Převařujete domací mléko?
Manzel zacal nosit domu domaci mleko, mam ho prevarovat? Prijde mi, ze to neprevarene je chutnejsi, ale zase ... aby bylo v poradku.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 18 komentářů
Anna S. (Ela z Frelu) ID 1311, mimibazar.cz/ElazFrelu (14.6.2013, 13:31)
já jsem převařila a hned schladila

ODPOVĚDĚT
Karla B. (domuska) ID 85521, mimibazar.cz/domuska (14.6.2013, 12:18)
Studuji vysokou školu, chemii potravin, zaměření na mléčné výrobky a vezte, že v tomto směru se neshodují ani naši přednášející. Jedni řeknou tak, druzí tak. Pokud máte mléko od krávy, kterou znáte, tak bych taky nepřevařovala... (F)

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (14.6.2013, 14:37)
Karlo, prosím Vás a jak je to s přenosem nemocí *-).
Myslím, že jsem jednou zaslechla o přenosu..... teď doufám, že se nepletu... boreliozy nebo klíšťové encefalitidy *-).
Takže já raději převařuji, tedy zahřeji na 72°.

ODPOVĚDĚT
Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (14.6.2013, 13:19)
teda osobne tu kravu neznam :-$ ale za majitele rucim, mají maly hezky cisty statek, ale nejak se mi nezda třeba to nakazeni klíštětem *-) No vytahla jsem po babicce "piskaci" hrnec a ted když zacinaji ty male mrchy, budu alespoň zahrivat na 73C, v zime to necham neprevarene, je fakt o moc chutnejsi (B)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (14.6.2013, 9:17)
Čerstvé mléko je bez převaření nejchutnější a pokud manžel zná původ, tzn. zdravotní nezávadnost, tak ho převařovat nemusíte. Bohužel ale ani kvalitní mléko dnes už jak máme zažívání zmršené průmyslově upravenou stravou každý nestráví a zvlášť děti můžou trpět bolením břicha, průjmy, takže raději vyzkoušet. Převařuje se zejména pokud máte víc mléka, vydrží déle anebo když nevíte, jestli jsou krávy zdravé, pro jistotu.
(F)

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (14.6.2013, 9:14)
Jestli je z automatu tak záleží na tom, jaké je v něm - určitě je to tam uvedené, jestli se mléko musí převařit nebo jestli je už pasterované. Pokud máte domácí přímo od nějakého chovatele, tak bych rozhodně převařila (stačí zahřátí na 80 st.) - z nepřevařeného je možné chytit i dost nepěkné nemoci, třeba i boreliózu (u té mnoho let nikdo nemá ani tušení, že je zvíře nakažené, a při množství výskytu klíšťat u nás je toto riziko velké).

ODPOVĚDĚT
Eva J. (evka) ID 1033 (14.6.2013, 9:13)
Já někdy převařuju a někdy ne.Ale je fakt,že to převařené se pak daleko rychleji zkazí a chutná mi taky více nepřevařené,ale mám trochu obavy,ho takhle pít,Děti mi ho pít nechtějí.Bereme ze soukromého statku,tak snad mají všechny kravičky zdravé :-)

ODPOVĚDĚT
Věra K. (vikina75) ID 204942, mimibazar.cz/vikina75 (14.6.2013, 8:53)
Já tedy vždy aspoň na 80 stupnu, ale většinou na to zapomenu a až když vzkypí vypnu, mám strach, přeci jen nevím, zda kravička nemá nějaký zánět či jiné lahůdky (F)

ODPOVĚDĚT
Kateřina K. (katka031074) ID 436832, mimibazar.cz/katka031074 (14.6.2013, 8:47)
:-$ :-$ :-$ Když jsem s dětmi v létě na chalupě tak si chodí ráno i večer pro mléko, a honem než vystydne, aby neměly práci s ohříváním, ho vypijí s kouzelným brčkem ,-) ,-) ,-) ,-) Sousedy ze statku známe a víme že mají kravičky v pořádku. A hlavně nikdy u nás čerstvé nevydrží dýl, než půl dne. (L) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Michaela P. (Jezecek2007) ID 194019 (14.6.2013, 8:36)
Alespoň dětem nahřát na 80°.Lidé to podcěňují,ale syrovým mlékem se dá nakazit boreliózou,kdysi za starých časů se mohlo nakazit i TBC,ale to už snad dnes nehrozí. Ale taková střevní campylobakterová infekce,tak to je záhul.Měla jsem, právě ze syrového mléka!

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (14.6.2013, 7:44)
Nepřevařuju, změní to chuť mléka. Ale mám mléko od známých a vím, že mají vše v absolutní čistotě. Mléko od neznámého bych asi převařila *-), ale zas by mi to nepili děti.

ODPOVĚDĚT
Marie S. (sesemka) ID 278823 (14.6.2013, 7:26)
někdy převařuji, někdy ne. Měli jsme domácí kozy, dětem jsem převařovala vždy, bála jsem se nákazy - borelky, nějakých zánětlivých onemocnění, průjmových atd ... ale je fakt, že domácí tvaroh, co jsme dostávali od krav, se prostě převařit dal jen v buchtách, ale čerstvě sypaný na knedle ne ... (F)

ODPOVĚDĚT
Sabina Ostrýžová (sabinkao) ID 155336, mimibazar.cz/sabinkao (14.6.2013, 7:23)
Bereme od soukromníka a nepřevařujeme... A nikdy nám nic nebylo.

ODPOVĚDĚT
Lucie S. (ziza30) ID 44312, mimibazar.cz/ziza30 (14.6.2013, 7:16)
beru z automatu i od sedláka,ale nepřevařuju,,,,,jinak by mi nechutnalo,piji i naše děti(7 a 14 let) a jen ohřejí v mikrovlnce .Nikdy nám nic nebylo,takže kledně piojte nepřevařené....když zkysne,tak je z něj vyborná kyška... (Y)

ODPOVĚDĚT
Andrea Ž. (obratle) ID 81436 (14.6.2013, 7:09)
Na farmě u nás píšou že si ho máme převařit, ale můj muž si ho nepřevařuje prej by to ztratilo smysl. Mě osobně chutná víc mléko kupované v obchodě, nezvykla jsem si na jinou chuť. (F)

ODPOVĚDĚT
mirka k. (komirka) ID 165903, mimibazar.cz/komirka (14.6.2013, 6:36)
Zahřívám na 80 stupňů, vždy. (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (Markytka76) ID 203192 (14.6.2013, 6:26)
U nás je automat na mléko a je tam napsáno-převařovat *-)

ODPOVĚDĚT
mila m. (ukuk) ID 207372 (14.6.2013, 3:05)
pro klid převařte,hlavně u dětí-je to nebezpečné od průjmů až po slintavku ,pokud berete mléko od soukromníka,který má krávku pod veterinárním dohledem a dodržuje hygienické podmínky nemusí mléko mít závady,při větším množství krav už je lepší zahřát nejmíň na 75 -80stupňů a rychle zchladit -pasterizace,kterou podle zákona musí provádět všichni výrobce mléka (F)

ODPOVĚDĚT
Zdeňka M. (zmimi70) ID 382255 (13.6.2013, 23:47)
Z domácího nepřevařeného můžete dostat střevní potíže. Mléko se má zahřát, ale nemá vařit ( 60- 80 stupňů nevím to přesně)

ODPOVĚDĚT
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (13.6.2013, 23:39)
Nepřevařuju. To už bych měla větší obavy z baleného, ke kterému mám větší nedůvěru, ale které rovněž nepřevařuju.

ODPOVĚDĚT