Nej lasagne
Poraďte prosím váš nejoblíbenější recept na lasagne, na MMB je jich spousta. Já je mívám pokaždé dost mastné. A těstoviny - vařit nebo ne? Moc děkuji!
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Jaroslava V. (koubeska) ID 51136, mimibazar.cz/koubeska (22.9.2013, 20:02)
Pro mně jsou lasagne jedním z nejrychlejších jídel. Na cibulce orestuju maso a frknu do něj moji hotovou směs z rajčat a cuket, kterou zavařuju. Na cibulce orestovat cuketu, až se odpaří voda přidám tochu cukru, pak zarestuju rajský protlak, přidám oloupaná rajčata, dusím a odpařuju vodu. Přidám sůl, prolisovaný česnek a bylinky - co chutná, většinou bazalku, rozmarýn, tymián, oregano, šalvěj a dávám fix na boloňské špagety z tesca. Pláty dávám syrové a mastné to nemám. Buď to máte z masa nebo hodně vymazáváte pekáč? Já minimálně pomastím dno a možná ani to ne ,-). Bešamel dávám až nahoru (dělám od oka a hlavně musí být ochucený) a na to sýr. Vždycky se mi povedou (Y). Můj švagr kuchař dělává i jednu vrstvu masitou, další špenátovou... a taky je to dobrý. Máme je lepší než v Itálii ,-)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (22.9.2013, 14:55)
Těstoviny je zbytčné vařit.
Zdrojem tuku je jednak bešamel - ten jaksi aby byl dobrý potřebue jedna ku jedné máslo a mouky.

Tuk se dá snížit tím, že maso do omáčky předem opečete do hněda (tím se navíc zlepší jeho chuť) a pak ho dáte okapat do cedníku vyloženého ubrouskem a nebo papírovou utěrkou a teprve pak ho použijete do omáčky, kam už dáte jen trošku olivového oleje na cibulku.

Plust taky to chce použít skutečně normální mozzarleu (tedy vláknitou kuličku v nálveu) a tvrdý sýr typu parmazán, aby se vám neoddělovat tuk ze sýrů typu eidam, blat. zlato a tak.

Ovšem lasagne nejsou dietní jídlo. Jde to upravit triky jako že použijete mleté drůbeží a nebo hodně libové hovězí a místo bešamelu třeba tvaroh s vajíčky a nebo ricottu, sýrů tam dáte jen trošku a tak. Na druhou stranu pokud potřebujete redukovat tuk nějak výrazně, tak je myslím lepší vařit něco jiného.

ODPOVĚDĚTnahlásit
Olivie R. (Olivia7) ID 440347 (22.9.2013, 18:07)
myslim ze pokud ma zakladatelka lasane mastne, tak dela nejak spatne ten masovy zaklad (tipuji hodne tuku pod masem, nebo nekvalitni kupovane mlete maso). samozrejme ze besamel i syry (at uz jakekoliv) obsahuji tuk, ale ne v takovem mnozstvi aby se z nich tuk uvolnoval nebo aby celkove delaly z lasani dojem tucneho jidla. (pochopila jsem tedy dotaz tak ze zakladatelce nechutnaji protoze jsou mastne, ne ze potrebuje celkove dietnejsi jidlo)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Monika S. (Mendik) ID 482330 (22.9.2013, 13:47)
Já dělám tyhle a těstoviny předem nevařím. http://www.brydova.cz/recepty/hlavni-jidla/223-lasagne

ODPOVĚDĚTnahlásit
Jana K. (jones) ID 108447 (22.9.2013, 19:04)
Také dělám, jsou vynikající (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚTnahlásit
Lenka P. (petrze) ID 206896 (23.9.2013, 15:53)
já je také takto dělám, ale zkusím i tady uvedené :-$

ODPOVĚDĚTnahlásit
Petra k. (petulisek) ID 125836 (22.9.2013, 13:47)
Nejlepší jsou lasagne dle receptu z MMB, tuším, že v názvu bylo něco o tom jak se vaří v Římě. Fakt lahůdka, jiné už rodince nevařím.Jo a je to i s postupem, těstoviny se nepředváří.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=102857

ODPOVĚDĚTnahlásit
Olivie R. (Olivia7) ID 440347 (22.9.2013, 10:09)
Testoviny predem nenamacim ani nevarim, jednou jsem to udelala a je to prace a komplikace navic (muzou se slepit). Vzdy jsou ok. Nejradeji mame s bolonskou omackou, tj, prokladat vrstvou besamelu, mleteho masa a bolonske omacky (korenova zelenina, rajcata, bazalka).

ODPOVĚDĚTnahlásit
Eva N. (evča10) ID 48486 (22.9.2013, 9:49)
Výborné jsou zapečené s bešamelovou omáčkou a prokládá se to šunkou,kuřecím masem a rajčatama .Nejsou vůbec mastné a chutově vynikající,Jen recept ted nemám u sebe .Půjčila jsem notas a v něm mám recepty uložené.Můžu poslat až za 14 dní.

ODPOVĚDĚTnahlásit