Holky co jsem udělala špatně? Poprvé jsem dělala želatinu ze sáčku. Bylo tam napsáno nasypat do vřící vody a nevařit. Nechat ztuhnout. Vůbec mi netuhne, je to jen obarvená voda. Jde s tím ještě něco udělat?
| EVA Z. (EVA.Z.) ID 201362 (7.4.2014, 23:33) | do budoucna každá želatina co se rozpouští ve vařící vodě nebo se vaří se vám povede když dáte 1/2 množstvý tekutiny co je napsané v návodu mám odzkoušeno
ODPOVĚDĚT |
|
| Darina V. (Darrrka) ID 47895 (3.6.2013, 12:11) | Měla jsem ten samý problém a zbytečně jsem si buchtu po okrajích zničila, jak to bylo vodnaté, tuhle už nekoupím.
ODPOVĚDĚT |
|
Libuše H. (libusHlad) ID 350942 (2.6.2013, 23:32) | Já jsem taky vždy dělal z pudingku a Tangu. Pak jsem uviděla tu v Lidlu a myslela, že bude ještě lepší a že tas bude změna. Nakonec jsem na vaši radu dala kastrol do lednice. Po cca 5 hodinách začala rosolovatět, tak jsem ji na tu buchtu dala a do rána ještě víc ztuhla. Dnes jsme buchtu jedli a celá rodina se shodla, že mám příště zase udělat náš osvědčený Tang s pudinkem. I tak díky za rady, málem jsem ji vylila, nenapadlo by mě, že tuhne až po několika hodinách.
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina F. (matttulinka) ID 20637, mimibazar.cz/matttulinka (2.6.2013, 22:01) | Jak píše Katka,tahle není vhodná na dorty,ale pouze na dezerty.Tuhne třeba i dvě hodiny a to by se vám ten dort mezitím rozmáčel..
ODPOVĚDĚT |
|
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (2.6.2013, 15:25) | No taky jsem to dnes ráno řešila, tak jsem tam nakonec dala pudinkový prášek aby to ztuhlo, výsledek za chvíli ochutnáme, tak uvidíme.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana E. (Ehnes) ID 380071 (2.6.2013, 8:54) | ja sice delam platkovou, ale ono je to jedno - kdyz davam do stavy, nikdy nevarim cele mnozsti tekutiny, ale jen nezbytne MALE mnozstvi, abych mohla tu zelatinu rozpustit a pak zamichavam s tou studenou, jinak to tuhne opravdu strasne dlouho. Pokud potrebuju nejaky rychly rosol, pouzivam puding
ODPOVĚDĚT |
|
Libuše H. (libusHlad) ID 350942 (1.6.2013, 22:15) | Ale když mi do rána ztuhne v tom hrnci, jak ji pak dám na tu buchtu??
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka V. (paví očko) ID 241949, mimibazar.cz/paviocko (1.6.2013, 22:34) |
dejte ji do lednice a až začne tuhnout, pak ji dejte na buchtu, ztuhlou ji tam můžete maximálně nakrájet no a když ji rozehřejete, tak jste opět na začátku s tím tuhnutím netuhnutím....
ODPOVĚDĚT |
|
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (1.6.2013, 22:06) | dejte ji do lednice a počkejte do rána, ty z liedlu tuhnou přes noc.
ODPOVĚDĚT |
|
Libuše H. (libusHlad) ID 350942 (1.6.2013, 21:47) | Je to želatina z Lidlu. Ale já potřebuji aby ztuhla brzo. Chtěla jsem ji nalít na upečenou buchtu. Dala jsem na korpus ovoce - ale ne kiwi, ale zavařené švestky a chtěla jsem to polít želatinou.
ODPOVĚDĚT |
| Katka P. (Kačenka78) ID 157884 (2.6.2013, 17:53) |
tohle je želatina,která se vaří jako samotný dezert,něco jako pudink,takže na polití na buchtu není vhodná.já ji vařím děckám do misek,druhý den na to uvařím pudink a pak ještě na to naliju zakysanu smetanu.na polití na buchtu musíte koupit jinou..
ODPOVĚDĚT |
|
| Marcela Burešová (Marselus) ID 361783, mimibazar.cz/marselus (1.6.2013, 21:43) | Některá netuhne v kombinaci s ananasem nebo kiwi,nedávno jsem takovou měla z lidlu,ale bylo to tam napsáno
ODPOVĚDĚT |
|
| Helena H. (EllieH) ID 114587, mimibazar.cz/ellieh (1.6.2013, 21:27) | Dělala jsem asi stejnou, taky jsem nevařila jen zamíchala do vroucí vody a pak nadávala, že netuhne. Ejhle, ztuhla, ale až druhý den, bylo k tomu potřeba víc než 24hodin. Vydržte, dejte do lednice, určitě ztuhne.
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Lenka V. (paví očko) ID 241949, mimibazar.cz/paviocko (1.6.2013, 21:23) | a je už vychladlá? Některé značky tuhnou déle, zkuste dát do lednice a uvidíte...
ODPOVĚDĚT |
|
Vojtěška Trlicová 01-006233 (Vojtula) ID 62962 (1.6.2013, 21:21) | přidávám škrob, nebo pudink
ODPOVĚDĚT |
|