malinová šťáva
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Jana Š. (princ bajaja) ID 444037 (7.9.2013, 13:59)
Mňam taky bych si dala říct,domácí je stejně nejlepší (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Lenka D. (bafinka30) ID 383650 (7.9.2013, 16:21)
přesně a proto jsem si ji udělala :-)

ODPOVĚDĚT
Monika V. (jmds) ID 69727 (8.9.2013, 11:43)
Můžu poprosit o recept? Díky předem

ODPOVĚDĚT
Lenka D. (bafinka30) ID 383650 (8.9.2013, 14:59)
Potřebujeme: 2,5 kg malin (rybíz, bezinky), 2 l vody, 5 dkg kyseliny citronové, na 1 kg šťávy 1 kg cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Jak na to:
Ovoce rozmačkáme, přidáme vodu a kyselinu citr. a necháme 24 hod. stát v chladu. Směs necháme překapat a prolisujeme přes plátno. Zvážíme a smícháme s cukrem. Směs přivedeme k varu - NEVAŘIT! Stáhnout pěnu, horké nalévat do vypařených lahví, ihned zazátkovat. Vydrží i 2-3 roky. Zbytek dřeně namíchat s 1 l vody a opět nechat vyluhovat, kyseliny citronové přidat již méně.

ODPOVĚDĚT