Mirabelky -Špendlíky
holky poradte co snima mám jich plno už jsem si našla marmeládu a kompot co se dá ještě udělat děkuji četla jsem i štáva ale tu jsem nikde nenašla máte některá svůj recep co snima? děkuji za tip a rady
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Barbora S. (barborka2010) ID 321592 (8.8.2013, 8:44)
Marmeládu ze žlutých jsem dělala pár dnů zpátky, taky vařím s peckami ve slupce a pak pasíruji, přidám žel. cukr a hotovo. Je taková správně kyselkavá. Ale pořád jich roste dost a dost. Zajímalo by mě jak na tu šťávu.

ODPOVĚDĚT
Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (8.8.2013, 9:19)
tak to ani já ještě nevím :-|

ODPOVĚDĚT
Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (7.8.2013, 12:58)
tak marmeláda je hotová a je opravdu dobrááááááááááááá (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (7.8.2013, 7:10)
všem dekuji za rady :-$ :-$ ,-)mám již od peckováno a jdu na marmeládu a zkusím si dát trochu do mrazáku a až budu dělat pečený čaj tak přidám také a také zkusím kompot všem vám děkuji (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Jana T. (boule) ID 29830 (6.8.2013, 23:57)
U nas je oblibena marmelada, ale jen ze zlutych. Ty cervene nejsou tak dobre. Je fakt, ze jdou spatne od pecky, ja je povarim a propasiruju pres hrube sito takze nejsou ani slupky,dam jen zelirovaci cukr dle navodu a marmoska je namka (jidlo)

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (Lulu1831) ID 208628 (7.8.2013, 8:05)
U nás ji také zbožňujeme, ta sladko kyselá chuť (Y)

ODPOVĚDĚT
Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (7.8.2013, 7:12)
děkuji za radu žluté mám již odpeckované ale červené zkusím jak říkáte děkuji (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Jitka L. (Jitucha) ID 46781 (6.8.2013, 20:27)
Vyloupat ,zamrazit a pak péct bublaninu nebo drobenkovou buchtu

ODPOVĚDĚT
Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (7.8.2013, 7:20)
také dobrá rada mnohokrát děkuji (hello) (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Radka D. (prezervativ) ID 253282 (6.8.2013, 20:27)
také si počkám na radu...mám červené i žluté....do kvasu určitě dávat nebudu právě jsem také myslela že mařmeládu nebo šťávu...na netu jsem četla že je možné smíchat s meruňkami...ale ty nemám

ODPOVĚDĚT
Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (7.8.2013, 7:14)
také do kvasu nebudu ale po pravdě to slyším i poprvé a nevěděla bych si rady co pak stím (smich) (smich) (smich) (smich)ale (pst) (pst) (pst) (pst)marmeládu jdu dělat ted dám vědět jaká byla ale musím něco najít jak píšete tu štávu diky za tip (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (6.8.2013, 19:58)
tohle, co máte na obrázku - mirabelky, jsou dobré jen do kvasu. Marmeláda z nich moc dobrá není, od kostky nejdou.

Ale špendlíky - žluté švestky - ty jsou luxusní - marmelády, buchty, zavařit, do kvasu, udělat dřeň. Jsou moc dobré na jídlo i tak.

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (28.8.2013, 16:35)
Můžu se zeptat na ty buchty? Jak je tam dáváte? To je odpeckujete a dáte je tam takhle syrové, nebo z nich děláte nějakou jinou náplň?

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (28.8.2013, 18:42)
no, pokud to děláte jako bublaninu - tak to nahážete na těsto jako třešně, višně (my je běžně nepeckujeme).

Ale toto jsou opravdu mirabelky - ty od pecky nejdou!!



Nejlepší jsou špendlíky - ty jdou od pecky - vypeckuji jako trnky, dávám na koláče, do cuketové buchty - jen ji pohážu ovocem. špendlíky si dávám i do mražáku na zimu, na knedlíky. Mražené to dávám na kynuté buchty.

já jsem milovník špendlíků ne mirabelek.

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (Lulu1831) ID 208628 (7.8.2013, 8:03)
Péťo, musím s Vámi nesouhlasit, marmeláda je výborná (F)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (7.8.2013, 8:14)
hmm, jo,jo, jak říkám já. každému chutná to svoje. Ale mě mirabelková opravdu moc nechutná. Mirabelka nemá žádnou výraznou chuť, ani kyselost, ani sládek.

Ale takový špendlík!! to je jiná. To je luxus.

Problém je v tom, že se tyto dvě ovoce zaměňují.

ODPOVĚDĚT
Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (7.8.2013, 7:19)
děkuji -včera jsem se dozvěděla od tchýně že to zavařovali jako kompot a přidávali tam cuketu a chutnalo to jako ananas neumím si to představit ale jednu skleničku na pokus udělám jinak mnohokrát děkuji (hello) (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Miroslava R. (mirka233) ID 252815 (6.8.2013, 19:47)
*-)do sudu...

ODPOVĚDĚT
Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (7.8.2013, 7:22)
sud mám ale co potom stím to nevím já neumím ani víno jak si lidi dělají já a hadičky na překapávání to neee jo co se týče jídla tak to si poradím ale alkohol dělat prostě neumím ,-) ,-) ,-) ,-)ale taky by se to hodilo poradíte jak jste to myslela do sudu co pak stím dál ? mnohokrát děkuji ,-) ,-) ,-) (hello) (hello) (hello) (D)

ODPOVĚDĚT
Miroslava R. (mirka233) ID 252815 (7.8.2013, 15:25)
*-)na rozdíl od Slováků si u nás člověk sám vypálit nesmí-na to jsou zařízení-pěstitelské pálenice-většinou jsou u moštáren-kde to za poplatek vypálí..takže človíček si nasbírá,nacpe do sudu,po vykvašení zaveze do palírny,kde se mu postarají o další..my jsme tu na to na Moravě zařízeni,jak to vypadá u vás,netuším..postup je asi takovýto : http://www.palenicehk.cz/piprava-kvasu

ODPOVĚDĚT
Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (7.8.2013, 18:20)
mnohokrát vám děkuji ,-) ,-) ,-) (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Jana M. (Jajina05) ID 489590 (6.8.2013, 19:29)
Sníst

ODPOVĚDĚT
Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (7.8.2013, 7:16)
děti to takto nejí a chtěla jsem něco zkusit já snad letos zavařím i h........... ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)ale děkuji

ODPOVĚDĚT
jarka d. (jamamca) ID 72305 (6.8.2013, 18:30)
před 14. lety jsme z nich pálili slivovičku (D)

ODPOVĚDĚT
Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (7.8.2013, 7:15)
tak to u nás nejde (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT