morčátko
chceme se synem morčatko, máme doma miminko,jak je to u morčat s nemoci? máme pejsky a kočky,ale ti jsou očkovani,trochu se obávam. nehrozi od morčat něco? třeba když se syn bude mazlit s morčátkem a pak se tulit s bráchou :-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 276863 (7.10.2013, 7:43)
Měli jsme morčátko 5 let, pak jsme ho museli bohužel dát pryč. U syna se projevila alergie na seno.... a morčátko seno potřebuje :-S
Morčátko nám během té doby onemocnělo lehce jen 1x, a sice, že mu "teklo očko". Byli jsme u veterináře, předepsal mu kapky do očí.
Jinak nemocné nebylo. Je to veselé a přítulné zvířátko, kdo není alergik, doporučuji (clamp)

ODPOVĚDĚT
KATEŘINA D. (kAČULINDA) ID 79129, mimibazar.cz/kaculinda (8.10.2013, 13:22)
Můžu se zeptat proč morče potřebuje seno? (F)

ODPOVĚDĚT
Petra O. (HunchiBunchi) ID 228714 (6.10.2013, 22:47)
Máme 2 morčátka, zatím jsme naštěstí nemocnost u nich nezažili. Je to skvělé zvířátko. Akorát můžou způsobovat alergii. Máme kočku, ale ta mi kupodivu žádný problem nedělá. Ovšem pokud se mazlím s morčetem nebo synovi pomáhám s úklidem klece, tak kýchám jako blázen a svědí mě v nose. Asi to bude tím senem. Neteři se zase udělala z jejího morčete vyrážka na obličeji. Ale já i neteř jsme alergici, takže těžko říct, zda to bude problem i u vás. Moje děti jsou ale v pohodě.

ODPOVĚDĚT
Erika D. (NikitaGK) ID 177968 (6.10.2013, 22:45)
Při dodržování hygieny-mytí rukou, pravidelné čištění a umývání klece nehrozí vůbec nic. To bych možná, dokonce řekla že jsou horší psi a kočky-předpokládám, že chodí ven-ikdyž jsou očkované mohou cokoliv na tlapkách přinést domů. Spíš bych se zamyslela, zda syn zvládne dobrou péči sám, přece jenom si k miminu pořídit ještě další strarost, denně uklízet vyházené stelivo, nemluvě o tom, že každé zvíře potřebuje kontakt. My jsme měli doma v podstatě menší zoo ale máme na to prostor-takže třeba bordelář uřvaný papoušek se přestěhoval do chodby kde měl společnost ale mimi tam nebylo. ..

ODPOVĚDĚT