| Markéta H. (Zamie) ID 88816 (28.8.2013, 10:44) | nám broskvová nechutnala , taky máme hafo broskví. .
ODPOVĚDĚT |
|
Věra K. (VěrkaK.) ID 273671 (27.8.2013, 9:57) | Dělala jsem takto: 1 kg vyloupaných a na malé kousky pokrájených broskví, nebo měkké rozmačkané mačkadlem na brambory, aby byly kousky, přidat 1 malou lžičku kyseliny citronové a 1 malý panák rumu. A pak už postupovat podle receptu na sáčku Gelfix 2 : 1. Hustotu zkusit na talířek, pokud vyhovuje,nalít do skleniček, pevně uzavřít a otočit víčkem dolů na cca 15 min. Pak vrátit zpět. Je výborná. Dělala jsem podle receptu tady z MMB, ale paní dělá v pekárně, musela jsem kombinovat recepty 2, podle mých potřeb. Věra.
ODPOVĚDĚT |
|
| Soňa N. (fearold) ID 136975 (26.8.2013, 19:19) | Mě přijde samotná broskvová marmeláda taková chuťově mdlá. Přidávám vždycky nějaké jiné ovoce, většinou meruňky, letos jsem dělala z 1,5 kg broskví a 0.5kg rybízu a ta je tedy vynikající. Dělám dle návodu na přípravku Gelfix 2:1. Je to naprosto jednoduché, není na tom co zkazit.
ODPOVĚDĚT |
|
| Lenka N. (Leňucha7) ID 5671, mimibazar.cz/Lenucha7 (26.8.2013, 18:58) | Letos jsem dělala taky poprvé a hned jahodový a meruňkový-pečený a vařený. Tak budu dělat chytrou Když koupíte Gelfixy a podobné, musíte ještě koupit obyč cukr, když koupíte źelírovací cukr stačí jen to, už nemusíte nic jiného. Tak si propočítejte co vás vyjde levněji, či co máte doma. Můžete dát i kyselinu citronovou, malá lžička na 1kg ovoce, je to konzervant i udržuje lépe barvu. Někdo nahrazuje šťávou z citronu. Nebo můžete dělat jak se řiká bez chemie ale musíte to opravdu dlouho vařit. Tu jahodou jsem dělala s gelfixem a kys. citronovou a je dobrá. Meruňkovou pečenou jsem dělala jen s obyč cukrem a je taky dobrá, a až moc hustá. Meruňkovou normálně vařenou taky jen s obyč cukrem a mám jí tekutou, a to jsem u toho stála přes dvě hodiny. Kamarádka co dělá roky zkusila letos taky jen obyč cukr, višňovou a taky šíleně tekutá. Takže záleží i kolik energie do toho chcete vrazit Tak a´t
ODPOVĚDĚT |
|
| Jaroslava K. (Slávíček) ID 24703, mimibazar.cz/slavicek (26.8.2013, 15:52) | Včera jsem zrovna dělala, používám Gelfix-klasik, a postup podle receptu 1kg broskví a 1kg cukru.,/po rozvaření horké ještě rozmixuji v hrnci,/ pak přidám gelfix a cukr.Je vynikající, dělala jsem ho i vloni..Je to rozdíl ,koupený a domácí!!
ODPOVĚDĚT |
|
| Štěpánka Š. (Stepula) ID 20575, mimibazar.cz/stepula (26.8.2013, 15:29) | Dělala jsem teď z želírovacího cukru, na jeden sáček žel.cukru bylo kilo ovoce. Nic jsem neloupala, jen vypeckovala, pak rozmyxovala tyčovým mixérem, přes síto přepasírovala šlupky a šup do hrnce s žel. cukrem, povařit dle návodu, do skleniček, otočit na víčko a je hotovo. Do druhého dne krásně ztuhla. Chuťově výborná.
ODPOVĚDĚT |
|
| eva p. (evicela) ID 205626 (26.8.2013, 14:20) | já nemám ráda přeslazené džemy, dělám tak že na 1 kg ovoce dávám 30dg cukru a šťávu z jednoho citronu, vařím pouze 5 minut stačí to a přidávám 1 ks Pectogelu 1 ku 3
ODPOVĚDĚT |
|
| Dana H. (Damika) ID 42289, mimibazar.cz/damika (26.8.2013, 13:58) | Lidl : 1 ks Želírovací přípravek Madami 1: 1 - : Na 1 kg ovoce a 1 kg cukru a dochutíme kys citronovou Pektogel 40g- na 1 kg ovoce a 1kg cukru + kys. citr. Dr. Oetker Gelfix Super 3:1 - 1 kg ovoce a 350g cukru
ODPOVĚDĚT |
|
| Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (26.8.2013, 13:54) | Dělám z 600g cukru na 1 kg ovoce, vařit do husta, žádné chemické prášky, nic. To se u nás nikdy nevedlo...musí se déle vařit a je jí míň, ale je výborná...opravdu marmeláda, ne rosol...
ODPOVĚDĚT |
| | Zuzana S. (Abby21) ID 237421 (26.8.2013, 14:48) |
Myslíte, že by to takto šlo i z hrušek?
ODPOVĚDĚT |
| | Lada Z. (Zlatenka) ID 18175 (26.8.2013, 22:26) |
Ano jde i jenom z hrušek, ale musí bát hodně zralé a sladké, přidávala jsem trochu mleté skořice.
ODPOVĚDĚT |
| | | Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (26.8.2013, 18:49) |
my z hrušek vaříme. Ale vždy za pomocí přípravků 2+1 nebo 3+1. Dáváme citronovou šťávu. Ale musím říct - mě osobně moc marmeláda z hrušek nechutná!!
ODPOVĚDĚT |
| | | Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (26.8.2013, 18:19) |
Nevím Zuzko, z hrušek jsem nedělala, těch máme vždycky jen pár
ODPOVĚDĚT |
| | | Miroslava R. (mirka233) ID 252815 (26.8.2013, 15:38) |
hrušky špatně želírují,ty by se musely s jablky,s bezinkama,s pektogelem nebo Gelfixem..
ODPOVĚDĚT |
| Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (26.8.2013, 14:18) |
Tanul...a nebude ridka?? cetlajsem tu,ze byva hoodne ridka
ODPOVĚDĚT |
| | | Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (26.8.2013, 18:20) |
Nebude, když budete dostatečně dlouho vařit třeba 3 dny...vařím 2-3 hodiny, nechám stát, druhý den znovu...nechte si na talířku trochu vychladnout, poznáte, jestli už je dost tuhá
ODPOVĚDĚT |
|
| Andrea H. (andina75) ID 235622, mimibazar.cz/andina75 (26.8.2013, 13:50) | Mamka teď dělala to 1 kg broskví a 1 kg cukru, jak píše Petra a nemá chybu ta marmoše
ODPOVĚDĚT |
|
| Dana H. (Damika) ID 42289, mimibazar.cz/damika (26.8.2013, 13:37) | Jituš, kupte si Pektogel , cukr a kyselinu citronovou v sáčku. Broskve oloupete, vypeckujete nakrájíte na malé kousky a v hrnci rozvaříte( pěna se sbírá), přidáte cukr, pektogel a kys. citr a provaříte. Vařící lijete do skleniček a zavíčkujete. Návod je na každém sáčku. Dělám takto i meruňky.
ODPOVĚDĚT |
| Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (26.8.2013, 13:44) |
no jooo! ale v jakem pomeru??o to mi jde.ja jsem nic takovejo nikdy nedelala a popravde vuuubec semi do toho nechce dikiy za radu
ODPOVĚDĚT |
| | | Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (26.8.2013, 13:48) |
na balíčku 2+1 nebo 3+1 je vždy recept - většinou je to 1 kg ovoce a 1 kg cukru
ODPOVĚDĚT |
| | | Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (26.8.2013, 14:43) |
booze,, a co je 2+1 a 3+1... se mnou je prace,co?? a cukrobyc,nebo jaky? docetla jsem se,ze je trba davat vic zelirovaciho,protoze prave broskovy je hooodne ridky
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (26.8.2013, 18:51) |
no, 2+1 nebo 3+1 jsou takové ty malé pytlíčky za dělání marmelády. náhrada želírovacího cukru. stojí to okolo 15 Kč pytlíček - většinou dáte 1 kg ovoce, 1 kg cukru a 1 tento pytlíček. Zkuste kuknout v obchodě. Nebo klasický želírovací cukr.
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (26.8.2013, 16:48) |
mnooo.....to abych si koupila pekarnu
na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno |
|