Marmeláda v domácí pekárně
Chci dělat rybízovou marmeládu v pekárně,ale nemám kyselinu citronovou,mám jen želírovací přípravek.Stačí to?Máte nějaký recept na marmeládu?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Nataša M. (rovo) ID 129113, mimibazar.cz/rovo (15.7.2013, 8:04)
Tak jsem marmeládu udělala a je úplně tekutá :-(.Musím to svařit znovu a koupit tu kyselinu,jinak to asi nepůjde. *-)

ODPOVĚDĚT
Klára C. (abril) ID 89950, mimibazar.cz/abril (15.7.2013, 13:40)
někdy stačí dvě lžíce citronové šťávy...

ODPOVĚDĚT
Jana S. (JanaSL.) ID 208674, mimibazar.cz/janasl02 (14.7.2013, 21:20)
zrovna jsem dělala minulý týden marmeládu a každý rok dávám pouze želírovací cukr Dr.Oetker 2:1, jinak nic víc (F)

ODPOVĚDĚT
Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (15.7.2013, 8:55)
(Y) delam stejne

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (bilu) ID 61150 (14.7.2013, 19:13)
místo kyseliny můžete vymačkat i citron pokud máte

ODPOVĚDĚT
Lucie D. (lucijee) ID 4318, mimibazar.cz/lucieda (14.7.2013, 18:36)
V pekárně bych se na rybíz úplně vykašlala...rybíz tuhne sám, nemusíte dávat želíroívací cukry, pak z toho vznikne opravdu hodně tuhá hmota...
teď jsem ho dodělala...
3kg rybízu, lehce povařit + 2 vanilkový cukry
propasírovat přes jemný cedník
šťávu opět provařit 6 minut s 2 kg curkru a 13 lžic rumu
¨
¨do sklenic, postavit víčkem vzhůru...

je velice dobrej, sladkej a tuhej akorát (Y)

ODPOVĚDĚT
MIlena B. (nelykely) ID 263990, mimibazar.cz/nelykely (14.7.2013, 18:33)
:-@ Nerada jsem dělala rybízovou marmeládu - džem Tak se ráda podělím o recept, který jsem tady někde našla. Mísa na zadělávání (umělohmotná 3) ze sady ta největší plná rybízu cca 1.5 kg. Do pekáče dám umytý rybíz na šťopkách a na 250 st. a 25 min. do trouby, kde pustí šťávu. Pak vyndám z trouby a přes řidší sítko vymačkávám šťávu. Pak tuto štávu přecedím ještě přes jemnější sítko a mám štávu bez peciček. Naleji do hrnce a přidám čajovou lžičku kys. citronové a buď želírovací cukr nebo Gelfix. Přidám ještě trochu cukru, aby to nebylo moc kyselé. Nechám přejít varem, ale stále míchám. Na zkoušku si kápnu na talířek zda tuhne. A hned potom nalévám do skleniček (malých 6 ks). Na chvilku dám skleničku dnem nahoru. Je to bez obírání a marmeláda - džem je super. (Y)

ODPOVĚDĚT
Miroslava R. (mirka233) ID 252815 (14.7.2013, 18:06)
*-)rybíz by měl ztuhnout sám od sebe...

ODPOVĚDĚT
Leona Z. (azaleia) ID 172133, mimibazar.cz/azaleia (14.7.2013, 16:39)
dělala jsem jen s želírovacím od oetkeru 2 : 1a krásně ztuhla

ODPOVĚDĚT
Nataša M. (rovo) ID 129113, mimibazar.cz/rovo (14.7.2013, 16:44)
A taky v pekárně?Mám ten rybíz rozmixovat?Nebo ho můžu nechat celý?Děkuji

ODPOVĚDĚT
mila m. (ukuk) ID 207372 (15.7.2013, 8:41)
Natašo,když rybíz rozmixujete,přecedíte pořádně přes cedník-to je propasírujete dokonale obsah rybízu a zbydou vám jadýrka se šlupkama a šťávu povaříte v hrnci15- 30min pomalu probublávat, aby se odpařila nadbytečná voda ,pak přidáte cukr podle vaší chuti ,není nic víc co řešit ,protože rybíz tuhne sám,stačí dát na talířek 3 lžíce marmelády a nechat zchladnout -třeba v ledničce a pak plním do sklenic.Pokud nechcete dávat peníze za želírující látky navíc,využijte schopnosti rybízu ztuhnout si sám.pokud máte mašinku se sítkem na oddělení rybízu od stopek -používalůy ho maminky a babičky v každé domácnosti,je to ideální .krásný den vám moc přeju. (child1) (child1) (F),nejvíce želírujících látek je ve šlupkách rybízu,tak je pořádně propasirujte,jinak se vám stane,že děláte marmeládu jenom z vodového obsahu rybízu a to se dá přirovnat k rybízové šťávě z odšťavňovače a to neztuhne ,ale

ODPOVĚDĚT
Nataša M. (rovo) ID 129113, mimibazar.cz/rovo (15.7.2013, 8:57)
Vždycky jsem jí takhle dělala,ale znát to,chtěla jsem zkusit něco jiného a hlavně,aby s tím nebylo moc práce. :-$No vrátím se ke svému starému způsobu.Hezký den. (F)

ODPOVĚDĚT
Monika V. (Monda71) ID 293839 (14.7.2013, 17:58)
dělám jen v pekárně ,ale nejdřív rozmixuji (dělala jsem z rybízu ,merunek a višní)a kyselinu jsem nedávala a pěkně ztuhla

ODPOVĚDĚT