| Iva R. (avynka) ID 8231 (19.10.2013, 0:27) |
Květákové karbanátky V osolené vodě uvaříme do měkka květák rozebraný na růžičky. Vodu z květáku si necháme jako základ polévky (já dělala zeleninovou) a růžičky květáku necháme okapat. Pak je dáme do misky a rozmačkáme vidličkou. K tomu přidáme na jemno nastrouhaný tvrdý sýr a na kostičky nakrájenou nějakou voňavou slaninku - třeba farmářskou (ideální je italská pancheta). Přidáme nakrájené zelené bylinky (já dávala bazalku a libeček). Přisolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. Ochutnáme, zda je směs dostatečně slaná a chutná a pak tam ještě přidáme tak 2 vajíčka a špetku prášku do pečiva. Promícháme a nakonec přidáme strouhanku tak, aby vzniklé těsto bylo husté jako na klasické karbanátky. Vyrobíme karbanátky, obalíme je trošku ve strouhance a pomalu smažíme na pánvičce. DOBROU CHUŤ !!!
ODPOVĚDĚT |