Angličtina Helen Doron
Máte zkušenost s touto metodou výuky? Uvažuji, jestli tam dát děti do kurzu.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Jitka P. (jederka) ID 113945 (20.9.2013, 23:14)
Syn chodil od 3 let do HD, letos v létě zvládl i certifikaci Cambridge jako nejmladší z celé ČR. Není mu ještě ani 6 let. Za mě nedám na Helen dopustit. Lektorka byla skvělá a kluka to moc bavilo. Letos nastoupil do první třídy, mají 3x týdně rodilého mluvčího a je silně napřed. Zvažuji, že ho necháme pokračovat v HD.

ODPOVĚDĚT
Alena M. (a74) ID 400427 (19.9.2013, 22:44)
Podle mne je stejně nejdůležitější talent na jazyky... Pak už je jedno, jak a kde se učí, ale učit se stejně musí :o)) Moje generace AJ na škole neměla a kolik mých vrstevníků perfektně mluví! Dcera začala v MŠ, jen tam docházela nějaká paní učitelka, pak nastoupila na ZŠ s rozšířenou výukou AJ. Je v 6. třídě. Od srpna máme doma brazilskou studentku na celý školní rok, domluvíme se s ní jen AJ a já koukám, jak dcera skvěle mluví! Takže letos to bude mít i s komunikací :o) Je nespočet typů výuky, každému vyhovuje něco jiného, ale nic není o moc lepší, než to druhé. Je to jen o ceně, jakou akceptujete. Hodně štěstí ve výběru (Y)

ODPOVĚDĚT
Soňa D. (sonimila) ID 5364, mimibazar.cz/sonimila (19.9.2013, 17:37)
syn - čerstvě 4. třída - má anj ve škole od první třídy
a zároveň od první třídy chodí na individuální soukromé hodiny - týdně hodina - nejdříve češkou (učitelkou, 10 let v Anglii) a teď chodí skoro půl roku na hodiny s jejím mužem (Angličanem) - mluví parádně a co hlavně, domluví se velice pěkně, gramatiku chápe a nebojí se mluvit.
Za mne indiviuální hodiny, ne kolektivní, tam není tolik času se věnovat každému a děti se často "schovají".

ODPOVĚDĚT
Šárka D. (blabolka) ID 65029, mimibazar.cz/blabolka (19.9.2013, 14:17)
mám možnost porovnat Helen a normální angličtinu a musím říct,že obě děti to zvládaly stejně-do určité doby..neteř,co chodila do Helen,i když ji to bavilo,stejně pak ve škole v angličtině lítala..synovec,co chodil do obyč.kroužku angličtiny,ve škole ,anglinu válí parádně..takže za mě vyhozené peníze..kdo chce a má vlohy,naučí se tam i tam (F)

ODPOVĚDĚT
Libuše H. (libusHlad) ID 350942 (19.9.2013, 14:37)
Mooc díky za tento komentář, šlo mi hlavně o to srovnání s klasickou výukou. Paní lektorka v Helen mi říkala, že touto metodou se naučí Anglicky tak jako mateřtinu. Což ve škole asi ne. Že prý budou anglicky myslet, ne si překládat z češtiny. Cena je u nás skoro dvojnásobná než kdybych dala kluky na soukromé hodiny klasické angličtiny a oproti kroužku, který u nás stojí cca 500 na rok je to úplně neporovnatelné. Proto jsem chtěla vědět, jestli je ten rozdíl opravdu tak ohromný ve znalostech. A vaše neteř má ve škole problémy s psaním nebo s čím? Helen ji spíš naučila asi mluvit, ale ne psát a gramatiku, že????

ODPOVĚDĚT
Irena H. (irik) ID 4999 (19.9.2013, 15:38)
neznam zadne dite, ktere by se naucilo AJ jako materstinu podle HD +o(
musela byste se venovat vyuce rozhodne vice casu nez 1hod tydne (F)

ODPOVĚDĚT
Šárka D. (blabolka) ID 65029, mimibazar.cz/blabolka (19.9.2013, 14:49)
ano,začala tam chodit ještě před školou,psát se tam neučili.. :-) bylo to formou hry,povídání,poslechu z CD,zpívání,cvičení,divadýlka a pod..můj názor je takový,že stačí obyč.angličtina..můj manžel třeba angličtinu taky zvládal jako malý jen se soukromým učitelem..jen tak doma s dcerkou blábolí slovíčka cca od 3let a foneticky zvládá dobře..je nejdůležitější opravdu buď s dítětem pak hodně opakovat,co se naučí,nebo mluvit na něj,pokud je to možné..a výsledek je pak hodně podobný,jako u Helen..dcerku anglina baví a sama se ptá,co jaké slovíčko znamená,když něco zaslechne...neteř byla z Helen nadšená..fakt se naučila dost..ale nikdo s ní necvičil,jen poslouchala CDčka..do školy pak šla s tím,že už toho dost uměla ..ale stejně to tam brali hodně podobně a ona,protože to uměla,se začala v hodinách nudit..no a pak už to šlo od 10 k 5..začala to flákat,dokonce odmítala anglicky třeba s někým mluvit.sty

ODPOVĚDĚT
Šárka D. (blabolka) ID 65029, mimibazar.cz/blabolka (19.9.2013, 14:53)
začala nosit ve škole z angličtiny i trojky..a teď ve 13ti letech je úroveň její angličtiny stejná,jako na základce..jakoby nikdy do Helen nechodila..do helen chodila dva roky před školou a ještě jeden pak myslím v první třídě..u nás opravdu vyhozené peníze..

ODPOVĚDĚT
Libuše H. (libusHlad) ID 350942 (19.9.2013, 15:12)
Moji kluci mají deset. Měli anglinu ve školce jako kroužek. A pak od první do třetí ve škole taky jako kroužek. Od třetí mají angl i jako předmět ve škole, ale letos pro čtvrťáky už kroužek ve škole nemají, tak přemýšlím co dál. Napadlo mě buď soukromé hodiny, nebo Helen nebo nějaký kroužek někde v DDM, ale tam jim to moc nevyhovuje časově, ještě hrají fotbal.

ODPOVĚDĚT
Jitka A. (jitkaad) ID 134108 (19.9.2013, 13:39)
U nás se vyučuje na škole už od první třídy, syn se učil podle této metody a je to super. Ted začala chodit dcera do školy a už na mě vybafne nějaké věty anglicky. Musí ale denně poslouchat cd. Já jsem naprosto spokojená s touto metodou

ODPOVĚDĚT
Libuše H. (libusHlad) ID 350942 (19.9.2013, 13:45)
A u vás se učí touto metodou v ZŠ? Nebo to chodí vaše děti do nějaké jazykové ZŠ? Myslela jsem, že ve škole se učí klasicky, u nás tedy ano. U nás metodou Helen Doron nabízejí jen v kurzech, ne ve škole. A je to hooodně drahé, jak píšou paní dole. Tak uvažuji, jestli se ta investice opravdu tak vyplatí. Jestli se děti naučí víc než v klasickém kurzu nebo kroužku. Ty jsou řádově levnější.

ODPOVĚDĚT
Jitka A. (jitkaad) ID 134108 (19.9.2013, 20:13)
My máme to štěstí, že se naše škola zůčastnila projektu, kdy se touto metodou vyučuje na škole od první třídy a učitelé jsou dotováni, takže nás to nic nestojí, i učebnice a poslechové cd jsme dostali zdarma. Metoda je skvělá, děti se hodně naučí. Jsou rozděleni na skupinky, takže je jich tam málo, mají dvě hodiny týdně. Ale mně se to povídá, když to máme zdarma.

ODPOVĚDĚT
Irena H. (irik) ID 4999 (19.9.2013, 15:32)
najdete radeji dobreho soukromeho lektora (F)
metoda Helen Doron zpociva v tom, ze na dite se mluvi jen anglicky, a vyuka probiha formou hry...kamaradka uci male deti jiz spoustu let timto zpusobem za zlomek ceny kurzu HD...

ODPOVĚDĚT
Stanislava K. (stanulka) ID 46766, mimibazar.cz/stanulka (19.9.2013, 11:55)
Dcera chodí a pokroky jsou opravdu vidět. Baví jí to - mají lekce přizpůsobené každému věku. Uvažuji i o kurzu pro sebe. Takže za nás také ano.

ODPOVĚDĚT
Klára R. (Klara) ID 448810, mimibazar.cz/Klara2 (19.9.2013, 11:32)
Moje obě děti chodí. Teď budou začínat třetí rok a já si opravdu nemůžu stěžovat. Vidím na nich pokroky. Jen cena mě trošku drtí.

ODPOVĚDĚT