Odchov vrhu štěňat
Prosím, našla by se zde nějaká chovatelka většího "venkovního" plemena, která odchovala štěňata, které bych se mohla zeptat na nějaké věci. Mám založenou chov. stanici, uchovněnou fenu maďarky a čeká nás krytí. Mám z toho obavy, jak to zvládnu.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Helena V. (vacholino) ID 63727, mimibazar.cz/vacholino (31.5.2013, 19:54)
hlásím odchov štěňat bordeaux dogy, byla jsme na mateřský s dvěma dětma a furt jsem kojila, buď děti nebo štěňata. .. ,-) ,-) ,-) naše fenka měla dost problémy s péčí, tak jsme je nakonec měli odděleně a dávala jsem jí je jen na krmení a obstarání, spinkat mi spinkali v prádelním košíku na vyhřívané dečce v kuchyni na lince.
lítání kolem bylo dost, ale vzpomínky a fotky jsou krásný.
osobně doporučuji prvních pár dní být doma a kontrolovat jak fenu, tak štěňata.
první dvě tři noci jsme s manželem drželi šichtu u fenky, aby všechny štěňata pila a na některé se nezapomnělo... přes všechnu péči a snahu jsme přesto neodchovali všechny. na druhou stranu, někdo si jich ani nevšimne a odchová všechny... připravte se na to, že když bude problém, budete muset být s nimi doma.
přeji hodně štěstí.

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (31.5.2013, 16:30)
Kamarádka má chovnou stanici německých ovčáků, normálně je má v kotci, ale štěňata s fenou doma. Volno si kvůli tomu nebere, ale musí se dost snažit, hlídat březí fenu, pak porod, pokud je potřeba dokrmovat štěňata, uklízet po nich (fena to stíhá jen zpočátku a jen bobky, moč samozřejmě ne) a dost to smrdí. A očkování, odčervování, štěňata dost nadělají a žerou několikrát denně, fakt je to dost záhul. A pokud nemáte zajištěný odběr štěňat, může se vám stát, že vám zůstanou podstatně déle, než plánujete.

ODPOVĚDĚT
Markéta Š. (brouk1975) ID 297884 (31.5.2013, 16:30)
Petro, napsala jsem ti vzkaz na mail, Markéta

ODPOVĚDĚT
lenka k. (mon-cheeris) ID 159881 (31.5.2013, 16:27)
:-$ co potřebujete vědět Petruško snad poradím chov.stanice Carolin Herra -pudlů ,-)Lenča jstli neva že jsem pudlař ,-)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (JanaPas) ID 433039 (31.5.2013, 15:41)
mám kamarádky s chovnými stanicemi bernských salašníků. Téměř 100% z nich má porodní bednu v bytě. Tím myslím koupelnu, chodbu, obývák a kuchyň. Náročné to je, několikrát denně se musí měnit podestýlka v bedně, neustále perou. Fena si poradí do jisté míry sama, ale nezřídka se stane, že během porodu se musí na veterinu, protže štěně zablokuje porodní cesty a nejde tam ani ven a provádí se císařský porod.Někdy nemá fena dost mléka amusí se dokrmovat,pak od cca 3 týdnů se začíná podávat štěněčí kaše a s tím je taky práce. Pak když začnou štěňata vidět, tak je nosí každý den ven a na noc domů. Některé pak mají k tomuto vybudované výběhy se zateplenými kotci a tam jsou štěňata venku. No není to sranda,jak si každý myslí.

ODPOVĚDĚT
Jana P. (JanaPas) ID 433039 (31.5.2013, 15:42)
A taky musí "tu rotu" několikrát za dva měsíce, než jdou štěňata k novým páníkům naložit do auta a vezou je na veterinu na očkování,odčervení, na kontrolu ....

ODPOVĚDĚT
Petra F. (ostruzinka) ID 26525, mimibazar.cz/ostruzinka (31.5.2013, 15:09)
Vůbec nevím, jak je to časově náročné, jestli se budu moc od štěňat vzdálit atd. Znám pouze jednu chovatelku, a ta okolo nich neustále skáče. Pořád si říkám, že to musí zvládnou především ta fena, ale ona mne utvrzuje v tom, že tomu tak rozhodně není. Štěňata nám vychází, že by mohla jít z domu těsně před mým porodem. A začím nám mít vážné obavy, že to bude záhul. Jak to bylo u vás, museli jste zůstat někdo kvůli štěňatům doma z práce, vstávali jste k nim v noci? Děkuji moc za rady. Klidně mi napiště i do vzkazů, budu ráda za jakoukoliv zkušenost.

ODPOVĚDĚT