Manzel zacal nosit domu domaci mleko, mam ho prevarovat? Prijde mi, ze to neprevarene je chutnejsi, ale zase ... aby bylo v poradku.
| Anna S. (Ela z Frelu) ID 1311, mimibazar.cz/ElazFrelu (14.6.2013, 13:31) | já jsem převařila a hned schladila
ODPOVĚDĚT |
|
Karla B. (domuska) ID 85521, mimibazar.cz/domuska (14.6.2013, 12:18) | Studuji vysokou školu, chemii potravin, zaměření na mléčné výrobky a vezte, že v tomto směru se neshodují ani naši přednášející. Jedni řeknou tak, druzí tak. Pokud máte mléko od krávy, kterou znáte, tak bych taky nepřevařovala...
ODPOVĚDĚT |
| | Marie U. (Marienova) ID 126106 (14.6.2013, 14:37) |
Karlo, prosím Vás a jak je to s přenosem nemocí . Myslím, že jsem jednou zaslechla o přenosu..... teď doufám, že se nepletu... boreliozy nebo klíšťové encefalitidy . Takže já raději převařuji, tedy zahřeji na 72°.
ODPOVĚDĚT |
| | Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (14.6.2013, 13:19) |
teda osobne tu kravu neznam ale za majitele rucim, mají maly hezky cisty statek, ale nejak se mi nezda třeba to nakazeni klíštětem No vytahla jsem po babicce "piskaci" hrnec a ted když zacinaji ty male mrchy, budu alespoň zahrivat na 73C, v zime to necham neprevarene, je fakt o moc chutnejsi
ODPOVĚDĚT |
|
| Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (14.6.2013, 9:17) | Čerstvé mléko je bez převaření nejchutnější a pokud manžel zná původ, tzn. zdravotní nezávadnost, tak ho převařovat nemusíte. Bohužel ale ani kvalitní mléko dnes už jak máme zažívání zmršené průmyslově upravenou stravou každý nestráví a zvlášť děti můžou trpět bolením břicha, průjmy, takže raději vyzkoušet. Převařuje se zejména pokud máte víc mléka, vydrží déle anebo když nevíte, jestli jsou krávy zdravé, pro jistotu.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (14.6.2013, 9:14) | Jestli je z automatu tak záleží na tom, jaké je v něm - určitě je to tam uvedené, jestli se mléko musí převařit nebo jestli je už pasterované. Pokud máte domácí přímo od nějakého chovatele, tak bych rozhodně převařila (stačí zahřátí na 80 st.) - z nepřevařeného je možné chytit i dost nepěkné nemoci, třeba i boreliózu (u té mnoho let nikdo nemá ani tušení, že je zvíře nakažené, a při množství výskytu klíšťat u nás je toto riziko velké).
ODPOVĚDĚT |
|
| Eva J. (evka) ID 1033 (14.6.2013, 9:13) | Já někdy převařuju a někdy ne.Ale je fakt,že to převařené se pak daleko rychleji zkazí a chutná mi taky více nepřevařené,ale mám trochu obavy,ho takhle pít,Děti mi ho pít nechtějí.Bereme ze soukromého statku,tak snad mají všechny kravičky zdravé
ODPOVĚDĚT |
|
| Věra K. (vikina75) ID 204942, mimibazar.cz/vikina75 (14.6.2013, 8:53) | Já tedy vždy aspoň na 80 stupnu, ale většinou na to zapomenu a až když vzkypí vypnu, mám strach, přeci jen nevím, zda kravička nemá nějaký zánět či jiné lahůdky
ODPOVĚDĚT |
|
| Kateřina K. (katka031074) ID 436832, mimibazar.cz/katka031074 (14.6.2013, 8:47) | Když jsem s dětmi v létě na chalupě tak si chodí ráno i večer pro mléko, a honem než vystydne, aby neměly práci s ohříváním, ho vypijí s kouzelným brčkem Sousedy ze statku známe a víme že mají kravičky v pořádku. A hlavně nikdy u nás čerstvé nevydrží dýl, než půl dne.
ODPOVĚDĚT |
|
Michaela P. (Jezecek2007) ID 194019 (14.6.2013, 8:36) | Alespoň dětem nahřát na 80°.Lidé to podcěňují,ale syrovým mlékem se dá nakazit boreliózou,kdysi za starých časů se mohlo nakazit i TBC,ale to už snad dnes nehrozí. Ale taková střevní campylobakterová infekce,tak to je záhul.Měla jsem, právě ze syrového mléka!
ODPOVĚDĚT |
|
| Soňa N. (fearold) ID 136975 (14.6.2013, 7:44) | Nepřevařuju, změní to chuť mléka. Ale mám mléko od známých a vím, že mají vše v absolutní čistotě. Mléko od neznámého bych asi převařila , ale zas by mi to nepili děti.
ODPOVĚDĚT |
|
Marie S. (sesemka) ID 278823 (14.6.2013, 7:26) | někdy převařuji, někdy ne. Měli jsme domácí kozy, dětem jsem převařovala vždy, bála jsem se nákazy - borelky, nějakých zánětlivých onemocnění, průjmových atd ... ale je fakt, že domácí tvaroh, co jsme dostávali od krav, se prostě převařit dal jen v buchtách, ale čerstvě sypaný na knedle ne ...
ODPOVĚDĚT |
|
| Sabina Ostrýžová (sabinkao) ID 155336, mimibazar.cz/sabinkao (14.6.2013, 7:23) | Bereme od soukromníka a nepřevařujeme... A nikdy nám nic nebylo.
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucie S. (ziza30) ID 44312, mimibazar.cz/ziza30 (14.6.2013, 7:16) | beru z automatu i od sedláka,ale nepřevařuju,,,,,jinak by mi nechutnalo,piji i naše děti(7 a 14 let) a jen ohřejí v mikrovlnce .Nikdy nám nic nebylo,takže kledně piojte nepřevařené....když zkysne,tak je z něj vyborná kyška...
ODPOVĚDĚT |
|
| Andrea Ž. (obratle) ID 81436 (14.6.2013, 7:09) | Na farmě u nás píšou že si ho máme převařit, ale můj muž si ho nepřevařuje prej by to ztratilo smysl. Mě osobně chutná víc mléko kupované v obchodě, nezvykla jsem si na jinou chuť.
ODPOVĚDĚT |
|
| mirka k. (komirka) ID 165903, mimibazar.cz/komirka (14.6.2013, 6:36) | Zahřívám na 80 stupňů, vždy.
ODPOVĚDĚT |
|
| Markéta K. (Markytka76) ID 203192 (14.6.2013, 6:26) | U nás je automat na mléko a je tam napsáno-převařovat
ODPOVĚDĚT |
|
mila m. (ukuk) ID 207372 (14.6.2013, 3:05) | pro klid převařte,hlavně u dětí-je to nebezpečné od průjmů až po slintavku ,pokud berete mléko od soukromníka,který má krávku pod veterinárním dohledem a dodržuje hygienické podmínky nemusí mléko mít závady,při větším množství krav už je lepší zahřát nejmíň na 75 -80stupňů a rychle zchladit -pasterizace,kterou podle zákona musí provádět všichni výrobce mléka
ODPOVĚDĚT |
|
| Zdeňka M. (zmimi70) ID 382255 (13.6.2013, 23:47) | Z domácího nepřevařeného můžete dostat střevní potíže. Mléko se má zahřát, ale nemá vařit ( 60- 80 stupňů nevím to přesně)
ODPOVĚDĚT |
|
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (13.6.2013, 23:39) | Nepřevařuju. To už bych měla větší obavy z baleného, ke kterému mám větší nedůvěru, ale které rovněž nepřevařuju.
ODPOVĚDĚT |
|