Rybízová marmeláda ...
holky musím se s vámi podělit .
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Zdena G. (Mata120308) ID 128797, mimibazar.cz/mata120308 (25.7.2013, 8:42)
Už se chladí,udělala jsem napůl s černým rybízem a je luxusní (Y)nevíte jak dlouho vydrží?

ODPOVĚDĚT
Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (25.7.2013, 22:05)
tak to je supr ...ale jak dlouho vydrží to nevím letos jsem ho dělala také poprvé já doufám ,že alespon do vánoc (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Lucie Č. (manhartici) ID 187876, mimibazar.cz/manhartici (24.7.2013, 13:44)
MOHU POPROSIT O RECEPT? DĚKUJI (L)

ODPOVĚDĚT
Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (24.7.2013, 18:57)
lucinko recept je již napsán ale pro vás to udělám natrháte si rybíz vyperete a dáte do hrnce i se stonky a rozvařujete 25 min.samozdřejmně promíchávat ,potom nechat schladnout a přes plenu vymačkat štávu takže potom kolik budete mít štávy tak tolika cukru a nechat opět 35min. provářet potom už jenom nalít do skleniček a otočit víčkem vzhuru a máme hotovo (Y) (Y) (Y) (Y)na linecké cukroví bude supr (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie Č. (manhartici) ID 187876, mimibazar.cz/manhartici (25.7.2013, 10:14)
DĚKUJI TAK TO JE RYCHLOVKA ^o) ^o) ^o)BRZY BUDU DĚLAT AŽ RYBÍZ DOZRAJE (jablka) |:o) (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (24.7.2013, 11:24)
Nezkoušel jste někdo marmeládu z bílého rybízu? Mám ho na zahradě mraky, ale marmeládu jsem z něj nikdy nedělala a ani nejedla...

ODPOVĚDĚT
Jana J. (jannnice) ID 223632, mimibazar.cz/jannnice (24.7.2013, 14:34)
já dělala, je chuťově úplně stejná jako z červeného, akorát barvu má bílou, tak jsem ji přibarvila červeným potr. barvivem :-) a nikdo nic nepoznal

ODPOVĚDĚT
Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (24.7.2013, 1:34)
Tak takhle dělám marmeládu z rybízu již dlouho. Je to super recept - jen vše omyju, do kastrolu i se stonky a rozvařím, pak přecedím přes sítko, dám vařit na minimum, asi po 15ti minutách přidám na 1kg šťávy 0,75 kg cukru krystal a znovu na mírném ohni ještě povařím, aby se odpařilo co nejvíce tekutiny. Pak zkusím udělat kapičku na talířek a pokud tuhne, tak hned horké naliji do skleniček, otočím dnem vzhůru a je to.... Letos jsem dělala červený rybíz a černý dohromady a je výborná, jen jsem přidala podle oka více cukru - rybíz byl dost kyselý... (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (24.7.2013, 6:51)
je to vážně rychlovka a ještě ktomu vííííborný výsledek (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (C)

ODPOVĚDĚT
Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (23.7.2013, 19:01)
dneska jsem si natrhala 3 L.rybízu tak jsem hledala recep na marmeládu a řeknu vám je fakt skvělá a přidá se do mí pouze cukr .nevěřila jsem ale je to tak pouze rybíz a cukr a 1 hodka práce nechápala jsem jak to ztuhne ale ztuhlo je víííííborná a žádné kuličkování jen vyprat a i stonky do hrnce a rozvaři potom přes plenu propasírovat vzniklo mi 1,5litru štávy tak tedy 1,5kg cukru a pak jen 35.min vařit nalít do skleniček otočit víčkem na horu a máme hotovo fakt super tak posílám dál.... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)a mám 8 skleniček linecké cukroví už se těším to si chlapaci pošmáknou

ODPOVĚDĚT
Jana Jiříková (dolínek) ID 21603, mimibazar.cz/dolinek (23.7.2013, 21:01)
prosímnení moc kyselá????

ODPOVĚDĚT
Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (24.7.2013, 6:49)
nebojte není dala jsem na 1L it.štávy 1kg cukru a není je fakt dobrá ....

ODPOVĚDĚT
Lada Z. (Zlatenka) ID 18175 (23.7.2013, 21:04)
Při dávce 1,5 kg cukru na 1,5 l šťávy určitě ne. Já dávám na 1 l šťávy 0,6-0,7 kg cukru a bohatě to stačí.

ODPOVĚDĚT
věra Z. (VEZA) ID 284159 (23.7.2013, 19:35)
Ano, takhle dělám marmeládu už leta. Rybíz a angrešt mají hodně pektinu a tak pěkně rosolovatí.

ODPOVĚDĚT
Kateřina Z. (kkkacka) ID 18713, mimibazar.cz/kkkacka (23.7.2013, 23:03)
Už druhý rok mi marmeláda vůbec neztuhla. Dávala jsem letos 1,5 litru odštaveného rybízu a necelé kilo cukru.

ODPOVĚDĚT
Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (24.7.2013, 6:48)
zdravím na netu jsem četla že se nesmí napřed odštavnit protože takto se prý odstraní všechen pektin co rybíz obsahuje já to opravdu jen proprala a dala rozvářet do hrnce na 25 min.a pak jak jsem již psala dnes jsem klukum namazala na rohlík a jak baští je fakt dobrá.....

ODPOVĚDĚT
Kateřina Z. (kkkacka) ID 18713, mimibazar.cz/kkkacka (24.7.2013, 17:55)
Aha, tak to bude možná tím. Díky. Zkusim to příští rok bez odštavování.

ODPOVĚDĚT
Michaela W. (michaelka2) ID 289123 (24.7.2013, 13:24)
Tak ještě že jsem zeptala, já bychtam určo nějakou vodu dala, aby se mi to nepřipálilo!!!!!!! A pak bych koukala až by to nehoustlo.

ODPOVĚDĚT
Michaela W. (michaelka2) ID 289123 (24.7.2013, 9:49)
Můžu se zeptat kolik vody dáváte na rozvaření tří litrů rybízu?

ODPOVĚDĚT
Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (24.7.2013, 10:27)
zdravím pozor na to ani kapku vody nebojte se nepřipálí se vám to jen to hodte do hrnce se vším ale vyprané čož je jasné že a rozvařujte 25 minut .... (L) (L) (L)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Zuzana K. (KarpasovaZ) ID 65779, mimibazar.cz/karpasovaz (23.7.2013, 20:38)
A myslíte, že by to šlo i s černým rybízem? A mohla bych v něm nechat kousky? *-)

ODPOVĚDĚT
Lada Z. (Zlatenka) ID 18175 (23.7.2013, 21:05)
Určitě šlo, dělala jsem loni. A taky rybízový pečený čaj je výborný.

ODPOVĚDĚT
Alena R. (javapa) ID 386374, mimibazar.cz/javapa (23.7.2013, 20:15)
já to nevěděla je to fakt skvělí ...... (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT