Rybízová marmeláda ...
holky musím se s vámi podělit .
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/111207/09/a128797-1323247165.jpg) | Zdena G. (Mata120308) ID 128797, mimibazar.cz/mata120308 (25.7.2013, 8:42) | Už se chladí,udělala jsem napůl s černým rybízem a je luxusní nevíte jak dlouho vydrží?
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110909/13/a386374-1315567851.jpg) | Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (25.7.2013, 22:05) |
tak to je supr ...ale jak dlouho vydrží to nevím letos jsem ho dělala také poprvé já doufám ,že alespon do vánoc ![(hello)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
Lucie Č. (manhartici) ID 187876, mimibazar.cz/manhartici (24.7.2013, 13:44) | MOHU POPROSIT O RECEPT? DĚKUJI ![(L)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110909/13/a386374-1315567851.jpg) | Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (24.7.2013, 18:57) |
lucinko recept je již napsán ale pro vás to udělám natrháte si rybíz vyperete a dáte do hrnce i se stonky a rozvařujete 25 min.samozdřejmně promíchávat ,potom nechat schladnout a přes plenu vymačkat štávu takže potom kolik budete mít štávy tak tolika cukru a nechat opět 35min. provářet potom už jenom nalít do skleniček a otočit víčkem vzhuru a máme hotovo na linecké cukroví bude supr ![(L)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
ODPOVĚDĚT |
| ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | Lucie Č. (manhartici) ID 187876, mimibazar.cz/manhartici (25.7.2013, 10:14) |
DĚKUJI TAK TO JE RYCHLOVKA BRZY BUDU DĚLAT AŽ RYBÍZ DOZRAJE ![(L)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/161014/13/a94955-1476442972.jpg) | Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (24.7.2013, 11:24) | Nezkoušel jste někdo marmeládu z bílého rybízu? Mám ho na zahradě mraky, ale marmeládu jsem z něj nikdy nedělala a ani nejedla...
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | Jana J. (jannnice) ID 223632, mimibazar.cz/jannnice (24.7.2013, 14:34) |
já dělala, je chuťově úplně stejná jako z červeného, akorát barvu má bílou, tak jsem ji přibarvila červeným potr. barvivem a nikdo nic nepoznal
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/160129/00/a283192-1454023794.jpg) | Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (24.7.2013, 1:34) | Tak takhle dělám marmeládu z rybízu již dlouho. Je to super recept - jen vše omyju, do kastrolu i se stonky a rozvařím, pak přecedím přes sítko, dám vařit na minimum, asi po 15ti minutách přidám na 1kg šťávy 0,75 kg cukru krystal a znovu na mírném ohni ještě povařím, aby se odpařilo co nejvíce tekutiny. Pak zkusím udělat kapičku na talířek a pokud tuhne, tak hned horké naliji do skleniček, otočím dnem vzhůru a je to.... Letos jsem dělala červený rybíz a černý dohromady a je výborná, jen jsem přidala podle oka více cukru - rybíz byl dost kyselý... ![(L)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110909/13/a386374-1315567851.jpg) | Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (24.7.2013, 6:51) |
je to vážně rychlovka a ještě ktomu vííííborný výsledek ![(C)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/27.gif)
ODPOVĚDĚT |
|
![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110909/13/a386374-1315567851.jpg) | Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (23.7.2013, 19:01) | dneska jsem si natrhala 3 L.rybízu tak jsem hledala recep na marmeládu a řeknu vám je fakt skvělá a přidá se do mí pouze cukr .nevěřila jsem ale je to tak pouze rybíz a cukr a 1 hodka práce nechápala jsem jak to ztuhne ale ztuhlo je víííííborná a žádné kuličkování jen vyprat a i stonky do hrnce a rozvaři potom přes plenu propasírovat vzniklo mi 1,5litru štávy tak tedy 1,5kg cukru a pak jen 35.min vařit nalít do skleniček otočit víčkem na horu a máme hotovo fakt super tak posílám dál.... a mám 8 skleniček linecké cukroví už se těším to si chlapaci pošmáknou
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120714/19/a21603-1342288505.jpg) | Jana Jiříková (dolínek) ID 21603, mimibazar.cz/dolinek (23.7.2013, 21:01) |
prosímnení moc kyselá????
ODPOVĚDĚT |
| ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110909/13/a386374-1315567851.jpg) | Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (24.7.2013, 6:49) |
nebojte není dala jsem na 1L it.štávy 1kg cukru a není je fakt dobrá ....
ODPOVĚDĚT |
| ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | Lada Z. (Zlatenka) ID 18175 (23.7.2013, 21:04) |
Při dávce 1,5 kg cukru na 1,5 l šťávy určitě ne. Já dávám na 1 l šťávy 0,6-0,7 kg cukru a bohatě to stačí.
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | věra Z. (VEZA) ID 284159 (23.7.2013, 19:35) |
Ano, takhle dělám marmeládu už leta. Rybíz a angrešt mají hodně pektinu a tak pěkně rosolovatí.
ODPOVĚDĚT |
| ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080223/21/a18713-1203799914.jpg) | Kateřina Z. (kkkacka) ID 18713, mimibazar.cz/kkkacka (23.7.2013, 23:03) |
Už druhý rok mi marmeláda vůbec neztuhla. Dávala jsem letos 1,5 litru odštaveného rybízu a necelé kilo cukru.
ODPOVĚDĚT |
| | ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110909/13/a386374-1315567851.jpg) | Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (24.7.2013, 6:48) |
zdravím na netu jsem četla že se nesmí napřed odštavnit protože takto se prý odstraní všechen pektin co rybíz obsahuje já to opravdu jen proprala a dala rozvářet do hrnce na 25 min.a pak jak jsem již psala dnes jsem klukum namazala na rohlík a jak baští je fakt dobrá.....
ODPOVĚDĚT |
| | | ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080223/21/a18713-1203799914.jpg) | Kateřina Z. (kkkacka) ID 18713, mimibazar.cz/kkkacka (24.7.2013, 17:55) |
Aha, tak to bude možná tím. Díky. Zkusim to příští rok bez odštavování.
ODPOVĚDĚT |
| | | ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110609/17/a289123-1307632718.jpg) | Michaela W. (michaelka2) ID 289123 (24.7.2013, 13:24) |
Tak ještě že jsem zeptala, já bychtam určo nějakou vodu dala, aby se mi to nepřipálilo!!!!!!! A pak bych koukala až by to nehoustlo.
ODPOVĚDĚT |
| | | ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110609/17/a289123-1307632718.jpg) | Michaela W. (michaelka2) ID 289123 (24.7.2013, 9:49) |
Můžu se zeptat kolik vody dáváte na rozvaření tří litrů rybízu?
ODPOVĚDĚT |
| | | | ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110909/13/a386374-1315567851.jpg) | Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (24.7.2013, 10:27) |
zdravím pozor na to ani kapku vody nebojte se nepřipálí se vám to jen to hodte do hrnce se vším ale vyprané čož je jasné že a rozvařujte 25 minut .... ![(L)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno |
| ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120225/12/a65779-1330169909.jpg) | Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (23.7.2013, 20:38) |
A myslíte, že by to šlo i s černým rybízem? A mohla bych v něm nechat kousky? ![*-)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
ODPOVĚDĚT |
| | ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | Lada Z. (Zlatenka) ID 18175 (23.7.2013, 21:05) |
Určitě šlo, dělala jsem loni. A taky rybízový pečený čaj je výborný.
ODPOVĚDĚT |
| ![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110909/13/a386374-1315567851.jpg) | Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (23.7.2013, 20:15) |
já to nevěděla je to fakt skvělí ...... ![(L)](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
ODPOVĚDĚT |
|