Domácí víno
Nemáte,prosím,nejaký osvědčený recept?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Markéta T. (Irro) ID 164456 (14.9.2013, 22:31)
Mě se líbí tato stránka http://www.hobby-info.cz/art.php?id=vino, ale víno teď mám v demižonu rybízový, který jsem dělala podle návodu v krabičce s kvasnou zátkou. Dneska jsme měli poprvé stáčet, ale nestihli jsme, tak nevím.

ODPOVĚDĚT
Jana K. (pepinabasi2) ID 237489 (14.9.2013, 17:28)
(F) (F) (F) Zrovna mám jedno v demižonu :-$ . Dlouhá léta jsem ho nedělala, ale zase jsem se k tomu vrátila, protože je dost ovoce a koukat na zaprášené demižony se mi nechtělo (D) . Nevím ještě, jak to dopadne, ale pokud se víno povede, ráda Vám napíšu podrobný recept. Právě dělám víno z mirabelek, připravuji víno ze šípků a další z bezinek, rybízu a ostružin. Zkuste mě kontaktovat zhruba za měsíc, to bych měla mít po prvním stáčení a budu vědět, jestli je v pořádku, nebo ne. Ovoce na víno, které nemohu hned zpracovat, dávám očištěné do mrazáku nebo ho zavařím. Jestli se do výroby vína dáte dřív, držím pěsti, ať se dílo podaří (hello)

ODPOVĚDĚT
irena J. (irinkaaa) ID 283555 (13.9.2013, 15:26)
Dělali jsme kdysi domácí víno z ovoce jako byly kyselky, rybíz, aronie atd a z bezinek, trnek atd....Ale již si vážně nejsem jistá poměrem, ale dělala jsem to (snad) tak, že jsem dala do třílitrovky kilo ovoce + kilo cukru, promíchat , dolít vodou do třičtvrtě láhve a povázat celofánem, nebo mikroténem a nechat na světlém místě(okně) kvasit 6 týdnů.Pak přes hedvábí přelít (zcedit) do lahví. (F)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (13.9.2013, 14:13)
Myslíte klasické víno z hroznů.

pomlet, vymačkat š´távu, odkalit, zjistit cukernatost, sladit, zasířit, nechat vyvřít.

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (13.9.2013, 16:19)
Mela jsem na mysli vino treba z jerabin (F)

ODPOVĚDĚT