOVĚDĚT
Zuzana T. (princeznaK) ID 203820, mimibazar.cz/princeznak (3.12.2013, 16:14)
Libuš jedem od 4.8.2013 :-$ :-$ :-$ ale to jsem Vás asi nepotěšila :-S je o to o tom ,jak s Vámi spolupracuje prodávající strana,my narazili a vše je na dlouhé lokte, jinak ručíme nemovitostí,kterou kupujem ,ale musí Vám vyjít odhad

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (Bekinka) ID 10565 (3.12.2013, 15:56)
To je velmi individuální. Pokud již budete mít hotový odhad a doložíte opravdu kompletní dokumentaci, můžete mít peníze za 2 dny na účtu (samozřejmě po dohodě s úvěrářem). Důležité je doručit opravdu kompletní žádost.
Ručit samozřejmě můžete kupovanou nemovitostí.
Vše ale záleží na podmínkách zpracování dané banky kde budete žádat.

ODPOVĚDĚT
Libuše H. (libusHlad) ID 350942 (3.12.2013, 16:00)
A nevíte na jak velkou částku hypotéky nemusíme ručit nemovitostí a stačilo by jen potvrzení od zaměstnavatele o výši příjmů? Nebo nelze hypotéku bez ručení nemovitostí?

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (Bekinka) ID 10565 (3.12.2013, 16:02)
Na hypotéku musíte vždy ručit nemovitostí, to je základ.
Zatížení nemovitosti výší hypotéky je potom na dané bance - napr. 70%, 85%, 90% a 100%. Čím se zvyšuje zatížení, tím se zvyšují úroky a požadavky na další zajištění (další spoludlužník atd).
Potvrzení o výši příjmů musíte mít vždy. Jsou hypotéky bez dokládání příjmů, ale tam jsou samozřejmě vyšší úroky i požadavky na zajištění.
Zeptejte se v bance, kde si chcete o hypotéku žádat.

ODPOVĚDĚT