Vařím z mletého masa.Kolik masa,brambor,cibulí,majoránky,papriky,česneku,podravky pro 20 porcí?
|
| Markéta Š. (brouk1975) ID 297884 (22.8.2013, 11:40) | Právě ta moje gulášovka z mletého moc chutná,jen jsem potřebovala vědět,kolik má manžel koupit ingrediencí
ODPOVĚDĚT |
| Marie S. (sesemka) ID 278823 (22.8.2013, 11:47) |
pokud máte recept na menší množství, a víte, pro kolik lidí, tak jen změňte poměry v počtu lidí nebo ve velikosti objemu
ODPOVĚDĚT |
|
Kateřina M. (jujatko) ID 31191, mimibazar.cz/jujatko (22.8.2013, 11:24) | 1,5 kg masa (krk, pupek), hovězí kosti - nejlépe morkové (aby se udělal pořádný vývar), minimálně kilo cibule, sladká paprika - já bych dala víc jak pytlík (já teda používám gulášové koření připravené od řezníka), 3 kg brambor, kdyžtak majoránku a kmín (pokud nebudete dávat přímo gulášové kořeni, česneku 1,5 palice - dle chuti, žádnou podravku už nedávám, základ je pořádnej vývar z kostí a maso!!!´Cibuli dusit na sádle až do hněda - ne do zlatova!
ODPOVĚDĚT |
|
Marie S. (sesemka) ID 278823 (22.8.2013, 10:44) | místo podravky můžete dát vegetu od Vitany (původně jsem napsala Magi, blbost...), bez glutamátů - je to vlastně sušená zelenina. Mně zas přijdou 2 kg masa na přesný počet 20 lití dost, to vychází skoro jako na guláš ... jinak do guláše i gulášovky dávám mrkev, přidala bych i pálivou papriku, nebo směs gulášového koření (ale tam zase máte éčka a podobné nesmysly ...). Mně přijde 1,5 kg masa dost ... brambor? Jednu a půl střední brambory na osobu maximálně, jinak to bude husťačka ... a koření bych raději ochutnávat ... někdo rád česneku víc, někdo míň, pozor - rozloží se ...
ODPOVĚDĚT |
|
| Jarka S. (pupuša) ID 91897 (22.8.2013, 10:20) | Podravku néééé U polévky počítejte 50g - 70g masa na osobu. Ale protože se nevaří nikdy přesný počet porcí, vždy by mělo být něco navíc vzala bych 2kg mletého, 1,5kg cibule, 5-6kg brambor, jeden sáček sladké papriky, 1 sáček majorány, paličku česneku, kostku másla (nebo půl máslo půl sádlo), pepř, sůl, hladkou mouku, může být chilli.
ODPOVĚDĚT |
| | Petra k. (petulisek) ID 125836 (22.8.2013, 12:46) |
řekni, kde tu dobrotu budeš vařit a já přifrčím
ODPOVĚDĚT |
|
| Markéta Š. (brouk1975) ID 297884 (22.8.2013, 10:11) | jé,tak ta 2 kg mi taky vyšla,a brambor stejné množství?Budu psát manželovi seznam ingrediencí ,je to na jeho akci
ODPOVĚDĚT |
| | Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (22.8.2013, 10:18) |
mleté nekupujte - to nebude gulášovka kupte přední hovězí a budou se všichni olizovat , už to není zas takový cenový rozdíl - dejte jen cibuli aspoň kilo a pak sůl , česnek a majoránku, brambory na kostičky aspoň kilo a půl -žádnou podravku - tu bych zakázala prodávat je to humus. Myslím, že když bude víc stejně se sní - nezbyde.
ODPOVĚDĚT |
| | | Nada B. (Nadys) ID 192716 (22.8.2013, 12:12) |
Podravka-nevím proč si každý představí hned klasickou glutamanovou podravku. Koupit se dá Podravka jako směs pouze sušené zeleniny,nic víc v tom není.
ODPOVĚDĚT |
|
| Kateřina B. (cherrycake) ID 81830, mimibazar.cz/cherrycake (22.8.2013, 9:46) | gulášová polévka pro 10 lidí z receptur:hovězí maso 300g, cibule 150g,sádlo 100g,paprika mletá 30g,vývar 2,6l,mouka hladká 150g, sůl 20g,kmín 1g,pepř 1g, česnek 15g,brambory 875g,majoránka 0,5g, pol.koření 20g
ODPOVĚDĚT |
| | Jita R. (koblizecek) ID 56433 (22.8.2013, 10:12) |
Pro 10 lidi 30 dkg masa??
ODPOVĚDĚT |
| | | Jarka S. (pupuša) ID 91897 (22.8.2013, 10:21) |
Opravdu to v normách tak je. Je to polévka - ne guláš.
ODPOVĚDĚT |
| | | Kateřina B. (cherrycake) ID 81830, mimibazar.cz/cherrycake (22.8.2013, 10:18) |
ano, tak je to v receptuře teplých pokrmů.to je norma pro kuchaře. doma si může dát každý kolik chce.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Veronika K. (Engalore) ID 374788, mimibazar.cz/engalore (22.8.2013, 10:25) |
Takové normy, kde učí kuchaře používat polévkové koření, tak takové normy si můžou strčit za klobouk. Vařila jsem na táboře pro 40 lidí, všechno odhadem podle toho, jak vařím doma, na žádné normy jsem nekoukala.
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Kateřina B. (cherrycake) ID 81830, mimibazar.cz/cherrycake (22.8.2013, 10:53) |
neshazujte normy receptur jen proto, že Vám se pol. koření nelíbí.
ODPOVĚDĚT |
| | | | | | Kateřina Š. (Katulik007) ID 98130, mimibazar.cz/katulik007 (22.8.2013, 11:20) |
Katko ale ono je to bohužel tak Dneska se do norem honem cpou náhražky a ostatní humusy, receptury jsou plné reklam na tyhle srágory, už to začíná být víc o reklamě a propagaci, než o pořádném vaření
na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno |
| | | | | | Veronika K. (Engalore) ID 374788, mimibazar.cz/engalore (22.8.2013, 10:58) |
To není o mém názoru. Jestli profesionální kuchař vaří z náhražek, glutamanu, polotovarů , umělých přísad, tak to není kuchař a basta fidly. Naštěstí jsou dneska už takový profíci, kteří to řeknou nahlas a pro gastronomii něco dělají.
na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno |
|
| Veronika K. (Engalore) ID 374788, mimibazar.cz/engalore (22.8.2013, 9:34) | Nejsem kuchařka, ale dala bych 2 kila masa, stejné množství cibule, ostatní odhadem, podravka do vaření nepatří.
ODPOVĚDĚT |
| | Kateřina B. (cherrycake) ID 81830, mimibazar.cz/cherrycake (22.8.2013, 10:23) |
tazatelka se ptá na gulášovou polévku ne guláš. Kdyby měla vařit guláš, s Vašimi ingrediencemi souhlasím. Ovšem ona chce polévku...cenový rozdíl zde bude patrný. S 2kg masa hovězího by ji polévka se všim všudy vyšla na 50kč/osoba.
ODPOVĚDĚT |
| | | Veronika K. (Engalore) ID 374788, mimibazar.cz/engalore (22.8.2013, 10:28) |
No tak já takhle dělám gulášovku, vy si vařte podle normy, vaše věc. Můžete tam dát klidně 20 deka masa, tunu masoxu a bude to za hubičku, ale já bych to nejedla. Takže asi tak.
ODPOVĚDĚT |
| | | | Kateřina B. (cherrycake) ID 81830, mimibazar.cz/cherrycake (22.8.2013, 10:42) |
Evidentně nevíte o co tu jde. Jak píšete nejste kuchařka, takže už tomu rozumím.
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Veronika K. (Engalore) ID 374788, mimibazar.cz/engalore (22.8.2013, 10:58) |
Vás strčím do kapsy
ODPOVĚDĚT |
| | | | Kateřina Š. (Katulik007) ID 98130, mimibazar.cz/katulik007 (22.8.2013, 10:39) |
Veroniko ale uvědomujete si, že by na talíři měli defakto jeden celý řízek
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Veronika K. (Engalore) ID 374788, mimibazar.cz/engalore (22.8.2013, 11:25) |
No však jo, tohle taky dělám jako hlavní jídlo, je to hustý, samý masíčko, jen se po tom zapráší.
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Veronika K. (Engalore) ID 374788, mimibazar.cz/engalore (22.8.2013, 10:55) |
no tak určitě by té polívky bylo víc, to je mi jasný, ale já prostě dělám gulášovku z masa
ODPOVĚDĚT |
| | | | | | Kateřina Š. (Katulik007) ID 98130, mimibazar.cz/katulik007 (22.8.2013, 11:17) |
to já taky, ale kdybych před děti vrzla takhle hutnou, tak to mají jako jeden chod a už by mi víc asi nesnědly Zato mě by se u vás líbilo, maso já můžu
na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno |
|