| Martina M. (martináčekhabrový) ID 296257 (2.6.2013, 20:52) |
Z červené čočky dělám polívečku, děti ji mají moc rády: udělám máslovou jíšku, když začne trochu hnědnout přidám předem namočenou čočku ( namočím ráno, není potřeba přes noc) a vařící vodu, přisypu trochu soli a chvíli povařím, není třeba dlouho, čočka je hotová rychle. Úplně ke konci vaření přidám rozmíchané vajíčko. Mňam. Kuskus: opeču zeleninu, někdy třeba i kuřecí maso, a když je vše měkké, přisypu kuskus a zaliju vařící vodou, přidám Vegetu, přikryju a vypnu vařič. Kuskus dojde v té vařící vodě a do 5 minut je jídlo hotové.
ODPOVĚDĚT |
| Kateřina O. (katerina-kaca) ID 346730, mimibazar.cz/katerina-kaca (2.6.2013, 21:18) |
červenou čočku není nutné namáčet , stačí jen propláchnout
ODPOVĚDĚT |
| | Ilona Č. (asadka) ID 86656 (2.6.2013, 21:02) |
Přesně tak Čočku jsem také používala na polívku či jako zavářku do zeleninových....dá se použít např. i do těst. salátu (tam mi to ale moc nechutná)... Kuskusu se nebojte, je nevýrazný a záležíte pouze na tom jak ho ochutíte... Kuskus si dělá občas i k snídani dcera ...a na sladko ( tvaroh či jablka se skořicí...)
ODPOVĚDĚT |