prosím o radu - čokoládová poleva na dort
Budu dělat čoko dort a chci polít čokoládou. Budu používat čokoládové vločky + tuk, radili mi ještě přidat smetanu ke šlehání. Poradíte mi vámi osvědčený poměr, aby poleva byla tak akorát, prosím?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Petra L. (PBedna) ID 281646, mimibazar.cz/pbedna (7.9.2013, 12:36)
všem velice děkuji, určitě jeden z tipů použiji (clamp) (L)

ODPOVĚDĚT
Fabiola M. (Fabiola) ID 311367 (7.9.2013, 8:27)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12759

ODPOVĚDĚT
Eva Š. (Evika) ID 5777, mimibazar.cz/evika (6.9.2013, 22:38)
my se můžeme umlátit po této měkké polevě:
Na velký plech dávám 200g čokolády na vaření + dvě kysané malé smetany, vše rozpuštěné v horké vodní lázni (nejprve čokoládu a pak přidám smetanu |:o) )

ODPOVĚDĚT
Pavla K. (pavla08) ID 152122 (6.9.2013, 17:50)
Hustá, nelámající poleva
100-150 ml smetany ke šlehání
150 g jemně nastrouhané nebo rozpuštěné hořké čokolády

Do kastrolu nalijte 100-150 ml smetany ke šlehání a pomalu ji přiveďte k varu. Pak ji odstavte, přidejte 150g jemně nastrouhané nebo rozpuštěné hořké čokolády. Míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Nechte polevu mírně zchladnout a zahoustnout, musí však ještě zůstat teplá a tekutá.
Vychlazený, obmazaný dort položte na drátěný rošt, pod něj dejte talíř a nalijte na něj polevu. Rošt naklánějte, až se dort pokryje hladkou stejnoměrnou vrstvou. Nechte polevu ztuhnout a pak dort přeneste na tác. Poleva si uchová lesk 24 hodin.

ODPOVĚDĚT
Petra L. (PBedna) ID 281646, mimibazar.cz/pbedna (6.9.2013, 19:16)
moooc děkuji (L)

ODPOVĚDĚT
Anna K. (anickake) ID 18194 (6.9.2013, 13:45)
přesný poměr nevím,dělám v lázni rozpuštěnou čoko na vaření a přidám tuk,tak čtvrtku

ODPOVĚDĚT
Petra L. (PBedna) ID 281646, mimibazar.cz/pbedna (6.9.2013, 14:00)
Aničko a neláme se vám ta čokoláda na řezu? Dělám takto jako vy polevu na moučníky, ale u dortu mám právě strach *-)

ODPOVĚDĚT
Anna K. (anickake) ID 18194 (6.9.2013, 17:30)
nějak moc se neláme,ale s tou šlehačkou jsem ještě nezkoušela

ODPOVĚDĚT
Soňa S. (sonja 5) ID 106355 (6.9.2013, 14:16)
Krájecí poleva:

200g čokolády na vaření Orion nalámeme do plechového hrnku, který dáme ohřívat ve vodní lázni na mírném plameni. K čokoládě hned na začátku přidáme 6 lžic vody a za průběžného míchání čokoládu rozpouštíme. Na závěr přidáme kousek másla, cca 1 polévkovou lžíci. Jakmile je rozpuštěno, přidáme ještě 3 lžíce šlehačky 30%-ní. Zamícháme a jakmile je poleva hladká vypneme, vyndáme z vodní lázně a necháme chladnout. Dort poléváme, když je čokoláda při teplotě kolem 30stupňů, tj. vychladlá, ale ne zcela na pokojovou teplotu. Bude mít tu správnou konzistenci na rozvážné roztírání polevy po dortě i na bocích. Použijeme dlouhý nůž nebo paletku.
(F)

ODPOVĚDĚT
Petra L. (PBedna) ID 281646, mimibazar.cz/pbedna (6.9.2013, 14:20)
Děkuji (L)

ODPOVĚDĚT