| Hana Š. (Kospetaaa) ID 284206 (11.7.2013, 20:41) | Do mrazáku dávám celé větvičky - ty pak můžu jako i za čerstva dát do břicha pstruhům ! Jinak suším a usušený drtím na prášek.Mám plné sklenice a používám do všeho. Guláš,polévky,...... Všude tam,kde se používá vývar,masox. Sestra a celá její rodina ho nejí,ale když sní jídlo u nás,tak stejně prd vědí,že tam byl.Musí se s ním kořenit opatrně a hlavně je nadrcený tak jemně,že není vidět a rozvaří se.Když jsem byla malá,tak nám ho mamka dávala do polévky v listech a to má sestra asi zažité,jak nám vysel z pusy !
ODPOVĚDĚT |
|
Šárka K. (kalisar) ID 171542 (9.7.2013, 8:44) | Dávám zamrazit do mrazáku. Dělám si kostky v tvořítku na led ( voda + nasekaný libeček ), tak mám +- porci.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jaroslava V. (koubeska) ID 51136, mimibazar.cz/koubeska (8.7.2013, 20:56) | Já ho házím do kompostu . Mám megakeř, skoro vysoký jak já a ne a ne ho vyhubit. Nám nechutná .
ODPOVĚDĚT |
| | Simona Z. (simir001) ID 156594 (8.7.2013, 21:00) |
ODPOVĚDĚT |
|
| KATEŘINA D. (kAČULINDA) ID 79129, mimibazar.cz/kaculinda (8.7.2013, 15:14) | Dávám do mrazáku každý rok
ODPOVĚDĚT |
|
| Lenka N. (Tydynka) ID 152923, mimibazar.cz/lola2 (8.7.2013, 8:38) | ..suším. Ne ale zavěšený. Mám kvalitní sušičku "Ezidri" a libeček z ní vytahuji krásně zelený a úžasně aromatický. Lístečky rozemnu v dlaních a dám do skleničky. Po přidání do jídla natáhne vodu a nepoznáte, že byl sušený. Krásně jídlo ochutí a provoní. Ale je to opravdu tou sušičkou. V době, kdy jsem ji neměla, sušila jsem zavěšený, ztratil barvu a voněl po seně.
ODPOVĚDĚT |
|
| Žaneta O. (okurečka) ID 195251 (7.7.2013, 22:38) | Dávám do mrazáku
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (7.7.2013, 22:33) | já suším všechny natě dohromady - kukněte do mých receptů. A jinak uváži svazečky všech natí a hodím do mražáku.
ODPOVĚDĚT |
|
| Kamila Č. (Piňďová) ID 94842 (7.7.2013, 22:05) | mrazím
ODPOVĚDĚT |
|
Martina S. (superka) ID 74317 (7.7.2013, 21:22) | Také mrazím. Dávám ho i když vařím brambory nebo rýži.
ODPOVĚDĚT |
| Ilona B. (Ilis1) ID 136003 (7.7.2013, 21:27) |
a pak ho ještě vyděláváte nebo ho máte místo petržele?
ODPOVĚDĚT |
|
Jitka P. (Jitta9) ID 482563 (7.7.2013, 21:15) | Také sušíme a mrazíme Vývar je ale dobrý nápad.
ODPOVĚDĚT |
|
Lenka R. (Lenka451) ID 453249 (7.7.2013, 21:13) | já si udělala z toho silný vývar....malo vody, hodně větviček...no a pak jsem to nalilo do sáčku na led (takové ty pecky).
ODPOVĚDĚT |
|
| Kamila J. (Guccinek) ID 193035 (7.7.2013, 21:04) | nasekala jsem ho do mražáku a další trs suším na balkoně
ODPOVĚDĚT |
|
| Věra K. (vikina75) ID 204942, mimibazar.cz/vikina75 (7.7.2013, 21:01) | Já dávám nasekaný do skleničky od přesnídávky do mrazáku a je jak čerstvý, dělám tak i kopr - dřív jsem dávala jen do pytlíku a celý mrazák voněl po kopru
ODPOVĚDĚT |
|
Ilona B. (Ilis1) ID 136003 (7.7.2013, 20:38) | Tak něco usuším a něco zamrazím, díky za tipy
ODPOVĚDĚT |
|
| Šárka B. (Visalaje) ID 283999, mimibazar.cz/visalaje (7.7.2013, 20:32) | Já taky mrazím,nastříhám nůžkama na kousky-dám trošku do mikr. sáčků a šup do mražáků. Taktéž celerovou a petrželovou. V zimě - jako čerstvá-lahodná-voňavá -nebo nastrkám do mrazících kostek,zaleji vodou a nechám zmrazit -dle potřeby vyloupnu kostku a šup s ní do polévky. ... * pochází z Přední Asie a planě roste v jižní Evropě * je nepostradatelnou bylinkou kuchyně v Íránu * vůně libečku je celerovitá, chuť je kořenitá * libeček se skvěle hodí do polévek, a to jak do vývarů, tak do zeleninových či luštěninových, výborný je také v bramborových kaších nebo marinádách na kuře * ze zdravotního hlediska působí blahodárně při menstruačních potížích, ledvinových a žlučníkových kamenech, a opět podporuje chuť k jídlu, pomáhá při potížích s trávením nebo při nadýmání
ODPOVĚDĚT |
| | Hana S. (hanstro) ID 212581 (7.7.2013, 21:00) |
Ano, já také tak!
ODPOVĚDĚT |
| Ilona B. (Ilis1) ID 136003 (7.7.2013, 20:37) |
ODPOVĚDĚT |
|
| dana n. (danca60) ID 403468 (7.7.2013, 20:32) | Zkoušela jsem sušit, ale už mi vůbec nevoní - spíš jak sušené kopřivy, tak teď už nasekám na drobno, zabalím do alobalu (Je dost aromatický - takto dávám i kopr a super) po menších dávkách a pak budu vyndavat a jen nadrobím do polévky. Můžete určitě i celé větvičky a pak udělat vývar a vyndat.
ODPOVĚDĚT |
|
Veronika F. (frini) ID 280377, mimibazar.cz/frini (7.7.2013, 20:29) | Také ho nasekám a zamrazím.
ODPOVĚDĚT |
|
| Lenka F. (Mutati) ID 100230, mimibazar.cz/mutati (7.7.2013, 20:28) | já jej také mrazím, nasekám jej už tak, jako bych jej dávala do polévky
ODPOVĚDĚT |
| Ilona B. (Ilis1) ID 136003 (7.7.2013, 20:29) |
já ho teda do polévky dávám po větévkách, a pak vydělávám z vývaru, vy ho tam necháváte?
ODPOVĚDĚT |
| | | Miroslava Č. (tamitt) ID 144186, mimibazar.cz/tamitt (7.7.2013, 20:32) |
jasně, je moc dobrý...škoda ho vyndavat...
ODPOVĚDĚT |
|
| Miroslava Č. (tamitt) ID 144186, mimibazar.cz/tamitt (7.7.2013, 20:28) | Já ho tedy suším a super...do mrazáku dávám taky...
ODPOVĚDĚT |
| Ilona B. (Ilis1) ID 136003 (7.7.2013, 20:28) |
a jak se dá usušit?
ODPOVĚDĚT |
| | | Miroslava Č. (tamitt) ID 144186, mimibazar.cz/tamitt (7.7.2013, 20:32) |
Ořežu ho a pak usuším...na chalupě na peci nebo v teple ve stínu ( ne na sluníčku) nebo v sušičce...ty velké stvoly otrhám a suším jen lístky.......
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina P. (Lhotap) ID 106984, mimibazar.cz/lhotap (7.7.2013, 20:25) | Když ho usušíte není tak dobrý jako mražený. Já jedině dávám do mražáku. a je jako čerstvý
ODPOVĚDĚT |
| Ilona B. (Ilis1) ID 136003 (7.7.2013, 20:26) |
a jak ho tam dáváte?Po lístkách nebo po celé větévce?
ODPOVĚDĚT |
| | | Martina P. (Lhotap) ID 106984, mimibazar.cz/lhotap (7.7.2013, 20:30) |
nasekám si nožem na kousíčky ... a pak už jen pomlátím zmaražené paličkou a odsypu si do polévky kolik potřebuju. Po lístečkách dávám mátu...
ODPOVĚDĚT |
|