Proč mi netuhne želatina???
Holky co jsem udělala špatně? Poprvé jsem dělala želatinu ze sáčku. Bylo tam napsáno nasypat do vřící vody a nevařit. Nechat ztuhnout. Vůbec mi netuhne, je to jen obarvená voda. Jde s tím ještě něco udělat?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 14 komentářů
EVA Z. (EVA.Z.) ID 201362 (7.4.2014, 23:33)
do budoucna :-$ každá želatina co se rozpouští ve vařící vodě nebo se vaří se vám povede když dáte 1/2 množstvý tekutiny co je napsané v návodu (Y) mám odzkoušeno ,-)

ODPOVĚDĚT
Darina V. (Darrrka) ID 47895 (3.6.2013, 12:11)
Měla jsem ten samý problém a zbytečně jsem si buchtu po okrajích zničila, jak to bylo vodnaté, tuhle už nekoupím. +o(

ODPOVĚDĚT
Libuše H. (libusHlad) ID 350942 (2.6.2013, 23:32)
Já jsem taky vždy dělal z pudingku a Tangu. Pak jsem uviděla tu v Lidlu a myslela, že bude ještě lepší a že tas bude změna. Nakonec jsem na vaši radu dala kastrol do lednice. Po cca 5 hodinách začala rosolovatět, tak jsem ji na tu buchtu dala a do rána ještě víc ztuhla. Dnes jsme buchtu jedli a celá rodina se shodla, že mám příště zase udělat náš osvědčený Tang s pudinkem. I tak díky za rady, málem jsem ji vylila, nenapadlo by mě, že tuhne až po několika hodinách.

ODPOVĚDĚT
Martina F. (matttulinka) ID 20637, mimibazar.cz/matttulinka (2.6.2013, 22:01)
Jak píše Katka,tahle není vhodná na dorty,ale pouze na dezerty.Tuhne třeba i dvě hodiny a to by se vám ten dort mezitím rozmáčel..

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (2.6.2013, 15:25)
No taky jsem to dnes ráno řešila, tak jsem tam nakonec dala pudinkový prášek aby to ztuhlo, výsledek za chvíli ochutnáme, tak uvidíme.

ODPOVĚDĚT
Jana E. (Ehnes) ID 380071 (2.6.2013, 8:54)
ja sice delam platkovou, ale ono je to jedno - kdyz davam do stavy, nikdy nevarim cele mnozsti tekutiny, ale jen nezbytne MALE mnozstvi, abych mohla tu zelatinu rozpustit a pak zamichavam s tou studenou, jinak to tuhne opravdu strasne dlouho. Pokud potrebuju nejaky rychly rosol, pouzivam puding

ODPOVĚDĚT
Libuše H. (libusHlad) ID 350942 (1.6.2013, 22:15)
Ale když mi do rána ztuhne v tom hrnci, jak ji pak dám na tu buchtu??

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (paví očko) ID 241949, mimibazar.cz/paviocko (1.6.2013, 22:34)
dejte ji do lednice a až začne tuhnout, pak ji dejte na buchtu, ztuhlou ji tam můžete maximálně nakrájet ,-) no a když ji rozehřejete, tak jste opět na začátku s tím tuhnutím netuhnutím....

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (1.6.2013, 22:06)
dejte ji do lednice a počkejte do rána, ty z liedlu tuhnou přes noc.

ODPOVĚDĚT
Libuše H. (libusHlad) ID 350942 (1.6.2013, 21:47)
Je to želatina z Lidlu. Ale já potřebuji aby ztuhla brzo. Chtěla jsem ji nalít na upečenou buchtu. Dala jsem na korpus ovoce - ale ne kiwi, ale zavařené švestky a chtěla jsem to polít želatinou.

ODPOVĚDĚT
Katka P. (Kačenka78) ID 157884 (2.6.2013, 17:53)
tohle je želatina,která se vaří jako samotný dezert,něco jako pudink,takže na polití na buchtu není vhodná.já ji vařím děckám do misek,druhý den na to uvařím pudink a pak ještě na to naliju zakysanu smetanu.na polití na buchtu musíte koupit jinou..

ODPOVĚDĚT
Marcela Burešová (Marselus) ID 361783, mimibazar.cz/marselus (1.6.2013, 21:43)
Některá netuhne v kombinaci s ananasem nebo kiwi,nedávno jsem takovou měla z lidlu,ale bylo to tam napsáno (F)

ODPOVĚDĚT
Helena H. (EllieH) ID 114587, mimibazar.cz/ellieh (1.6.2013, 21:27)
Dělala jsem asi stejnou, taky jsem nevařila jen zamíchala do vroucí vody a pak nadávala, že netuhne. Ejhle, ztuhla, ale až druhý den, bylo k tomu potřeba víc než 24hodin. Vydržte, dejte do lednice, určitě ztuhne.

ODPOVĚDĚT
Martina F. (matttulinka) ID 20637, mimibazar.cz/matttulinka (1.6.2013, 21:23)
co je to za značku??

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (paví očko) ID 241949, mimibazar.cz/paviocko (1.6.2013, 21:23)
a je už vychladlá? Některé značky tuhnou déle, zkuste dát do lednice a uvidíte...

ODPOVĚDĚT
Vojtěška Trlicová 01-006233 (Vojtula) ID 62962 (1.6.2013, 21:21)
přidávám škrob, nebo pudink

ODPOVĚDĚT